Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Landedokumentation søger nye medarbejdere

Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade

Rudersdal, Storkøbenhavn

Indrykket
21-12-2020
Kontakt
Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade
Slotsholmsgade 10
1216
København K
Tlf
61983368
Praktisk information
Oprettet
21-12-2020
Udløber
21-01-2021
Kviknummer
330459413
Jobtype
Studiejob
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Organisation, udvikling og rådgivning
Stillingsbetegnelse
Akademisk medarbejder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du være en del af et kontor med internationalt udsyn, sans for detaljen og engagerede medarbejdere?

Udlændingestyrelsen søger medarbejdere til Kontoret for Landedokumentation. Kontoret understøtter Udlændingestyrelsen og Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern med viden til understøttelse af sagsbehandlingen i bred forstand.

Lidt om alt det vi tilbyder
Du kommer til at være en del af Kontoret for Landedokumentation i Udlændingestyrelsen. Landedokumentation er et videnskontor, der arbejder bredt med at tilvejebringe informationer til brug for oplysning af Udlændingestyrelsens mange sager samt bredt i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern.

Landedokumentation har to overordnede teams, COI (Country of Origin Information) og OSINT (Open Source Intelligence). De to teams supplerer i praksis hinanden i hverdagen i opgavevaretagelsen for at sikre maksimal fleksibilitet.

Arbejdet i begge teams kræver sans for detaljen, nysgerrighed, vedholdenhed og viljen til at lære og indgå i et tæt samarbejde på tværs af kompetencer. Gode evner til skiftlig og mundtlig formidling er væsentligt, og sprogkompetencer er afgørende.

Du bliver en del af et kontor, der varetager en bred vifte af opgaver på tværs af Udlændingestyrelsen, herunder visitering af forkyndere, daglige forespørgsler om informationssøgninger mv. Du får rig mulighed for at være med til indsamling og analyse af materiale i tæt samarbejde med gode kollegaer, der indhenter og bearbejder information fra hele verden og formidler viden til kontorets mange brugere både i form af skriftlige rapporter og besvarelse af daglige henvendelser fra sagsbehandlere med spørgsmål om begivenheder, lande, individer, socioøkonomiske forhold, minoriteter mv.

Landedokumentation er placeret i Center Sandholm, Allerød, hvor du får 27 engagerede kolleger med forskellige erfaringer, uddannelser, perspektiver og opgaver. Vi er uformelle, og viden er noget, vi deler.

Team OSINT
Teamet varetager blandt andet visitering af religiøse forkyndere med henblik på eventuel optagelse på den nationale sanktionsliste samt screening af forkyndere, som i øvrigt søger om ophold i Danmark. Det indebærer gennemgang af store mængder offentligt tilgængeligt materiale relateret til udenlandske forkyndere.

Medarbejderne er specialister i at finde informationer på internettet i bredest tænkelig forstand, og der arbejdes konstant på at optimere metoder i den henseende. Sproglige kompetencer er afgørende, og det er en stor fordel at kunne sprog som fx arabisk. Har du en analytisk funderet efterforsker gemt i maven, så er det absolut en fordel.

Som medarbejder i OSINT skal du kunne finde nålen i den digitale høstak. Du skal være nysgerrig, vedholdende og gerne synes, at det er spændende at finde information ved kreativ tænkning og nye teknikker.

Som medarbejder i OSINT vil du endvidere skulle bidrage til udarbejdelse af analyser og notater således, at den viden, der indsamles ved monitering af individer og fora, bliver samlet op og gjort tilgængelig.

Yderligere bidrager OSINT med udvikling af kilder til information på COI området samt udarbejdelse af notater i den sammenhæng, og der arbejdes på tværs af de to teams i kontoret.

Team COI
Vi søger medarbejdere med viden om særligt Mellemøsten og særligt stærke kompetencer i arabisk vil være en fordel.

I COI teamet skal du understøtte sagsbehandlere med opdaterede, aktuelle og detaljerede baggrundsoplysninger om relevante lande, menneskeretlige forhold og begivenheder. Du skal således tilvejebringe og vedligeholde baggrundsmateriale vedrørende det geografiske område, som du bliver primært ansvarlig for. Indsamlingen af oplysninger sker via en bred vifte af kanaler, herunder desk-studies, indenlandske og udenlandske kilder mv.

Du skal være indstillet på at rejse til ansøgeres oprindelseslande og/eller nabolande og udarbejde notater og rapporter om specifikke emner relateret til sagsbehandlingen, ofte under tidspres. Internationalt samarbejde med bilaterale samarbejdspartnere eller i regi af EU/EASO og IGC er en central del af jobbet.

Vores forventninger til dig
Du har en relevant akademisk uddannelsesmæssig baggrund og gerne erfaring med og interesse for avanceret informationssøgning og research, og du mestrer at præsentere de fundne informationer overskueligt og systematisk.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du er:

  • velformuleret mundtligt og skriftligt på dansk og engelsk
  • i stand til at læse og skrive på f.eks. arabisk og har et indgående kendskab til kultur og sprogbrug i de områder, hvor sproget anvendes
  • initiativrig, har lyst til udvikling og har gode samarbejdsevner
  • i stand til at arbejde selvstændigt med korte tidsfrister
  • systematisk og detaljeorienteret, og du må også gerne kunne være kreativ i opgaveløsningen
  • Foruden ovenstående forventer vi, at du er ansvarsfuld og fleksibel i forhold til din opgavevaretagelse. Vi forventer også, at du er positiv, har en engageret tilgang til arbejdet og er en god holdspiller.
Det er en fordel, hvis du har erfaring med:

  • internationalt samarbejde
Yderligere information
Udlændingestyrelsens hoveddomicil ligger i Næstved. Du vil som medarbejder i Udlændingestyrelsen have forflyttelsespligt mellem styrelsens nuværende arbejdssteder i Næstved og Allerød. Kontoret for Landedokumentation ligger i Center Sandholm, Allerød, som bliver din daglige arbejdsplads.

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kenneth Schmidt Hansen på telefonnummer eller 41 26 99 57 eller e-mail ksh@us.dk eller souschef Else Ølgaard på telefonnummer 29 66 42 24 eller e-mail ell@us.dk.

Søg stillingen
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest torsdag den 21. januar 2021, kl. 12.00.

Vi forventer at holde samtaler i uge 5 og 6. Der vil være en skriftlig test i forbindelse med samtalen, hvor vi tester dine skriftlige danskkundskaber, samt en test i arabisk eller andet relevant sprog. Hver test tager cirka et kvarter og skal løses uden hjælpemidler.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.Ansøg nu
Job i virksomheden

Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade

Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade
Virksomhedsinformation
Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade
Slotsholmsgade 10
1216
København K
Tlf
61983368
Praktisk information
Oprettet
21-12-2020
Udløber
21-01-2021
Kviknummer
330459413
Jobtype
Studiejob
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Organisation, udvikling og rådgivning
Stillingsbetegnelse
Akademisk medarbejder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed