Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Leder til læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-01-2023
Kontakt
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799
København V
Tlf
41897398
Praktisk information
Oprettet
16-01-2023
Udløber
05-02-2023
Kviknummer
331463924
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Forskning og undervisning, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Uddannelsesleder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Undervisning og pædagogik), Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du lyst til at være med til at udvikle en ny læreruddannelse og til at uddanne fremtidens lærere? Har du ledelseserfaring fra uddannelsesverdenen og interesse for uddannelsesudvikling? Så er du måske vores nye uddannelsesleder.

Læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole (KP) er i rivende udvikling og er i fuld gang med at forberede en helt ny læreruddannelse, som træder i kraft til august. Vi søger en uddannelsesleder, der har faglig indsigt i pædagogik og didaktik (særligt i relation til skoleområdet), og som har lyst til at hjælpe os med at indfri vores ambitioner for den nye læreruddannelse.

På Institut for Læreruddannelse har vi et ønske om ledelse tæt på de faglige miljøer og medarbejderne, og derfor har vores ledere udover en stærk ledelseskompetence også dyb faglig indsigt i det område, de leder. Vi søger en uddannelsesleder, der får særligt ansvar for det nye fag pædagogik/almen didaktik, som er et af fire grundfag i den nye læreruddannelse. Vi er på KP optaget af at få videreudviklet og beskrevet en læreruddannelsesdidaktik. Du vil sammen med de to ledere, der har ansvar for de tre øvrige pædagogiske grundfag, have et samlet ansvar for at drive og sammentænke udviklingen af de nye grundfag i læreruddannelse.

Jobbet som uddannelsesleder
I ledelsesgruppen arbejder vi teambaseret, både som samlet ledelsesgruppe og i mindre teams omkring specifikke opgaver/udviklingsområder. Du kommer til at indgå i et tæt samarbejde med et team bestående af otte uddannelsesledere, en forskningsleder og en sekretariatsleder. Hver uddannelsesleder har sit eget faglige og strategiske udviklingsområde og ansvaret for sine egne faggrupper, men bidrager samtidigt til en samlet udvikling af uddannelsen.

Du vil få personaleansvar for underviserne i pædagogik og almendidaktik (30-35 adjunkter eller lektorer).

Din primære strategiske opgave er at sætte retning for udvikling af faget pædagogik/almen didaktik, at indgå i arbejdet med (videre)udvikling af en læreruddannelsesdidaktik og sikre en fælles udvikling af de pædagogiske grundfag.

Dine opgaver bliver herudover, at:

  • lede udviklingsprocesser og sikre implementering af en ny læreruddannelse, herunder implementering af ny fælles studieordning med nye fagbeskrivelser for grundfagene i læreruddannelsen
  • indgå i og understøtte udviklingen af nye undervisnings- og vejledningsformater for undervisere og studerende, herunder rammer for træning til professionen
  • medvirke til og understøtte udviklingen af en fælles arbejds- og uddannelseskultur på tværs af uddannelsens forskellige adresser
  • indgå i planlægning og ledelse af drift og administration af en stor uddannelse, herunder ledelse af de forandringsprocesser, som den nye uddannelse afstedkommer
  • indgå i tværgående samarbejde med andre uddannelser og ressourceområdet på KP.

Faglig profil 
Vi forestiller os, at du har en uddannelsesbaggrund inden for didaktik og eller pædagogik og er dybt optaget af pædagogisk udvikling og har erfaring med ledelse af videnmedarbejdere, meget gerne fra en uddannelsesinstitution.

Vi forventer derudover, at du:

  • har en relevant akademisk uddannelse på minimum kandidatniveau inden for det pædagogiske fagområde og meget gerne suppleret med en lederuddannelse
  • har kendskab til skolen og de kompetencer, der efterspørges blandt vores aftagere
  • har gode samarbejdsevner og kan kommunikere direkte og troværdigt til forskellige målgrupper
  • er en synlig leder, der kan sætte retning, men som samtidigt lytter til studerende og medarbejdere og inddrager dem i udviklingen af læreruddannelsen.

Institut for Læreruddannelse
Du bliver en del af Institut for Læreruddannelse, der udover læreruddannelsen også består af tre mindre uddannelser og er vært for Nationalt Videncenter for Læsning og et stort nationalt projekt om udvikling af naturfagsundervisningen i skolen og læreruddannelsen (NAFA). Vi er ca. 275 medarbejdere, hvoraf 250 er ansat på læreruddannelsen. Vi har knap 4000 lærerstuderende fordelt på Campus Carlsberg på Vesterbro, Nyelandsvej på Frederiksberg og to mindre afdelinger (Rønne og ny afdeling i Hillerød). Du vil få primært arbejdssted på Campus Carlsberg.

På Københavns Professionshøjskole er ambitionen at ledelse udøves professionelt med udgangspunkt i det fælles ledelsesgrundlag, så alle medarbejdere på KP oplever ledelse, der udvikler og understøtter deres arbejde. Det er derfor vigtigt, at du kan se dig selv i vores 6 ledelsesprincipper og har interesse for at udfolde din ledelsesopgave i denne ramme. 

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som uddannelsesleder med start den 1. april 2023.

Ansættelse og aflønning sker som udgangspunkt efter aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Stillingen er en fast stilling uden højeste arbejdstid.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V. 

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning. 

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte institutchef Lis Madsen på tlf.: +45 41897671??.

Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest den 05-02-2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 6 og 8. Der vil indgå personlighedstest i forbindelse med samtalerne. Der er afsat tid til tilbagemeldingssamtale på testen i starten af uge 8. 

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________
 

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere. 

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799
København V
Tlf
41897398
Praktisk information
Oprettet
16-01-2023
Udløber
05-02-2023
Kviknummer
331463924
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Forskning og undervisning, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Uddannelsesleder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Undervisning og pædagogik), Ikke angivet (Forskning og udvikling), Ikke angivet (Ingeniør og naturvidenskab), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed