Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Overlæge eller Afdelingslæge til Akutmodtagelsen Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre, Storkøbenhavn

Indrykket
23-09-2021
Kontakt
Hvidovre Hospital
Kettegård Alle 30
2650
Hvidovre
Tlf
38623152
Praktisk information
Oprettet
23-09-2021
Udløber
11-10-2021
Kviknummer
330839720
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vi søger en speciallæge, der vil medvirke til at etablere en ny fælles akutmodtagelse, hvor det gode patientforløb er styrende.

Speciallægen vil i samarbejde med de specialeansvarlige overlæger for akutmodtagelsen blive en central aktør i udviklingen og drift af vores nye akutmodtagelse, hvor alle patientforløb (medicinske herunder almen medicinske, geriatriske, abdominal kirurgiske og ortopædkirurgiske) på under 48 timer skal håndteres.

Visioner og planer

I 2. kvartal 2023 tager vi vores nye akutmodtagelse i brug. Her skal vi modtage næsten alle akutte patienter og færdigbehandle dem, hvis dette kan gøres indenfor 48 timer. Det er vores ambition, at ca. 70% af de akutte indlagte patienter kan udskrives fra akutmodtagelsen.

Funktionelt deles akutmodtagelsen i et 0-6 timers og 6-48 timers afsnit. Den forventede behandlingstid bliver således styrende for hvilket afsnit patienten opholder sig i. Da alle relevante specialer vil være til stede i akutmodtagelsen, forventer vi sammenhængende patientforløb, hvor det ikke nødvendigvis er de traditionelle ”specialesøjler”, som bliver er styrende for patientforløbet.

Den nye organisation giver også en unik mulighed for at uddanne vores yngre kollegerer både fagligt og organisatorisk med patienten som styrende element.

Der ligger et stort organisatorisk og kulturelt arbejde foran os i forbindelse med denne omstilling, og her ser vi gruppen af speciallæger som væsentlige elementer for at opnå succes med denne proces. Evner til samarbejde og pragmatisk problemløsning er derfor en nøglekompetence for at kunne være med til at styre den nye akutmodtagelse.

Afdelingen deltager i uddannelse af læger til specialet akutmedicin. Vi har i øjeblikket 4 reservelæger ansat i Introduktionsstillinger til akutmedicin og 2 hoveduddannelses stillinger i akutmedicin.

Vi har indgået aftale med vores Forskningsafdeling og har en professor affilieret med os således, at vi kan drive både klinisk og organisatorisk forskning relateret til akutmedicin. Vi har flere ph.d.-forløb i akutmedicin og er drivende kraft i en Akut KAG (Klinisk Akademisk Gruppe).

Dine arbejdsfunktioner

Som overlæge/afdelingslæge refererer du administrativt og lægefagligt til den ledende overlæge i Akutmodtagelsen. Du deltager i afsnittets funktionsområde og er medansvarlig for den lægefaglige og kliniske patientbehandling. Vi forventer at du sikrer og udvikler patientforløb af høj kvalitet og faglig standard. Du bliver inddraget i arbejdet omkring organisering og implementering af den ny Akutmodtagelse som vi tager i brug i 2. kvartal 2023.

Synes du, at dette lyder spændende – så er det måske dig, der skal være vores nye overlæge og kollega i Akutmodtagelsen.

Vi forventer at du:

 • Er speciallæge i et for akutmodtagelsen relevant speciale. Det kunne være almen medicin eller geriatri. Specialet er ikke et kardinalpunkt, motivationen er alt afgørende.
 • Er god til at kommunikere og samarbejde på tværs.
 • Har lederegenskaber.
 • Har erfaring med at lede behandlingsteams og kunne styre patient flow.
 • Har evner og lyst til selvstændigt at vurdere patienter samt at skabe sikre og hurtige patientforløb.
 • Holder af at undervise og supervisere yngre kolleger.
 • Kan være en drivende kraft mhp. kommende omstruktureringer
 • Kan styrke fagligheden i vores akutmodtagelse.
Det, du ikke kan, kan vi lære dig – det afgørende er som sagt, at du brænder for og vil være med til at udvikle og optimere det akutte område. Specialebaggrund er ikke den væsentlige faktor.

Vi tilbyder:

 • Et hospital og en afdeling med store visioner og planer på akutområdet.
 • En fagligt udfordrende men også travl arbejdsplads.
 • Mulighed for faglig sparring.
 • Mulighed for relevant efteruddannelse bl.a. mhp. opnåelse af speciallæge anerkendelse i akutmedicin.
 • Mulighed for deltagelse i forskning på akutområdet - det kliniske arbejde har dog højst prioritet.
 • En afdeling hvor der er fokus på det gode samarbejde og et godt arbejdsmiljø.
Arbejdsopgaver

 • At drive vores skadeambulante afsnit i samarbejde den specialansvarlige overlæge.
 • Deltage i den daglige behandling af patienter i det skadeambulante afsnit.
 • Modtagelse, triage, undersøgelse, behandling samt visitation af akutte patienter.
 • Undervise og vejlede læger, sygeplejersker og øvrige personale i akutmodtagelsen.
 • Være rollemodel for akutmodtagelsens læger, sygeplejersker og øvrige personale.
 • Vejlede og rådgive patienter og pårørende.
 • Implementering vores nye akutmodtagelse.
Arbejdstilrettelæggelse

Speciallægen indgår i bagvagtsfunktion. Der planlægges dagtid, udvidet dagtid samt weekend arbejde i dagtid hver ca. 4.-5. weekend. Der planlægges ikke, at du skal deltage i nattevagter.

Ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst

Løn
Forhandles i forhold til gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger

Ved henvendelse til ledende overlæge Christian Rasmussen eller de specialansvarlige overlæger Dan Bruun Volder, Imran Parvaiz eller Lillian Mørch Jørgensen.

Du skal sende din ansøgning ved at klikke på Søg Job.

Ansøgningsfrist: 11. oktober 2021.

Samtaler afholdes d. 14. og 15. oktober 2021.

Om afdelingen
Vi modtager i skrivende stund dagligt mellem 40-60 medicinske indlæggelser samt ca. 150 akutte patienter på skadegangen. En stor del af disse behandles i et ”Fast Track spor” som fra 15-23 alle dage bemandes af et konsulenthold bestående af speciallæger eller næsten speciallæger i ortopædkirurgi. Efter 2. kvartal 2023 vil vi også dagligt modtage ca. 30-50 akutte gastro kirurgiske/medicinske patienter.

Vores afdeling er travl, fagligt udfordrende og bemandet af en stor tværfaglig gruppe af professionelle og dygtige kolleger. Vi er ca. 100 sygeplejersker, 50 sekretærer, 7½ speciallæger ansat i Akutmodtagelsen, 3 speciallæger i det skadeambulante afsnit og 2 geriatriske overlæger. Af den samlede stab har 5 speciallæge anerkendelse i akutmedicin.

Amager og Hvidovre Hospital
Amager og Hvidovre Hospital er en af Region Hovedstaden store virksomheder. Med til hospitalerne hører også Medicinsk Afdeling på Glostrup Hospital. Det fælles optageområde er hele den sydlige del af København. De fusionerede hospitaler er særdeles aktive inden for forskning og udvikling, og målet er at tilbyde patienter den bedste kvalitet af pleje og behandling.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Hvidovre Hospital
Kettegård Alle 30
2650
Hvidovre
Tlf
38623152
Praktisk information
Oprettet
23-09-2021
Udløber
11-10-2021
Kviknummer
330839720
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed