Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Overraskende anderledes job for psykologer, der vil gøre en forskel for arbejdsmiljø og trivsel i kriminalforsorgen

DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN

København, Storkøbenhavn

Indrykket
24-05-2023
Kontakt
DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN
Strandgade 100
1401
København K
Tlf
72553964
Praktisk information
Oprettet
24-05-2023
Udløber
14-06-2023
Kviknummer
331569993
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du lyst til at gøre en positiv forskel for medarbejderne i kriminalforsorgen, og vil du passe på os, mens vi passer på andre?

Kriminalforsorgen har for nyligt etableret et internt psykologkorps med seks psykologer; to der arbejder i Østdanmark og fire i Vestdanmark. Kunne du have lyst til at være med på holdet i Østdanmark? Vi søger primært til området København, Sydsjælland og Lolland-Falster og evt. dele af Fyn.

Dine ansvarsområder
I kriminalforsorgen løfter vi en betydelig samfundsmæssig opgave og bidrager til at skabe tryghed i samfundet og begrænse kriminalitet.

Som psykolog i det interne psykologkorps får du indgående kendskab til, hvad der fylder for medarbejderne; en viden som skal omsættes til målrettede initiativer, der har til formål at forebygge belastningsreaktioner og øge trivslen. På den måde er du med til at håndtere de arbejdsmiljømæssige udfordringer, der kan opstå i forbindelse med arbejdet i kriminalforsorgen.

Som vores kommende psykolog er du med til at udvikle og forbedre arbejdsmiljøet for kriminalforsorgens over 4.400 ansatte. Det gør du ved at være til stede på institutionerne og have et godt og tæt samarbejde med både ledere og område-HR, som du vil være en nær sparringspartner for i forhold til det psykiske arbejdsmiljø.

I dagligdagen kommer du til at løse mange opgaver selvstændigt, men du kan også få mulighed for at løse større opgaver i samarbejde med dine psykologkolleger. Der er stort fokus på mulighederne for intern sparring, supervision og udvikling.

Om dig
Du er uddannet cand.psych., og det er en fordel, hvis du har en supervisionsuddannelse. Det vil også være en fordel, at du har erfaring med at arbejde med høje følelsesmæssige krav samt eventuelt kendskab til behandling af belastningsreaktioner.

Du har en positiv og løsningsorienteret tilgang, er pragmatisk og formår at navigere i en politisk styret organisation. Vores dagligdag adskiller sig fra mange andre organisationers, så det er vigtigt, at du har en god situationsfornemmelse og respekt for løsningen af kerneopgaven og bruger det til at indgå som en del af holdet. Det er vigtigt for dig at være med til at gøre en forskel, og du motiveres af at bringe andre i spil.

Som person er du imødekommende, opsøgende, lyttende og eksekverende. Du bidrager og vægter det gode arbejdsmiljø og kollegaskab højt. Du har stort fokus på at opbygge trygge og tillidsfulde relationer og trives i samspillet med kollegaer og samarbejdspartnere.

Om jobbet
Du vil få en arbejdsdag med stor variation og en bred vifte af psykologfaglige opgaver, hvor supervision af medarbejdere især på gruppeniveau og debriefinger vil fylde cirka halvdelen af din arbejdstid.

Dine primære opgaver er:

 • Afholde supervisionsgrupper for medarbejdere og ledere med daglig kontakt til indsatte og klienter
 • Varetage debriefinger
 • Holde forebyggelsessamtaler med medarbejdere efter voldsomme hændelser
 • Bistå den lokale ledelse med tiltag til forebyggelse af PTSD og andre psykiske belastningsreaktioner
 • Rådgive om og facilitere initiativer, der kan styrke det psykiske arbejdsmiljø
 • Gennemføre mediationer og yde støtte
 • Understøtte uddannelsesaktiviteter om arbejdsmiljø og øget trivsel i organisationen.
Der vil ikke indgå terapeutiske forløb med medarbejderne.
Medarbejderne er blandt andet fængselsbetjente, socialrådgivere, ledere og andre faggrupper, der har daglig kontakt med indsatte og klienter.

Dit daglige arbejde vil være fordelt på flere forskellige institutioner, primært i område København, Sydsjælland og Lolland-Falster og evt. dele af Fyn, og selvom korpset er fordelt i landet, vil vi desuden mødes jævnligt. Du skal påregne at deltage i mødeaktivitet rundt om i landet ca. én gang om måneden med henblik på at sikre den faglige sparring, erfaringsudveksling og samarbejdet samt det gode sammenhold med øvrige kollegaer i korpset. Så du skal være forberedt på, at der vil forekomme rejseaktivitet både inden for lokalområdet, du er tilknyttet, og på tværs af landet. Der vil dertil være en del digital mødeaktivitet.

Vi tilbyder

 • Faglig sparring og kollegial supervision
 • En alsidig hverdag på kriminalforsorgens forskellige institutioner
 • Et spændende og bredt psykologfagligt job med muligheder for udvikling og egne ansvarsområder
 • Autorisationsforløb
 • Et job med frihed og fleksibilitet til at tilrettelægge opgaveløsningen
 • En spændende proces, hvor du er med til at starte et vigtig indsatsområde op
 • Et stærkt team af kolleger og berigende tværfagligt samarbejde
 • Fokus på balance mellem arbejds- og familieliv og arbejdsmiljø.
Om os
Du bliver en del af Center for HR og Uddannelse, Koncern Rekruttering og Kompetencer nærmere bestemt Enheden for Psykologiske Indsatser. Enheden består ud over psykologkorpset af udviklingskonsulenter med ekspertise og arbejdsopgaver inden for uddannelse, kvalitetssikring og udvikling af blandt andet screeningsværkstøjet LS/RNR, tilsynsindsatsen MOSAIK, kriminalforsorgens kognitive behandlingsprogrammer, MI og CBT. Ansættelsen er centralt under Direktoratet for Kriminalforsorgen, men du har din daglige gang i vores institutioner og afdelinger i et nærmere bestemt geografisk område.

Psykologkorpset kommer til at bestå af dig og syv andre psykologer - hvoraf én fungerer som fagligt ansvarlig. Den fagligt ansvarlige sikrer faglig retning, er fagligt rammesættende og sikrer kvalitet og ensartethed i opgaveløsningen for hele teamet. Derudover består enheden af en koordinator og en leder. Vi har et stort fokus på at sikre, at du og dine kollegaer trives i opgaven og med hinanden. Vores omgangstone er respektfuld og positiv, og ledelsen er udviklingsorienteret og praktiserer i høj grad frihed under ansvar og en åben dialog.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes centralorganisation. Der vil herudover kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen. Arbejdsstedet aftales ud fra dit geografiske nærområde.

 • Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer om ugen inkl. betalt frokostpause, med fleksibel arbejdstid. Vi hører også gerne fra dig, selvom du er interesseret i færre timer.
 • Vi forventer, at du har kørekort, da der kan være en del transporttid. Det vil være en fordel, hvis du har mulighed for at benytte egen bil.
Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte enhedsleder Ninett Haubjerg Madsen på tlf.: 7255 3964 eller koordinator Ditte Glarø på tlf.: 7255 4267.

Ansøgning
Stillingen søges elektronisk via linket ”Søg stillingen”.

Ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest onsdag den 14. juni 2023. Stillingen forventes besat den 1. september 2023.
Vi forventer at afholde samtaler i løbet af uge 25 og 26, og der vil evt. være en personlighedstest i forbindelse med samtalerne.

Hvis du indkaldes til samtale, skal du til samtalen medbringe identifikation f.eks. pas eller kørekort.

Det er en forudsætning, at du i forbindelse med en samtale giver dit samtykke til, at kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig fra Det Centrale Kriminalregister.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Om kriminalforsorgen
Kriminalforsorgen fuldbyrder de straffe, som domstolene idømmer. Det gør vi på vegne af samfundet, og vi er de eneste, der løser den opgave.

Vi er sidste led i straffesagskæden og er sammen med politi, anklagemyndighed og domstole en af grundstenene i retsstaten. Uden en stærk kriminalforsorg forsvinder fundamentet for et trygt og sikkert samfund, hvor lovovertrædere stilles til ansvar for deres handlinger.

Derfor sover kriminalforsorgen aldrig. Hver dag, hver aften og hver nat går vi på arbejde i kriminalforsorgen. Det gør vi for at få et samfund med mindre kriminalitet og færre ofre.


Ansøg nu
Job i virksomheden
Virksomhedsinformation
DIREKTORATET FOR KRIMINALFORSORGEN
Strandgade 100
1401
København K
Tlf
72553964
Praktisk information
Oprettet
24-05-2023
Udløber
14-06-2023
Kviknummer
331569993
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Psykolog
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Socialvæsen), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed