Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Miljø- og naturansvarlige til anlægsprojekter i Vejdirektoratet

Vejdirektoratet – Skanderborg

Skanderborg, Østjylland

Indrykket
29-09-2023
Kontakt
Vejdirektoratet – Skanderborg
Thomas Helsteds Vej 11
8660
Skanderborg
Tlf
23311202
Praktisk information
Oprettet
29-09-2023
Udløber
22-10-2023
Kviknummer
331578943
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Jordbrug og miljø
Stillingsbetegnelse
Miljøkonsulent
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab), Ikke angivet (Land-, skov- og havebrug), Ikke angivet (Energi)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du være med til at sikre, at infrastrukturprojekter lever op til miljø- og naturkravene? Så er jobbet som miljø- og naturansvarlig måske noget for dig – og du vælger selv, om du vil arbejde fra Skanderborg eller København.

”I dette job bidrager du med at sikre, at natur- og miljøhensyn tænkes ind i vores infrastrukturprojekter. Vi skal spille ind i det miljø, vi har og passe på den natur, der er tilbage. Det bliver dit arbejde at hjælpe til med det,” fortæller din kommende kollega Kasper Anias Møller.

Infrastrukturaftale 2035 betyder, at vi har mange spændende projekter i Vejdirektoratet de næste mange år. Veje skal anlægges, nye forbindelser etableres og den grønne omstilling får et boost med flere cykelstier og ladestandere langs statsvejene.

Når der planlægges, projekteres og anlægges, skal vi sørge for at infrastrukturprojekter ikke belaster naturen og miljøet omkring projekterne unødigt.

Om stillingen

Du kommer til at arbejde i Miljøteamet, som er en del af Vejplan- og Miljøafdelingen. Afdelingen står for planlægning af udbygning af statens veje (motorveje og større regionale veje) og andre infrastrukturprojekter. Miljøteamet har ansvaret for det tværgående miljø- og naturarbejde i hele Vejdirektoratet.

Din kerneopgave vil overordnet set være at tænke miljø- og naturhensyn ind i relation til vores anlægsprojekter, og det handler ikke mindst om at sikre de nødvendige tilladelser og dispensationer på natur- og miljøområdet, som er en vigtig del af det at føre anlægsprojekterne i mål.

Vi har masser af spændende opgaver og derfor søger vi lige nu op til fire nye miljø- og naturansvarlige til Miljøteamet.

Myndighedsbehandling, rådgiverstyring, miljøhensyn – en artsrigdom af opgaver

”Vi er med i alle faser af infrastrukturprojekterne fra de tidligste miljøkonsekvensundersøgelser til asfalten lægges. Det er fedt, fordi vi dermed har indflydelse på hele projektet. Det resulterer i en artsrigdom af opgaver, hvori der også indgår en del udviklingsprojekter,” siger Kasper Anias Møller.

Dine hovedopgaver vil bl.a. omfatte:

 • Ansvarlig for miljø og natur i anlægsprojekter med bl.a. ansvar for myndighedsbehandling, miljøvurderinger, forureningsundersøgelser, jordhåndtering, naturhensyn, erstatningsnatur, bæredygtighed og input til udbud mm.
 • Myndighedskontakt og rådgivning i relation til store og mindre anlægsprojekter, styring af rådgivere, herunder tid og økonomi, kvalitetssikring og kontraktstyring
 • I projekterne vil du som myndighedskyndig være med i koordinering på tværs af fagdiscipliner, besigtigelser i felten og deltage på borger- og kommunemøder
Din baggrund

Vi ser gerne, at du:

 • der teoretisk velfunderet og har en relevant uddannelse, eksempelvis ingeniør, geograf, geolog eller biolog
 • har nogle års erhvervserfaring med miljø- og naturopgaver, f.eks. med bygge- og anlægsprojekter, jordhåndtering, prøvetagning, myndighedsarbejde eller andet
 • har indblik i miljøvurderingsprocessen
 • er skarp til kommunikation – både mundtligt og skriftligt
 • har et stort engagement, gode samarbejdsevner og kan lide at veksle mellem store og små opgaver, komplekse og simple problemstillinger
 • evner at arbejde selvstændigt såvel som at indgå som teamplayer i de mange projekter og opgaver
 • har et godt humør og vil synes det er spændende at indgå i et miljøteam i rivende udvikling både fagligt og socialt
 • motiveres af at få ansvar, og er i stand til at navigere i en travl hverdag’’
Velkommen til Vejplan- og Miljøafdelingen

Vi er en afdeling med et rigtig stærkt sammenhold. Vi hjælper hinanden, sparrer sammen og deler ambitionen om at forbinde biodiversitet og naturbeskyttelse med anlægsarbejde og motorveje,” afslutter Kasper Anias Møller.

Som arbejdsplads dækker Vejdirektoratet hele landet. Vejplan- og Miljøafdelingen består af ca. 43 medarbejdere. Miljøarbejdet er organiseret i et team bestående af 14 personer, hvoraf halvdelen arbejder i Skanderborg og den anden halvdel i København.

Arbejdsstedet for denne stilling er i Skanderborg eller København afhængig af, hvor du bor. Du skal regne med noget mødeaktivitet geografisk spredt rundt i landet, ligesom vi gør stor brug af virtuelle møder i vores projektarbejde.

Dine løn- og ansættelsesvilkår – mulighed for hjemmearbejdsdage

Du får løn efter overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg afhængig af dine kvalifikationer.

Vejdirektoratet har en flekstidsordning og tilsigter generelt en god balance mellem arbejdsliv og fritid, hvor der også er plads til hjemmearbejde, når opgaverne tilsiger det.

Vejdirektoratet er en styrelse under Transportministeriet. Dit ansættelsesområde vil være Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner. Du vil blive ansat i Vejdirektoratet i Vejplan- og Miljøafdelingen, hvor du ansættes i planområdet.

Tjenestestedet bliver enten Thomas Helsteds Vej 11, 8660 Skanderborg eller Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V. afhængig af din bopæl.

Hvis du vil vide mere om stillingen…

… er du velkommen til at kontakte teamleder Lars Linneberg på tlf. nr. 6118 6016 / e-mail: lali@vd.dk eller biolog Niels Krogh Kristensen på tlf. nr. 7244 2454 / e-mail: nkk@vd.dk.

Vil du vide mere om Vejdirektoratet, og hvad det vil sige at arbejde hos os, kan du læse mere om vores opgaver og medarbejdere på www.vejdirektoratet.dk.

Er du interesseret?

Send din ansøgning senest søndag d. 22. oktober 2023. Vi forventer at afholde samtaler i uge 43 og uge 44.

Søg stillingen ved at trykke på linket ”Søg stillingen” eller via vores hjemmeside www.vejdirektoratet.dk.

Vejdirektoratet ønsker at afspejle det omgivende samfund i medarbejdersammensætningen og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Vejdirektoratet – Skanderborg
Thomas Helsteds Vej 11
8660
Skanderborg
Tlf
23311202
Praktisk information
Oprettet
29-09-2023
Udløber
22-10-2023
Kviknummer
331578943
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Jordbrug og miljø
Stillingsbetegnelse
Miljøkonsulent
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab), Ikke angivet (Land-, skov- og havebrug), Ikke angivet (Energi)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed