Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Overlæge eller chefkonsulent til nøglerolle i europæisk samarbejde om sikkerheden ved lægemidler

Lægemiddelstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-05-2023
Kontakt
Lægemiddelstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300
København S
Tlf
25528157
Praktisk information
Oprettet
16-05-2023
Udløber
11-06-2023
Kviknummer
331568953
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du en stærk medicinsk baggrund, og brænder du for patientsikkerhed? Så er det måske dig, vi har brug for som en central spiller i det faglige arbejde med bivirkninger ved lægemidler og til at styrke dansk indflydelse i EU på lægemiddelområdet.

Dine primære arbejdsopgaver
I din kommende stilling kommer du til at:
• deltage aktivt som Lægemiddelstyrelsens repræsentant i europæiske pharmacovigilance opgaver og månedlige møder i den europæiske bivirkningskomité (PRAC).

• sørge for faglig medicinsk kvalitetssikring af forskellige typer af regulatoriske dokumenter med data om lægemiddelsikkerhed fra bivirkningsindberetninger, farmakoepidemiologiske studier og andre typer af forsøg med godkendte lægemidler.

• træffe beslutninger om lægemiddelsikkerhed i nationalt og europæisk regi i tæt samarbejde med akademiske medarbejdere, internationale kolleger og ledelse.

• indgå i interne og eksterne samarbejder indenfor lægemiddelovervågning nationalt og internationalt.

Din hverdag hos os
Hverdagen vil være alsidig, og du får en bred kontaktflade både internt og eksternt. Vores arbejdsklima er uformelt, og vi møder hinanden med stort engagement, høj faglighed og gensidig respekt.

Det europæiske samarbejde om lægemidler indebærer en række møder, og der vil derfor være rejseaktivitet eller længere on-line møder dage ca. 5 dage om måneden.
Opgaverne foregår typisk efter fastlagte deadlines og procedurer, og der vil i perioder være pres på at få leveret til tiden til især det europæiske system.

Vi hjælper hinanden og er opmærksomme på at bevare et positivt og trygt arbejdsmiljø også når vi har travlt.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du har en baggrund med stærke medicinske faglige kompetencer. Du er speciallæge med en bred medicinsk erfaring eller har en tilsvarende relevant akademisk baggrund med et stærkt medicinsk fagligt fundament.

Videnskabelig og faglig ekspertise indenfor lægemiddelområdet og gerne bivirkningsområdet er en fordel. Desuden er det en fordel, hvis du har kendskab til regulatoriske procedurer i lægemiddelgodkendelse og -overvågning.

Vi forventer, at du:
- kan arbejde målrettet, bevare overblikket og overholde tidsfrister
- behersker engelsk på et højt niveau både mundtligt og skriftligt
- kan kommunikere fagligt stærkt i et internationalt miljø
- har gode samarbejdsevner og kan balancere faglig indsigt med pragmatisme.

Vi tilbyder
Stillingen er en unik mulighed for at være en central del af det danske og europæiske myndighedsarbejde med lægemiddelovervågning.

Du vil få udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer inden for et bredt felt af arbejdsopgaver.

Vi ved, at jobbet kan være intensivt i perioder og forsøger til gengæld at give mulighed for, at du i høj grad selv kan tilrettelægge din arbejdsdag, så du kan arbejde hjemmefra og have fleksible mødetider.

Lægemiddelovervågning
I Lægemiddelstyrelsens Enhed for Lægemiddelovervågning er vi ansvarlige for overvågning af bivirkningsprofilen ved lægemidler i Danmark. Vi arbejder og samarbejder både nationalt og i et stærkt europæisk netværk.

Stillingen er placeret i sektionen Lægemiddelovervågning EU, hvor hovedfokus er at understøtte og varetage styrelsens opgaveløsning i det fælles europæiske samarbejde. Vi er ca. 35 engagerede og højt kvalificerede medarbejdere, hvoraf de fleste er sundhedsfaglige, lægemiddelfaglige og naturfaglige akademikere.
Vi arbejder tværfagligt både indenfor enhedens teams og sektioner og på tværs af styrelsens andre enheder og fagcentre.

Læs mere om os og vores arbejde på Lægemiddelstyrelsen.dk.

Om ansættelsen
Ansættelse som overlæge sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er placeret i gruppe 1 (lr. 37). Ansættelsen forudsætter speciallægeanerkendelse eller kvalifikationer svarende til den.

Ansættelse som chefkonsulent sker efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes centralorganisation.

I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og det er vigtigt for os, at man ikke kan stille spørgsmål ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Du har dog en vis periode til at sælge dem, hvis du i dag ejer såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til overlæge Marie Louise Schougaard Christiansen på 24610208 eller enhedschef Line Michan på 44889535.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.
Vi regner med at holde ansættelsessamtaler i uge 24.


Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Lægemiddelstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300
København S
Tlf
25528157
Praktisk information
Oprettet
16-05-2023
Udløber
11-06-2023
Kviknummer
331568953
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed