Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Psykolog til kriminalforsorgens psykologkorps

DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-09-2023
Kontakt
DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN
Strandgade 100
1401
København K
Tlf
72554552
Praktisk information
Oprettet
28-09-2023
Udløber
26-10-2023
Kviknummer
331578868
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale

I kriminalforsorgen løfter vi en betydelig samfundsmæssig opgave og bidrager til at skabe tryghed i samfundet og begrænse kriminalitet.

Som psykolog i kriminalforsorgens interne psykologkorps vil du få et indgående kendskab til de problemstillinger, der fylder for kriminalforsorgens forskellige medarbejdergrupper. Denne viden skal omsættes til målrettede initiativer, der har til formål at forebygge belastningsreaktioner og øge trivslen. På den måde er du med til at håndtere nogle af de arbejdsmiljømæssige udfordringer, der kan opstå i forbindelse med arbejdet i kriminalforsorgen.

Som vores kommende psykolog bliver du en nøgleperson i arbejdet med at udvikle og forbedre arbejdsmiljøet for kriminalforsorgens over 4.400 ansatte. Det gør du ved at være til stede på institutionerne og have et godt og tæt samarbejde med både ledere og område-HR.

I dagligdagen kommer du til at løse mange opgaver selvstændigt, men du kan også få mulighed for at løse større opgaver i samarbejde med dine kolleger i psykologkorpset og andre interne samarbejdspartnere.

Om dig
Du er uddannet cand.psych. og gerne autoriseret. Herudover vil det være en fordel, hvis du har en supervisoruddannelse. Vi ser gerne, at du fra dine tidligere ansættelser har viden om og erfaring med at arbejde med høje følelsesmæssige krav og belastningsreaktioner.

Du har en positiv og løsningsorienteret tilgang, er pragmatisk og formår at navigere i en politisk styret organisation med respekt og forståelse for løsningen af kerneopgaven.

Som person er du imødekommende, opsøgende, lyttende og eksekverende. Du har stort fokus på at opbygge trygge og tillidsfulde relationer og trives i samspillet med kolleger og samarbejdspartnere.

Om jobbet
Psykologkorpset består for nuværende af otte psykologer - hvoraf én fungerer som fagligt ansvarlig. Den fagligt ansvarlige sikrer faglig retning, er fagligt rammesættende og sikrer kvalitet og ensartethed i opgaveløsningen for hele korpset. Derudover består psykologkorpset af en administrativ koordinator og en leder. Vi har et stort fokus på at sikre, at du og dine kolleger trives i opgaven og med hinanden. Vores omgangstone er respektfuld og positiv, og vi praktiserer i høj grad frihed under ansvar og en åben dialog.

Du vil få en arbejdsdag med stor variation og en bred vifte af psykologfaglige opgaver.

Dine primære arbejdsopgaver vil være:

 • Afholde gruppesupervision for medarbejdere og ledere med daglig kontakt til indsatte og klienter
 • Varetage debriefinger
 • Holde forebyggelsessamtaler med medarbejdere efter voldsomme hændelser
 • Bistå den lokale ledelse med tiltag til forebyggelse af PTSD og andre psykiske belastningsreaktioner
 • Rådgive om og facilitere initiativer, der kan styrke det psykiske arbejdsmiljø
 • Gennemføre mediationer og yde støtte
 • Understøtte uddannelsesaktiviteter om arbejdsmiljø og øget trivsel i organisationen.
Terapeutiske forløb er ikke en del af arbejdsopgaverne, og gruppesupervision af medarbejder og debriefinger vil fylde cirka halvdelen af arbejdstiden.

Dit daglige arbejde vil være fordelt på forskellige institutioner enten i Storkøbenhavn eller på Vestsjælland. Da psykologkorpset er landsdækkende, skal du være indstillet på mødeaktivitet i andre landsdele ca. én gang om måneden med henblik på at sikre den faglige sparring, erfaringsudveksling samt det gode sammenhold internt i korpset. Hertil skal du også være indstillet på rejseaktivitet både inden for det lokalområde, du er tilknyttet såvel som på tværs af landet ved behov. Vi tilstræber at benytte digital mødeaktivitet i alle de sammenhænge, hvor det er hensigtsmæssigt.

Vi tilbyder

 • Faglig sparring og kollegial supervision
 • En alsidig hverdag på kriminalforsorgens forskellige institutioner
 • Et spændende og bredt psykologfagligt job med muligheder for udvikling og egne ansvarsområder
 • Et job med frihed og fleksibilitet til at tilrettelægge opgaveløsningen
 • Et fagligt stærkt team af kolleger og berigende tværfagligt samarbejde
 • Fokus på balance mellem arbejds- og familieliv samt arbejdsmiljø
 • Autorisationsforløb (ved behov)
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes centralorganisation. Der vil herudover kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen. Dit tjenestested vil blive en af kriminalforsorgens matrikler i dit geografiske nærområde.

Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer om ugen med fleksibel arbejdstid. Vi hører også gerne fra dig, selvom du er interesseret i færre timer.

Vi forventer, at du har kørekort, da der kan være en del transporttid. Det vil være en fordel, hvis du har mulighed for at benytte egen bil.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte enhedsleder Ninett Haubjerg Madsen på tlf.: 7255 3964 eller fagligt ansvarlig psykolog Kristian Winther Pedersen på tlf.: 7255 3988.

Ansøgning
Stillingen søges elektronisk via linket ”Søg stillingen”.

Ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest torsdag den 26. oktober 2023.
Stillingen forventes besat senest den 1. januar 2024.

Samtaler afholdes i uge 45 og 46, og der vil evt. være en personlighedstest i forbindelse med samtalerne.

Hvis du indkaldes til samtale, skal du til samtalen medbringe identifikation f.eks. pas eller kørekort.

Det er en forudsætning, at du i forbindelse med en samtale giver dit samtykke til, at kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig fra Det Centrale Kriminalregister.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.


Ansøg nu
Virksomhedsinformation
DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN
Strandgade 100
1401
København K
Tlf
72554552
Praktisk information
Oprettet
28-09-2023
Udløber
26-10-2023
Kviknummer
331578868
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed