Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Teknisk Specialist til styrkelse af DSB's Teknikafdeling

ALLE OMRÅDER, HQ

Høje-Taastrup, Storkøbenhavn

Indrykket
09-01-2023
Kontakt
ALLE OMRÅDER, HQ
Telegade 2
2630
Taastrup
Tlf
24684462
Praktisk information
Oprettet
09-01-2023
Udløber
31-01-2023
Kviknummer
331455948
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse, Ingeniør og teknik
Stillingsbetegnelse
Maskinmester
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Håndværk & service), Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab), Ikke angivet (Bygge og anlæg)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Er du uddannet maskiningeniør, og kan de se dig selv i en central rolle for fremtidens togdrift i Danmark? Kan du desuden holde overblik over mange forskellige aspekter ved vores togmateriel? Så synes vi du skal søge dette job hos DSB Togteknik Øst.

I DSB Togteknik arbejder vi med alle facetter af vores tog. Vi arbejder hele tiden målrettet med optimering af vedligehold og eftersyn af materiellet, tilpasning/udskiftning af informations- og sikkerhedssystemer og ikke mindst interiøret for blot at nævne nogle indsatsområder.

Og vi mangler dig som har interesse, erfaring og forståelse for vedligehold, sikkerhedsaspekter, komfortoptimering, normer og standarder, databehandling, videnformidling, økonomi og som forstår sig på tværorganisatorisk samarbejde internt og med leverandører.

Om jobbet Som Teknisk Specialist vil du være en del af Togteknik enheden, og du vil bidrage til at opgaver og projekter understøttes på et fagteknisk højt niveau. Du bliver DSB’s garant for de bedst mulige løsninger i vedligeholdet og ombygningen af vores rullende materiel. Sammen med dygtige kollegaer og håndværkere på værkstederne skal du være med til at finde løsninger, der understøtter hensyn til sikkerhed, komfort og anvendelighed af vores materiel.

Opgaverne spender bredt fra fejlanalyse, til at skrive kravspecifikationer, udarbejdelse af arbejds- og vedligeholdelsesinstruktioner og meget mere.

Dine kvalifikationer Derfor forstiller vi os, at du kommer med erfaring med teknisk sagsbehandling og deraf afhjælpende handlinger/ændringer på komponent- og systemniveau. Du er initiativrig og løsningsorienteret i din tilgang til opgaverne, og kan se og kommunikere problemstillinger i helhedsperspektivet såvel som i detaljen.

Du er uddannet ingeniør eller maskinmester og besidder en eller flere af følgende kvalifikationer

 • En bred teknisk viden eller interesse for egenskaber og anvendelsen af diverse komponentlegeringer (metaller, gummi, glas, laminat, kemikalier, smøre/hydraulikolier og lign.)
 • Kendskab til hydraulik/trykluft- systemer
 • Kendskab til Bremse-, Hjul-, Affjedringssystemer, Diesel/El- motorer
 • Kendskab til elektromekaniske styringssystemer
 • Forstår og kan anvende logiske diagrammer
 • Gerne kendskab til relevante standarder inden for tog (DS og TSI).
Vi ser desuden gerne, at du
 • Er serviceminded, robust og hviler godt i dig selv. Du kan grine - også selvom vi har travlt
 • Tager ejerskab, er samarbejdsorienteret og med ildhu og positivitet får koordineret og leveret opgaverne indenfor aftalt tid
 • Sikrer høj kvalitet i dine leverancer og udviser professionalisme i din kommunikation og i samarbejdet med andre
 • Har evnen til effektivt at danne dig et overblik og prioritere opgaverne
 • Har erfaring med projektstyring/-assistance
 • Kan anvende gængse IT-værktøjer
 • Behersker dansk og engelsk i skrift og tale
 • Er rejsevant, da mange opgaver går på tværs vores lokationer i DK.
Hvem er vi? Du bliver ansat i Materielteknik Øst, en afdeling i DSB Drift, Togteknik. Togteknik er teknisk ansvarlig for al DSB’s nuværende rullende materiel. Togtekniks fornemmeste opgave er at bidrage til en sikker togdrift og at der kan leveres materiel til den daglige drift.

Togteknik arbejder bl.a. tæt sammen med enheder som DSB Sikkerhed, DSB’s Driftsværksteder, Indkøb, vores Asset Management enhed og underleverandører.

Du får således et fagligt fællesskab med kollegaer der arbejder med vidt forskellige afsæt til opgaverne og får derfor mulighed for alsidighed sparring. Vi støtter hinanden, har det sjovt sammen og bidrager alle til en åben og positiv stemning.

Togteknik består af kollegaer som typisk har en Ingeniør eller teknisk/håndværksmæssig baggrund. Arbejdssproget er både dansk og engelsk.

Hvad kan DSB tilbyde dig? Som den største leverandør af offentlig transport i Danmark er vi stolte af at holde landet kørende. Det er vores mål at gøre bæredygtig, kollektiv transport til det gode valg for alle i Danmark, og vi vil gerne have dig med på rejsen.

 • Du får en fast arbejdsplads i Høje Taastrup i lyse og indbydende kontorer tæt på offentlig transport og en masse opgaver, der er relateret til det, som foregår på vores driftsværksteder på Sjælland og i Jylland. Her møder du specialiserede håndværkere, værkstedskultur, store haller med højt til loftet, store maskiner og tungt materiel.
 • Fleksible arbejdstider og mulighed for at arbejde hjemmefra i det omfang opgaverne tillader det
 • Udvikling af dine færdigheder gennem kurser, uddannelse og ”learning-by-doing”
 • At blive en del af en virksomhed med stor diversitet, som er kendetegnet ved et stort fællesskab og en mangfoldig organisationsstruktur – hos os er der plads til alle uanset køn, etnisk baggrund, handicap, alder, seksuel orientering og religion

Vores personalegoder omfatter bl.a.

 • Gratis transport med DSB til og fra arbejde, mulighed for at bruge dit togkort i fritiden og fire årlige rejser med din familie
 • Træning i DSB’s eget fitnesscenter og et fuldt medlemskab til alle centre i Fitness World – du betaler bare skatteværdien
 • Pension og sundhedsforsikring med både forebyggelse og behandling
 • Sund og lækker frokostordning
Ansøgning Ansøgningsfristen er den 31.01.2023. Vi holder løbende samtaler, så send os CV/ansøgning og gerne eksamensbevis snarest. Du kan også vælge at uploade din ansøgning som en kort videopræsentation.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, så kontakt afdelingschef Bo Simonsen på telefon 2468 2589.

Vi ser frem til at læse om dig og den erfaring du har gjort dig.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
ALLE OMRÅDER, HQ
Telegade 2
2630
Taastrup
Tlf
24684462
Praktisk information
Oprettet
09-01-2023
Udløber
31-01-2023
Kviknummer
331455948
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse, Ingeniør og teknik
Stillingsbetegnelse
Maskinmester
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Håndværk & service), Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab), Ikke angivet (Bygge og anlæg)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed