Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kunstnerisk proceskonsulent til Den Kongelige Ballet

Det Kongelige Teater og Kapel

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-05-2019
Kontakt
Det Kongelige Teater og Kapel
August Bournonvilles Passage 2
1055
København K
Tlf
25517524
Praktisk information
Oprettet
15-05-2019
Udløber
29-05-2019
Kviknummer
330024612
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Organisation, udvikling og rådgivning
Stillingsbetegnelse
Akademisk medarbejder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Den Kongelige Ballet søger en kunstnerisk proceskonsulent, til at styrke afdelingens processer med henblik på kunstnerisk nytænkning i Corpus og balletkompagniet.

Den Kongelige Ballet er blandt top 5 i verdens bedste balletkompagnier. Balletten har oparbejdet et stærkt nationalt omdømme og nyder stor succes med forestillinger og nye formater, og fungerer samtidig som væksthus for talentudvikling og udvikling af ny scenekunst. Balletkompagniet består af ca. 80 dansere. Balletten producerer hver sæson ml. 9 og 11 titler på de store scener og ca. 4 på de små scener. Hertil kommer nationale og internationale turnéer.

Corpus er et dansekompagni inden for Den Kongelige Ballet, der har fast base i A-salen bag ved Gamle Scene. Corpus arbejder med skabelsesprocesser, nutidens æstetikker og umiddelbare fysiske oplevelser. Med Corpus ønsker vi at udvide opfattelsen af, hvad Den Kongelige Ballet er, og hvilken effekt og relevans dans har i samfundet og på nationalscenen. Vi tror på, at det fysiske møde er essentielt for at skildre den komplekse oplevelse af at være menneske. Det undersøger og formidler vi i forskellige forestillinger og formater.

Du vil blive ansvarlig for at facilitere og videreudvikle kreative og kunstneriske processer, såvel som at bidrage til udviklingen af effektive administrative og produktionsmæssige processer, i forbindelse med udviklingen og fornyelsen af Den Kongelige Ballet.

Stillingen
Dine arbejdsopgaver er blandt andet:

 • At fungere som kunstnerisk sparringspartner for Corpus.
 • At sikre at erfaringer med kunstnerisk udviklingsarbejde og processer i Corpus forankres i balletkompagniet.
 • At strukturere og bistå med gennemførelsen af forandringsprocesser i Den Kongelige Ballet med udgangspunkt i de kunstneriske processer
 • At bistå balletledelsen i at sikre dansernes og instruktørernes kunstneriske udvikling
 • At bistå balletledelsen i at sikre at rammerne for balletdansernes kompetenceudvikling iht. Ballettens værdisæt er til stede

Kvalifikationer, baggrund og erfaring
Som kunstnerisk proceskonsulent i Den Kongelige Ballet er din primære funktion at facilitere udførelsen af udviklingsplanerne for Balletten, der tager afsæt i det daglige kunstneriske arbejde.

Du skal derfor have og kunne dokumentere følgende faglige kompetencer:
 • Dokumenteret og omfattende erfaring med dramaturgisk arbejde og kunstnerisk udvikling
 • Dokumenteret og omfattende erfaring med at omsætte andres idéer og sætte dem i produktion
 • Have øje for de strategiske sammenhænge
 • Overbevisende skriftlige og mundtlige formuleringsevner

Vi forestiller os, at du har en kunstnerisk eller akademisk baggrund, men du kan også have en anden form for uddannelse eller erfaring, der sikrer, at du kan løse opgaven, som den er beskrevet ovenfor.

Vi forventer endvidere, at du:
 • Tænker helhedsorienteret og er en holdspiller
 • Trives med at hjælpe, facilitere og føre andres idéer ud i livet
 • Arbejder selvstændigt, tager initiativ, er nem at arbejde sammen med og bidrager til et positivt samarbejdsklima
 • Søger og omsætter nyeste viden til praksis
 • Har gode samarbejdsevner og en positiv tilgang til dagligdagen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 37 timer ugentligt. Aften- og weekendarbejde vil forekomme.

Ansættelse og aflønning sker iht. relevant statslig overenskomst.

Ansættelsessted er på Det Kongelige Teater, Den Kongelige Ballet på Kongens Nytorv og du vil referere til Ballettens administrationschef.

Vi er klar til at byde dig velkommen d. 1. august 2019.

Sådan søger du
Søg stillingen ved at klikke på ”søg stillingen” til højre i annoncen. Vedlæg CV, eksamensbevis og eventuelle anbefalinger.

Ansøgningsfristen er onsdag d. 29. maj 2019 kl. 9.00.

Samtaler afholdes i uge 23.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge stillingen.

Kontaktpersoner:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Ballettens administrationschef Søren Normann Hansen på snha@kglteater.dk.

Om Den Kongelige Ballet
Den Kongelige Ballet er et af verdens mest anerkendte balletkompagnier. Kompagniet har med sin unikke Bournonville-tradition samt et øje for fornyelse altid formået at præsentere et alsidigt repertoire af høj kvalitet.

En af Den Kongelige Ballets kerneopgaver er at videreføre og udvikle Bournonvilles balletter, der er karakteristiske med deres fine sans for mimisk fortælling og ubesværet lethed, og arven fra Bournonville vil altid være grundstammen i kompagniets repertoire. Men samtidig har kompagniet også kapacitet til at fortolke de prægtige balletter fra den russiske tradition samt en ambition om til stadighed at udvide og forny repertoiret med værker af George Balanchine og Jerome Robbins såvel som nye værker af koreografer inden for moderne ballet.

At kunne præsentere et så bredt og krævende repertoire af høj kunstnerisk kvalitet kræver et stort kompagni af dygtige og talentfulde dansere, der i alle godt 100 forestillinger om året mestrer de mange afvekslende opgaver og stilarter.

Den Kongelige Ballet har et kompagni bestående af ca. 80 dansere. Ud over danskere består kompagniet af dansere fra USA, England, Frankrig, Belgien, Polen, Østrig, Sverige, Spanien, Australien, Canada, Brasilien, Korea, Rumænien, Monaco og Kasakhstan.

Ansøg nu
Job i virksomheden

Det Kongelige Teater og Kapel
Virksomhedsinformation
Det Kongelige Teater og Kapel
August Bournonvilles Passage 2
1055
København K
Tlf
25517524
Praktisk information
Oprettet
15-05-2019
Udløber
29-05-2019
Kviknummer
330024612
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Organisation, udvikling og rådgivning
Stillingsbetegnelse
Akademisk medarbejder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed