Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Psykolog - Sjældent udbudt stilling: Psykolog med tværfaglig erfaring søges til alsidig arbejdsplads med højt til loftet og gode kollegaer

Rehabiliteringscenter for Muskelsvind

Aarhus, Østjylland

Indrykket
06-06-2023
Kontakt
Rehabiliteringscenter for Muskelsvind
Kongsvang Allé 23
8000
Aarhus C
Tlf
22652412
Praktisk information
Oprettet
06-06-2023
Udløber
11-06-2023
Kviknummer
331568039
Jobtype
Deltid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind søger en psykolog til tværfaglig konsulentfunktion i Vestdanmark. 

Som psykolog i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM) bliver du udekørende konsulent, der sammen med dine kolleger sikrer, at mennesker med muskelsvind eller ALS samt deres pårørende får højtspecialiseret rehabilitering.

Muskelsvind er en fællesbetegnelse for mere end 40 forskellige sygdomme. De fleste muskelsvindsygdomme er arvelige og progredierende. Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en alvorlig hurtig fremadskridende sygdom, som påvirker de fleste muskler i kroppen med tidlig død til følge. Sygdommenes kompleksitet rammer oftest hele familien og kræver tæt tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde. Der er 3.600 mennesker (børn og voksne) med muskelsvind eller ALS henvist til RCFM.

Du bliver sammen med din psykologkollega en del af en tværfaglig konsulentgruppe. 

Som en del af dine opgaver, vil du have psykologsamtaler med brugerne og deres pårørende med det formål at styrke brugernes/familiernes evne til at anvende egne ressourcer bedst muligt. Der vil ikke være tale om længerevarende terapeutiske forløb. Samtalerne kan foregå i hjemmet, i RCFM eller virtuelt.

Udover samtaler vil du arbejde med rådgivning og vejledning i tværfaglige teams bestående af fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, psykologer, socialrådgiver og læge. Der er et tæt teamsamarbejde, og der er altid mindst to konsulenter tilknyttet hver bruger. Som konsulent vil du vejlede brugerne og deres pårørende om sygdommene og deres forløb, samt afdække brugernes behov for fremtidig psykologisk indsats. Teamet er delvist selvtilrettelæggende på baggrund af en tværfaglig visitation. Noget af rådgivningen og vejledningen vil foregå via undervisning på kurser for brugere og pårørende og ved deltagelse med faglige oplæg på Muskelsvindfondens netværksgrupper for personer og pårørende med muskelsvind.

Du vil desuden være med til at udvikle og formidle RCFM’s faglige ekspertise indenfor rehabilitering i muskelsvind og ALS. 

Som medarbejder i RCFM vil du blive en del af en positiv arbejdsplads, hvor kollegialt fællesskab prioriteres højt. 

 

Personlige og faglige kompetencer 

Du er uddannet og autoriseret psykolog med flere års erfaring fra tværfagligt samarbejde. Jobbet kræver ikke forudgående kendskab til muskelsvind og ALS-sygdomme, men erfaring med indsatser til børn, fx fra PPR-regi, og rehabilitering mere generelt er en fordel. Som person kan du rumme de svære samtaler og lade dem blive på arbejde. Når det ikke er muligt, rækker du ud efter en kollega for sparring.  Du er i stand til og vant til at modtage supervision og kan drage fordel af denne. 

Du har et helhedsorienteret menneskesyn, hvor du ser det hele menneske og er i stand til at se hver bruger/familie som unik. Du næres af at sikre at bruger og pårørende kan få den bedste hjælp, og du kan se dig selv i kerneværdierne i organisationen og den måde opgaverne løses på i RCFM Om os - RCFM 

Du har gode samarbejdsevner og lyst til at bidrage til et tæt tværfagligt samarbejde, hvor du tør gå ind over dine kollegers fagområder, men også ved hvornår, der er behov for en anden faglighed end din. 

 

Derudover prioriterer vi, at du: 

 • Har en solid samtaleerfaring med mennesker i sorg og krise. 
 • Kan trives med 2-3 samtaler i hvert forløb med henblik på at støtte bruger og pårørende 
 • Du kan arbejde selvstændigt og er god til at prioritere i dine opgaver og selv tilrettelægge din kalender. 
 • Kan formulere dig godt på dansk, både mundtligt og skriftligt. 
 • Kan varetage enkelte samtaler på engelsk
 • Har lyst til at lære om rehabilitering i muskelsvind og ALS på højtspecialiseret niveau. 

 

Opgaver:

 • Psykologsamtaler med brugere og pårørende.
 • Rådgive og vejlede brugere, pårørende og professionelle behandlere på tværs af faggrænser og sektorer om rehabilitering af personer med muskelsvind, herunder Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS). 
 • Arbejde i familiens hjem/lokale miljø og i tæt samarbejde med relevante faggrupper inden for social- og sundhedssektoren samt undervisningssektoren.
 • Koordinere samarbejde og indsatser, når patienten har svært ved at navigere i systemet. 
 • Udarbejde rehabiliteringsrapporter på baggrund af deltagelse i tværfaglige møder. 
 • Varetage mødeledelse på tværfaglige møder i hjemmet.
 • Formidle viden og undervise på familiekurser, temadage, fagkurser og konferencer.
 • Deltage i udviklingsarbejde i samarbejde med vores Forsknings- og udviklingscenter.

 

 Ansættelsesforhold

 • Stillingen er placeret i Århus med Jylland og Fyn som primært arbejdsområde. Der vil dog ind imellem forekomme møder og undervisning på Sjælland.
 • Du skal være indstillet på 10-15 nationale rejsedage pr. år. 
 • 30 timer ugentlig med fleksible arbejdstider, i sjældne tilfælde weekend eller aften arbejde.  
 • Stillingen kræver kørekort.
 • Løn og arbejdsforhold svarende til kvalifikationer jf. de regionale overenskomster.  
 • Tiltrædelse 1. sep 2023. 

 

Ansøgning 

 • Ansøgningsfrist: 11. juni
 • Ansættelsessamtaler: 1.samtale tirsdag 20. Juni 2023 og 2. samtale mandag 26. Juni 2023.  Der må forventes afvikling af personlighedstest.    
 • Ansøg via link i top og bund af siden.
 • Spørgsmål kan rettes til afdelingsleder Kent Nyeland Sandholt på telefon 2265 2407 og psykolog Lone Knudsen på telefon 2265 2494. 

 

Om RCFM 

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind er et nationalt center, der støtter sundheds- og socialvæsenet med højt specialiseret viden om rehabilitering af personer med sjældne neuromuskulære sygdomme - i daglig tale kaldet muskelsvind. Vi rådgiver og underviser personer med muskelsvind, deres familier og fagpersoner, og vi forsker og udvikler inden for neuromuskulær rehabilitering. RCFM har henvist ca. 3600 børn, unge og voksne med en muskelsvindsygdom eller ALS.  

RCFM har hovedsæde i Aarhus og en afdeling i Høje Taastrup. I Aarhus ligger administration, forsknings- og udviklingscenter og konsulentfunktion for Vestdanmark. I Høje Taastrup ligger konsulentfunktion for Østdanmark. RCFM har 40 medarbejdere fordelt på læger, socialrådgivere, psykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, forsknings- og kommunikationsmedarbejdere samt koordinatorer.  

RCFM er en selvejende institution jf. Sundhedslovens §79 stk. 2 og er af Sundhedsstyrelsen klassificeret som højt specialiseret funktion.

For flere informationer henvises til www.rcfm.dk  

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Rehabiliteringscenter for Muskelsvind
Kongsvang Allé 23
8000
Aarhus C
Tlf
22652412
Praktisk information
Oprettet
06-06-2023
Udløber
11-06-2023
Kviknummer
331568039
Jobtype
Deltid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed