Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Medarbejder til KU Datalab på Københavns Universitet

KU - FA - Kbh K

København, Storkøbenhavn

Indrykket
20-07-2020
Kontakt
KU - FA - Kbh K
Universitetsfirkanten, Nørregade 10
1165
København K
Tlf
29354204
Praktisk information
Oprettet
20-07-2020
Udløber
07-08-2020
Kviknummer
330310177
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Organisation, udvikling og rådgivning
Stillingsbetegnelse
Akademisk medarbejder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Datalab på Københavns Universitet (KU) er på udkig efter en fuldtidsmedarbejder, der kan starte d. 15/9-2020.

KU har oprettet 5 datalabs, som en del af en universitetsdækkende indsats, for at forbedre og udvide brugen af digitale metoder og datavidenskab på tværs af alle fakulteter, og du vil være en del af dette brede universitetsnetværk af data-specialister/IT-specialister.

Forskningsstøtte

Stillingen er placeret i Forskningsstøtte, som er en ny sektion i universitetets IT-afdeling, KU-IT. Sektionen blev søsat d. 1/12-2019. Sektionen er dannet for at understøtte databaseret forskning, der blandt andet indbefatter bemanding af driften af supercomputeren HPC Computerome2. (En fælles DTU/KU-erhvervelse). Men lige så vigtigt, også for at hjælpe vores forskere, med deres projekter og udfordringer inden for databaseret forskning.

Om jobbet:

IT fylder i stigende grad mere hos KU’s forskere og øvrige medarbejdere. Du skal hjælpe med, og får stor medindflydelse på, at etablere vores datalab og udvikle det til et miljø, hvor forskere kan fremme deres færdigheder og deres forskningsprojekt for bedre at udnytte de muligheder, som digitale teknologier tilbyder.

Forskningsstøttes andel i KUs datalab strategi, er at have en koordinerende rolle mellem de 4 andre labs. Samt at identificere og drive systemer, som resten af KU kan have gavn af, men som ikke har sin naturlige placering på fakulteterne.

Du vil stå for styringen og sikre driften af systemer drevet af KU-ITs datalab. Desuden vil du stå for at koordinere aktiviteterne mellem alle 5 labs. Dette kan være sig i vidensdeling, henvisning, mødefacilitering og identificering af nye områder og systemer.

Du kommer til at indgå i et team af dygtige og professionelle kolleger i Rådgivning & Datalab, som er en gruppe i sektionen Forskningsstøtte. Vi rådgiver om alt fra de almindelige små og store systemer som vores forskere arbejder med til dagligt, til servere og forskningsudstyrs-tilknyttede computere. Gruppen består indtil videre af 4 personer. Vi forventer gruppen vil vokse til 8 personer.

Dine opgaver vil være varierende og omfatter bl.a.:

 • at facilitere og koordinere møder (herunder lokalebookning, referatskrivning mv.) for de 5 datalabs
 • at koordinere aktiviteter for de 5 datalabs
 • at identificere tværgående IT-behov, der dækker alle eller flere fakulteter
 • at sørge for at IT-organisationen omsætter ønsker/behov til tekniske løsninger
 • at udarbejde og vedligeholde et ressourceoverblik og være bindeled mellem forskere/brugere og KU-IT på de konkrete aktiviteter
 • Opfølgning og rapportering
Samlet set vil den ideelle kandidat have hovedparten af følgende kvalifikationer:

 • Relevant teoretisk/erfaringsmæssig baggrund
 • Erfaring med opgavestyring
 • Administrative egenskaber
 • Kendskab til/med ITIL
 • Erfaring med udformning og brug af servicebeskrivelser og SLA’er
 • Gennemslagskraft og evne til at eksekvere
 • Gode analytiske evner og en struktureret tilgang til opgaverne
 • Gode kommunikative evner, både i forhold til kolleger og i forhold til interne og eksterne samarbejdspartnere
 • Samarbejdsevne i højsædet
Vores resultater nås i et uformelt samarbejdsmiljø, hvor der er stor mulighed for indflydelse for den enkelte, vidensdeling og gensidig hjælpsomhed.

Du vil have gode muligheder for selv at tilrettelægge din dag, og vi ser balancen mellem arbejdsliv og privatliv som et vigtigt element i dette.

Om KU-IT:

KU-IT leverer basale IT-services til hele KU, herunder også rådgivning til forskerne i forbindelse med deres anvendelse og anskaffelse af digitale løsninger og udstyr. Vi er i gang med at opbygge nye kompetencer og styrke vores relationer til det øvrige KU, så vi involveres i og løfter nye digitaliseringsopgaver. Det gælder i forhold til udvikling af nye løsninger, anskaffelser og implementering af færdige løsninger samt udbygning og kvalificering af infrastrukturen.

KU-IT ledes af en vicedirektør, en sekretariatschef og 5 sektionschefer. Der er ca. 275 ansatte fordelt på udvikling/vedligehold og drift/support. Vi ønsker at sætte brugeren i centrum, er leveranceorienterede og fokuserer på styring af IT-projekter og levering af IT-systemer og IT-services med høj kvalitet.

http://it.ku.dk/it-jobs/findes en samling filmklip, der fortæller lidt om KU som IT-arbejdsplads.

Spørgsmål:

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte gruppeleder Jonas Rank Møller, tlf. 23 48 46 91, e-mail jrm@adm.ku.dk.

Løn og ansættelsesvilkår:

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og PROSA eller AC. Der er mulighed for forhandle et tillæg efter kvalifikationer. Der tilbydes en attraktiv pensionsordning. Arbejdstiden er 37 timer pr. uge inkl. frokost.

Ansøgning m.v.:

Lyder dette som jobbet for dig? Så send ansøgning bilagt cv samt dokumentation for uddannelse elektronisk via jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget), så den er Universitetet i hænde senest den 07.08.2020.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
KU - FA - Kbh K
Universitetsfirkanten, Nørregade 10
1165
København K
Tlf
29354204
Praktisk information
Oprettet
20-07-2020
Udløber
07-08-2020
Kviknummer
330310177
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Organisation, udvikling og rådgivning
Stillingsbetegnelse
Akademisk medarbejder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed