Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ph.d. i Playful Learning - genopslag

Designskolen Kolding

Kolding, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
11-12-2019
Kontakt
Designskolen Kolding
Ågade 10
6000
Kolding
Tlf
91333004
Praktisk information
Oprettet
11-12-2019
Udløber
15-12-2019
Kviknummer
330121014
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning
Stillingsbetegnelse
Ph.D. Stipendiat
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Genopslag Designskolen Kolding udbyder denne ph.d. i samarbejde med Professionshøjskolen UCN, Aalborg. Ph.d.ens tema er Playful Learning inden for området legende læring og undervisningspraksis i et stemningsperspektiv i uddannelsen af undervisere.

Designskolen Kolding søger en ph.d.-studerende med særlig interesse inden for Playful Learning, der kan være med til at opbygge forskningsfeltet på professionshøjskolen. Playful Learning Research er en forskningsudvidelse af Playful Learning programmet. Playful Learning programmet er et langsigtet partnerskab mellem LEGO Fonden og alle landets seks professionshøjskoler.

LEGO Fonden og landets professionshøjskoler er sammen om, at udvikle professionsfagligheden hos pædagoger og lærere gennem en omfattende indsats. Playful Learning programmet har fokus på at udvikle en professionsdidaktik, der understøtter en legende tilgang til læring og udvikling i professionsuddannelserne. Dét med særligt fokus på PlayLabs, på legeeksperimenter i undervisningen og på kompetenceudvikling blandt de involverede medarbejdere. Målet er, at underviserne på pædagog- og læreruddannelsen kan muliggøre, at de studerende fra uddannelserne kan gå ud og skabe de bedste betingelser for, at børn i alderen 0-15 år bliver ved med, at være optagede af at undersøge deres omverden og at eksperimentere med nye muligheder.

Forskningsindsatsen Playful Learning Research har til hensigt at skabe ny viden om leg i relation til design af pædagogik, didaktik og læring, og vil således også bidrage til at forskningsforankre udviklingsprojektet Playful Learning. Ph.d.-projektet skal udføres som en del af forskningsprojektet Playful Learning Research og i relation til Playful Learning programmet. Ligeledes at skulle arbejde tæt sammen med undervisere på pædagog- og læreruddannelsen, samt studerende ved lærer- og pædagoguddannelsen. Ligesom kandidaten skal bidrage til forskningsfeltet design og pædagogik.

Vi ønsker, at ph.d.-projektet skal udforske og undersøge følgende tema: legende læring og undervisningspraksis i et stemningsperspektiv i uddannelsen af lærere. Kandidaten kan i sit projektforslag adressere følgende ved udarbejdelsen af projektbeskrivelsen:

 • Hvilke former for legepraksisser og legestemninger i forskellige legende læringsarenaer i uddannelsen af lærere kan designes
 • Hvordan forholdet mellem rum, relationer og stemninger i legende undervisningspraksis kan designes
 • Hvordan stemningens proces gennem ”intro”, ”legende læring” og ”outro” kan designes
 • Hvordan legestemninger designes og rammesættes i en undervisningssammenhæng, eksempelvis i Playlabs
 • Hvordan undervisere og lærerstuderendes gensidige interaktioner og relationer, påvirker og påvirkes af legestemninger, og legens kraft og magt, eksempelvis i Playlabs, og hvordan vi kan designe positivt til disse
 • Hvordan variationer af legepraksisser og legestemninger kan designes og organiseres i forhold til, at skabe legende og engagerende læringsrum blandt undervisere og lærerstuderende
Positionering og metodik.
Ansøgningen skal indeholde følgende punkter for at kunne komme i betragtning:


 • Projektbeskrivelse på max 5 sider.
 • Projektbeskrivelsen skal indeholde en introduktion med projekttitel, motivation og afgræsning samt en problemformulering, en kort state of art på forskningsfeltet playful learning og professionsdidaktik, en teoretisk ramme for projektet samt en kort beskrivelse af Design-Based-Research som metodisk tilgang, samt en positionering inden for forskningsfeltet design og pædagogik, samt mulige bidrag til dette. Derudover forventede resultater og litteraturliste for projektet.
 • Der vedlægges desuden en studieplan for projektet, der indeholder plan for ph.d.-kurser, forskningsophold
 • CV på max 1 side
 • Eksamensbeviser for erhvervelse af kandidatgrad.
Deadline for ansøgningen er 15. december 2019. Ansøgningen vil derefter blive bedømt af et uafhængigt bedømmelsesudvalg. Ansættelsen af den ph.d.-studerende sker 1. april 2020. Kandidaten forventes at have tilstedeværelse på både Designskolen Kolding samt på UCN.

For yderligere information, kontakt Professor MSO ved Designskolen Kolding Helle Marie Skovbjerg på skovbjerg@dskd.dk eller telefon 91333000, eller Docent ved UCN Oline Pedersen på olp@ucn.dk eller telefon 72690709.

https://www.designskolenkolding.dk/
https://www.ucn.dk/

Ansøg nu
Job i virksomheden

Designskolen Kolding

Designskolen Kolding
Virksomhedsinformation
Designskolen Kolding
Ågade 10
6000
Kolding
Tlf
91333004
Praktisk information
Oprettet
11-12-2019
Udløber
15-12-2019
Kviknummer
330121014
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning
Stillingsbetegnelse
Ph.D. Stipendiat
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed