Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Transportministeriets departement søger stærke jurister med interesse for den grønne omstilling af transportsektoren

Transportministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
26-01-2023
Kontakt
Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27
1220
København K
Tlf
41712700
Praktisk information
Oprettet
26-01-2023
Udløber
19-02-2023
Kviknummer
331477322
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du være med til at løse en tredjedel af Danmarks klimaudfordringer, og trives du i krydsfeltet mellem jura og politik? Så har vi jobbet til dig!

I 2030 udgør transportsektoren en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledninger, og den grønne omstilling er derfor en helt central og højprioriteret opgave her i departementet. Vi søger derfor jurister, som vil være med til at udvikle og optimere transportsektoren gennem juridiske og politiske løsninger til gavn for både klimaet, miljøet og borgerne i det danske samfund.

Dine arbejdsopgaver

Som jurist vil du bl.a. skulle bidrage til implementering af en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler, implementering af EU-lovgivning i dansk ret og skabelsen af de rigtige rammer for udrulning af elladestandere i staten, kommuner og hjemme hos den enkelte dansker.

Derudover vil dine opgaver indebære at:

 • udarbejde lovgivning (bekendtgørelser, lovforslag og vejledninger)
 • yde juridisk rådgivning, faglig sparring og politikudvikling i relation til den grønne omstilling
 • behandle forvaltningsretlige spørgsmål
 • afklare principielle juridiske spørgsmål
 • bidrage til den nationale beslutningsproces i EU-sager på ministeriets område samt deltage i forhandlingen af nye retsakter i EU og i internationalt regi
 • svare på spørgsmål fra politikere, interessenter og borgere
 • forberede og deltage i møder med minister og transportordførere.
Din profil

Din opgaveportefølje sammensættes ud fra din baggrund, erfaring og interesser, og du kan derfor både være erfaren eller nyuddannet med et ønske om at opbygge erfaring med udarbejdelse af lovgivning i Danmark og EU og ministerbetjening i det hele taget på et område, hvor den grønne omstilling er i fokus.

Vi søger dig, der:

 • har en juridisk uddannelse (fx cand.jur. eller cand.merc.jur.)
 • er struktureret, analytisk og detaljeorienteret
 • er god til at formulere sig på skrift og fremlægge sager mundtligt
 • kan samarbejde på tværs af niveauer og faglige kompetencer både internt og eksternt
Du styrker din faglighed gennem kompetent opgaveløsning og et stærkt fagligt miljø

I departementet får du ansvar for dine sager, som du følger hele vejen fra dit eget kontor til drøftelser på ministerens kontor. Du bliver en del af et stærk fagligt miljø, hvor du styrker din handlekraft, beslutningsdygtighed samt din juridiske dømmekraft og metode.

Departementets jurister arbejder tæt sammen med andre faggrupper om specialiserede og komplekse opgaver, og du vil derfor få et bredt netværk med rig mulighed for kompetent faglig sparring. Vi arbejder også sammen på tværs af organisatoriske niveauer; kommandovejene er korte, og cheferne er tilgængelige. Huset er ikke større end at alle kender alle, og vi har et godt fællesskab på tværs.

Vi tilbyder dig

Som vores nye kollega tilbyder vi dig et attraktivt onboardingforløb med intromøder og tutor-ordning. Vi sørger for din løbende udvikling gennem tilbud om faglige kurser, udfordrende opgaver og sparring fra kollegaer samt et internt netværk for jurister.

Hos os vil du opleve en kultur med en høj grad af tillid, ansvar og godt kollegaskab. Du bliver en del af en stor koncern, hvor du har mulighed for at blive udlånt til en af vores styrelser eller rokere til et andet kontor, hvis du er interesseret i at specialisere dig inden for flere områder.

Vi tilbyder fleksible arbejdsvilkår, da vi bestræber os på, at sikre en god balance mellem dit arbejdsliv og privatliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte retschef Kirstine Hindsberger, kontorchef Mette Langhoff eller kontorchef Lars Damkjær. Departementets nummer er 41 71 27 00

På vores hjemmeside, www.trm.dk kan du se denne video om at være jurist i departementet samt se mere om departementet som arbejdsplads.

Din ansøgning

Send din ansøgning med CV samt kopi af eksamensbeviser med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest 19. februar 2023.

Vi indkalder løbende til samtaler, så send din ansøgning allerede i dag.

Om Transportministeriet

Transportministeriets departement ligger på Slotsholmen i hjertet af København. Vi er ca. 170 medarbejdere fordelt på 15 kontorer, der alle arbejder for at skabe transportpolitiske forbedringer i det danske samfund. Vores arbejdsområder omfatter alt fra udbygning af metroen i København til modernisering af landets jernbaner, store motorvejsbyggerier, selvkørende biler, luftfart, cyklistforhold, trafiksikkerhed samt transportens miljø- og klimapåvirkning.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27
1220
København K
Tlf
41712700
Praktisk information
Oprettet
26-01-2023
Udløber
19-02-2023
Kviknummer
331477322
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed