Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Psykolog til arbejdet med kriminalitetsforebyggelse i Direktoratet for Kriminalforsorgen

DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-03-2023
Kontakt
DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN
Strandgade 100
1401
København K
Tlf
72553964
Praktisk information
Oprettet
07-03-2023
Udløber
30-03-2023
Kviknummer
331528541
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale


Har du lyst til at arbejde med kriminalitetsforebyggelse i en politisk styret organisation? Vi søger efter en psykolog til Direktoratet for Kriminalforsorgen, Koncern Kriminalitetsforebyggelse, der vil indgå i arbejdet med at udvikle kriminalforsorgens evidensbaserede metoder og kriminalitetsforebyggende indsatser.

Som en del af Justitsministeriets koncern, arbejder kriminalforsorgen hver dag for et trygt og sikkert Danmark, ved at fuldbyrde de straffe som domstolene fastsætter. Forebyggelse af ny kriminalitet udgør en vigtig del af denne opgave. Det er et stort ansvar, som kræver, at vi hele tiden udvikler vores indsatser og organisation.

Arbejdsområderne i Koncern Kriminalitetsforebyggelse spænder vidt fra risiko- og behovsvurderinger til kriminalitetsforebyggende indsatser som misbrugsbehandling, børneansvarlig ordning, tilsynsmodeller, uddannelse-og beskæftigelsestiltag og kognitiv programvirksomhed. Vi arbejder derfor på tværs af forskellige fagligheder med en høj grad af professionalisme, engagement og integritet.

Dine opgaver og ansvarsområder
Som psykolog i vores enhed vil du først og fremmest have ansvar for de evidensbaserede psykologfaglige indsatser, hvor du vil få mulighed for at sætte dit eget aftryk på udviklingsopgaverne og det tværorganisatoriske samarbejde. Som vores psykologiske konsulent vil du desuden blive involveret i de øvrige indsatser vi styrer og udvikler i Direktoratet for Kriminalforsorgen. Hverdagen vil bestå af både længerevarende projekter og uforudsete opgaver med korte frister. I det daglige vil du bl.a. skulle varetage:

 • Udviklings- og implementeringsopgaver
 • Konsulentfunktion
 • Deltagelse i arbejdsgrupper og faglige fora
 • Formidlingsopgaver
Vi tilbyder et spændende job med udfordringer, hvor du får unik erfaring og indsigt i den kriminalpræventive indsats under straffuldbyrdelsen.

Hvem er du?
Du er uddannet psykolog og har klinisk erfaring med socialt udsatte og/eller kriminalitetstruede i mindst 2-3 år. Du er nu et sted, hvor du gerne vil arbejde med større udviklingsopgaver i et organisatorisk perspektiv. Der er således ikke direkte klientrettede opgaver i stillingen, men du skal vurdere og formidle kriminalpræventive metoder, som er målrettet kriminalforsorgens varierede klientgrupper.
Dertil lægger vi vægt på, at du:

 • Har erfaring fra det kriminalpræventive område.
 • Er dygtig til sproglig og skriftlig formidling.
 • Har lyst til at arbejde med udviklingsopgaver i en politisk styret organisation.
 • Kan omsætte psykologisk teori og metode til opgaveløsningen i kriminalforsorgen.
 • Har erfaring med eller interesse i at kvalitetssikre og udvikle kognitive programmer.
 • Har gode samarbejdskompetencer.
 • Kan påtage dig en konsulentrolle over for kollegaer i kontoret og på tværs af organisationen.
Hvem er vi?
Koncern Kriminalitetsforebyggelse er én af fem enheder i Center for Straffuldbyrdelse i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Hovedopgaverne i Koncern Kriminalitetsforebyggelse er at udvikle og styre kriminalforsorgens kriminalitetsforebyggende indsatser. Enheden er organiseret i to teams, som tilsammen varetager en bred portefølje af opgaver, herunder styring og udvikling af beskæftigelsesaktiviteter for de indsatte i form af arbejde og værkstedsproduktion, uddannelse, kognitive udviklingsprogrammer og misbrugsbehandling - derudover risiko- og behovsvurderinger, modtagelsesprocedurer, handle- og afsoningsplaner, overgang til løsladelse, indsatser overfor seksualkriminelle, mentorordning og sundhedsbehandling.

Du bliver en del af et stærkt hold, med et stort fagligt drive og fokus på at lykkes med opgaven. Vi har det sjovt sammen, og du vil få mulighed for at præge både enheden og den måde, vi løser opgaverne på. Vi arbejder med høj grad af frihed under ansvar og gensidig fleksibilitet. Vi er i dag ca. 30 medarbejdere i enheden.

Du vil blive placeret i et af enhedens to teams. Dit nye team arbejder særligt med myndighedssamarbejde og klientforløb, herunder sundhedsbetjening, samarbejde med kommuner, modtagelsesprocedurer og handleplansarbejde, særlige målgrupper som f.eks. kvindelige indsatte, børn af indsatte, unge indsatte, seksualkriminelle mv.

Vi løser opgaverne i tæt samarbejde med kriminalforsorgsområderne, både i tværgående ledelsesfora, partnerskaber og arbejdsgrupper. Det er derfor vigtigt, at du har forståelse og respekt for de mange forskellige medarbejdergrupper i kriminalforsorgen, som alle bidrager med hver deres ekspertise og vinkler ind på den fælles opgave.

Vi tilbyder:

 • En spændende organisation, som gør en meningsfuld forskel for mennesker og samfund, og som er i rivende udvikling.
 • Udfordrende opgaver af stor politisk og strategisk vigtighed.
 • Rig mulighed for at sætte dit aftryk ved udmøntningen af kriminalforsorgens nye flerårsaftale 2022-2025.
 • Mulighed for at arbejde selvstændigt med varierende arbejdsopgaver, som indebærer en bred berøringsflade, hvor ansvar og kompetence følges ad.
 • En uformel omgangstone med engagerede og opmærksomme kollegaer.
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst og efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation.

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen, og arbejdsstedet er Direktoratet for Kriminalforsorgen, Strandgade 100, 1401 København K.

Sikkerhedsgodkendelse er en forudsætning for ansættelsen, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem din ansættelse.

Stillingen er på 37 timer, og er ledige til besættelse snarest.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til fagchef Lea Holst Reenberg på tlf. 7255 4601 eller enhedsleder Patrick Kofod Holm Schack på tlf.: 7255 4598.

Ansøgning
Du søger stillingen via linket "Søg stillingen”.

Din ansøgning med CV, dokumentation for uddannelse og forudgående erfaring skal være modtaget senest torsdag den 30. marts 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i løbet af april 2023.

Hvis du indkaldes til samtale, så skal du til samtalen medbringe identifikation fx pas eller kørekort.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.


Ansøg nu
Virksomhedsinformation
DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN
Strandgade 100
1401
København K
Tlf
72553964
Praktisk information
Oprettet
07-03-2023
Udløber
30-03-2023
Kviknummer
331528541
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed