Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at udvikle rammerne for samfundsvigtige it-udviklingsprojekter i Skatteforvaltningen?

Skatteforvaltningen, Frederiksberg

Frederiksberg, Storkøbenhavn

Indrykket
17-11-2022
Kontakt
Skatteforvaltningen, Frederiksberg
Osvald Helmuths Vej 4
2000
Frederiksberg
Tlf
72373388
Praktisk information
Oprettet
17-11-2022
Udløber
02-12-2022
Kviknummer
331399773
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
IT og web
Stillingsbetegnelse
IT-konsulent
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Media), Ikke angivet (Tele), Ikke angivet (IT og web), Ikke angivet (IT)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Brænder du for at udvikle og implementere strategisk vigtige metoder og værktøjer inden for projektledelse og -styring, således at it-projekter bedre lykkes? Er du analytisk skarp og kan arbejde struktureret med komplekse problemstillinger samt afsøge og udvikle konceptuelle løsninger med udgangspunkt i dine egne erfaringer fra konkrete it-projekter? Er du god til at lytte, samarbejde og skabe forandring? Så er du måske vores nye kollega i kontoret ’Projektmetoder og -koncepter’ i afdelingen ’Metode’ i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Om jobbet
I Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er vi i gang med en spændende og ambitiøs opgave, hvor vi i samarbejde med de øvrige styrelser i Skatteministeriets koncern skal udvikle de helt rigtige it-løsninger, som understøtter skatteforvaltningens område – et område, der er med til at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor i Danmark.

Det er vigtigt for os, at såvel store programmer som mindre projekter har så gode betingelser som muligt for at kunne eksekvere effektivt, fx ud fra et sikkert styringsgrundlag og inden for fælles rammer. Metoder og standarder er derfor et strategisk prioriteret område med stort ledelsesmæssigt fokus i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. På den måde understøtter vi, at skatteforvaltningens it-projekter bliver så succesfulde som muligt.

Vi søger derfor dygtige og motiverede medarbejdere til at udarbejde, koordinere, implementere og undervise i projektmetoder og -koncepter i en politisk styret organisation, som kan understøtte, at Skatteforvaltningens it-projekter kontinuerligt og med stor træfsikkerhed i projektafviklingen kan levere it-løsninger til skatteforvaltningen. Metodeudviklingen angår en bred pallette af emner inden for projektledelse og -styring, fx modning og opstart af it-projekter, styring og rapportering undervejs i projektet samt afklaring af snitflader og roller i og omkring projekterne. Du vil derfor have mulighed for at arbejde med mange forskellige emner og opgavetyper i kontoret.

Konkret kommer du bl.a. til at:

 • udarbejde de konkrete koncepter, metoder, standarder og værktøjer, som primært styregrupper og projektledere skal anvende til sikker styring af og rapportering fra skatteforvaltningens it-projekter, herunder relevante snitflader ift. porteføljestyring og -rapportering.
 • udarbejde koncepter og standarder inden for en bred pallette af tværgående emner, der vil have afgørende betydning for, at it-projekter kan lykkes med eksekvering, fx organisering og interessenthåndtering.
 • understøtte implementeringen af metoder og standarder samt rådgive og undervise i deres brug i eksisterende og kommende it-projekter i Skatteforvaltningen.
I afdelingen for metode arbejder vi i et stærkt fagligt miljø, hvor vi inddrager aktører omkring os (både i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og fra andre styrelser i Skatteforvaltningen og Skatteministeriets departement), og vi har høje ambitioner på det strategisk vigtige område, som det er at understøtte Skatteforvaltningens it-projekter. I kontoret har vi fokus på at være værdiskabende for projekter, men vi forventer også, at du gør en aktiv indsats for at samarbejde med både dine kontorkolleger og resten af organisationen.

Om dig
Vi forestiller os, at du har en relevant akademisk uddannelse eller på anden vis har opnået analytisk forståelse for it-projekter og it-projekteksekvering, meget gerne i politisk styrede organisationer. Vi forestiller os også, at du har konkrete og praksisnære erfaringer fra ledelse af eller deltagelse i konkrete it-udviklingsprojekter og dermed har værktøjskassen i orden inden for de klassiske projektdiscipliner, fx styregruppebetjening, projektstyring og -rapportering, projektorganisering eller risikostyring i it-udviklingsprojekter.

Du skal desuden have mod på at navigere i en organisation i bevægelse, der varetager store og komplekse projekter med mange stærke interessenter i et politisk, dynamisk og komplekst miljø

For at få succes i stillingen er det afgørende, at du:

 • er analytisk og nemt kan koble problemstillinger med løsningsmuligheder ud fra konkrete erfaringer eller kendskab til best practice i markedet
 • kan sætte dig i slutbrugerens sted og forstå de konkrete problemstillinger fra dette perspektiv
 • er god til at skabe overblik og struktur over processer og leverancer
 • har gode samarbejdsevner og kan skabe stærke relationer til andre
 • har god organisations- og forretningsforståelse
 • kan tage selvstændigt ansvar for opgaver og følge dem til dørs
 • er service-minded, nysgerrig og kan spotte, hvor der er behov for at gøre en indsats
 • kan holde hovedet koldt, når der er mange sideløbende aktiviteter med skarpe deadlines
 • er positiv, løsningsorienteret og bidrager aktivt til den fortsatte opbygning af kontorets arbejdskultur og stemning.
Kontoret Projektmetoder og -koncepter
Du bliver en del af kontoret ’Projektmetoder og -koncepter’, som er ét af tre kontorer i styrelsens afdeling ’Metode’, som skal løfte en tværgående metodeopgave for alle styrelsens forretningsvendte domæner. Vi arbejder med metoder, koncepter, standarder og skabeloner inden for projektrammer, -styring og -rapportering til brug for alle faser af styrelsens projekteksekvering og inden for en lang række tværgående projektrelevante emner. Kontorets opgaver er således strategisk vigtige i forhold til at skabe de rette rammer for styregrupper, projektledere og øvrige centrale projektdeltagere til at drive effektive it-projekter i Skatteforvaltningen.

Kontoret er under rivende udvikling og organisationen ligeså. Der hersker derfor en ambitiøs, nysgerrig og fremadskuende kultur, men samtidigt en uformel tone, hvor en nysgerrig tilgang, humor og højt humør er yderst værdsat. Du kan også forvente en travl hverdag med mange spændende opgaver og en stejl læringskurve, hvor der også vil være mulighed for selv at sætte sit præg på opgavernes karakter og udførelse. Men selvom vi har travlt, hjælper vi altid hinanden og gør en dyd ud af, at det også skal være sjovt at gå på arbejde.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Ansøgning med CV og eksamenspapirer samt relevant dokumentation bedes sendt via linket ”Søg stillingen” senest den 2. december 2022. Samtaler afholdes løbende.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Nicklas Spangsberg Krogstrup på telefon 72 37 38 28.

Du skal være opmærksom på, at der kan blive anvendt test og case som led i ansættelsesprocessen. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Dit arbejdssted bliver Udviklings- og Forenklingsstyrelsens lokation på Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg, tæt ved Flintholm station.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Ansøg nu
Job i virksomheden
Virksomhedsinformation
Skatteforvaltningen, Frederiksberg
Osvald Helmuths Vej 4
2000
Frederiksberg
Tlf
72373388
Praktisk information
Oprettet
17-11-2022
Udløber
02-12-2022
Kviknummer
331399773
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
IT og web
Stillingsbetegnelse
IT-konsulent
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Media), Ikke angivet (Tele), Ikke angivet (IT og web), Ikke angivet (IT)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed