Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Visionær overlæge til Statens Serum Institut

SSI

København, Storkøbenhavn

Indrykket
11-11-2019
Kontakt
SSI
Artillerivej 5
2300
København S
Tlf
40162725
Praktisk information
Oprettet
11-11-2019
Udløber
24-11-2019
Kviknummer
330122125
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du stærke kompetencer inden for forebyggelse af antibiotikaresistens? Og har du skarp international forskningsprofil? Så er du måske vores nye overlæge til Infektionsberedskabet på Statens Serum Institut.

Om os
Statens Serum Instituts (SSI) mission er at styrke sundhed gennem sygdomskontrol og forskning. Instituttet varetager i den forbindelse bl.a. det nationale infektionsberedskab og udfører sundhedsforskning i verdensklasse.

Infektionsberedskabet varetager den nationale og internationale overvågning af infektioner, udfører beredskabsunderstøttende specialdiagnostik og referencefunktioner, rådgivning af sundhedsvæsen og myndigheder samt internationalt samarbejde.

En særlig udfordring for folkesundheden er den stigende forekomst af antibiotikaresistens (antimikrobiel resistens, AMR), hvor stadigt flere bakterier ikke kan behandles effektivt. Udover at vanskeliggøre behandlingen af den enkelte patient/infektion så medfører AMR på sigt, at behandlinger med høj infektionsrisiko som fx kemoterapi vil indebære en stor risiko for patienten, samt at det, vi i dag betragter som banale infektioner, kan blive dødelige. Hertil kommer, at der kan forventes markant øgede sundhedsudgifter.

Området oplever en stigende bevågenhed både i forhold til medier og det politiske system, hvilket stiller store krav til SSI som central aktør inden for overvågning, forebyggelse, forskning, rådgivning og formidling.

Dit arbejde
Dine primære arbejdsopgaver vil blandt andet være at:

  • koordinere SSI’s strategi for forebyggelse af antimikrobiel resistens i Danmark
  • have ansvaret for den faglige udvikling af International Centre for Antimicrobial Resistance Solutions (ICARS) i implementeringsfasen
  • opbygge kompetencer og eksterne samarbejder omkring sundhedsøkonomiske konsekvenser af antibiotikaresistens med særlig fokus på CPO, ESBL, VRE og MRSA
  • opbygge kompetencer og eksterne samarbejder omkring matematisk modellering for spredning af antibiotikaresistens
  • tage aktiv del i at samle og formidle resultaterne af de nationale og internationale overvågnings- og forskningsprogrammer til brug for myndigheder, medier, forskere og befolkningen som hele.
  • initiere og koordinere nationale og internationale forskningsprojekter inden for antibiotikaresistens og –forbrug.
Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du er speciallæge i klinisk mikrobiologi og har stor interesse og ekspertise inden for antibiotikaområdet. Du kan dokumentere din erfaring inden for flere af de ovennævnte arbejdsområder.

Du evner strategisk planlægning og eksekvering i tværfaglige miljøer og har erfaring i at manøvrere i krydsfeltet mellem faglighed, myndighedssamarbejde og medier.

Du kan dokumentere solid og relevant forskningserfaring, herunder erfaring som principal investigator i forskningsprojekter.

Derudover ser vi gerne, at du har:

  • et etableret internationalt forskningsnetværk
  • gode kommunikations- og samarbejdsevner.
Stillingen ønskes besat med en person der, med reference til den faglige direktør for Infektionsberedskabet, kan implementere SSI’s AMR-strategi. Dette skal ske i tæt samarbejde med et bredt felt af fageksperter og gennem ambitiøs planlægning og eksekvering i et One Health perspektiv og med en holistisk tilgang til problemstillinger og løsninger.

Vi tilbyder
En spændende, udfordrende og varieret stilling på en spændende arbejdsplads med samfundsnyttige arbejdsopgaver i en international anerkendt institution med høj faglighed og et meget aktivt forskningsmiljø.

Samtidig vil du møde en organisation med engagerede og fagligt meget dygtige medarbejdere fra mange forskellige faggrupper, der brænder for deres arbejde.

Om ansættelsen
Ansættelsen forudsætter speciallægeanerkendelse.

Du vil blive ansat som overlæge i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 (lønramme 37).

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at kontakte faglig direktør Kåre Mølbak, tlf. 3268 3157.

Er du interesseret
Klik på ”søg stillingen” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 48.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
SSI
Artillerivej 5
2300
København S
Tlf
40162725
Praktisk information
Oprettet
11-11-2019
Udløber
24-11-2019
Kviknummer
330122125
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed