Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kulturformidlere med digitale kompetencer

Kultur, Plan og Fritid

Aabenraa, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
15-05-2019
Kontakt
Kultur, Plan og Fritid
Haderslevvej 3
6200
Aabenraa
Praktisk information
Oprettet
15-05-2019
Udløber
17-05-2019
Kviknummer
330006963
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Kultur og kirke
Stillingsbetegnelse
Kulturformidler
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Kunst, kultur og sport)
Sprog
Dansk Læse/ tale


Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse søger to engagerede, ambitiøse og initiativrige medarbejdere. Brænder du for at udvikle og drive lærings- og kulturaktiviteter for børn, unge eller voksne? 
 

Er du nysgerrig og kan se nye lærings- og dannelsesbehov, som vi skal opfylde? Og har du bud på, hvordan vi udvikler borgernes kompetencer i det 21. århundrede – i en lokal kontekst her i Aabenraa? Hvis ja – så er det måske dig, vi gerne vil have med på holdet! 
 

Nogle medarbejdere har ønsket at gå ned i tid og andre går på efterløn. Det giver os mulighed for at opslå nye stillinger. 
 

I Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse ser vi os som hverdagslivets højskole, hvor de fysiske rum er borgernes fælles dagligstue – huse med lav dørtærskel, hvor alle har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære. 
 

Vi har fokus på at styrke børn og voksnes læring, udvikling og dannelse. I bibliotekerne understøtter vi den åbne skole med tilbud til de enkelte klassetrin, afvikler guidet fælleslæsning for voksne i et lokalt boligområde, afholder barselscafeer, tilbyder workshops i ny teknologi for børn og voksne og har derudover et bredt aktivitetsprogram – se nærmere her. 
 

Bibliotekerne har et tæt samarbejde med ungdomsuddannelserne om at lære eleverne at være kildekritiske og digitalt dannede. To medarbejdere deles desuden om driften af biblioteket på SOSU-skolen.  
 

Børn, unge og voksnes behov ændrer sig løbende, og vi har brug for supplerende kompetencer til at udvikle tilbud, som modsvarer aktuelle og fremtidige behov. Vi forventer, du har en faglig uddannelse, viden og erfaring, som du kan sætte i spil hos os – både i biblioteker og kulturhuse.  
 

Vi har de senere år været i gang med et generationsskifte i bibliotekerne og har fået nye fagligheder ind. I øjeblikket er vi test-bibliotek for Redias nye Library Butler, vi har i 2017 åbnet et showroom for biblioteket i Arena Aabenraa og forsøger til stadighed at udvikle vores tilbud.  
 
Vi udvikler en stor del af vores aktiviteter i samarbejde med foreninger og interessegrupper og tager udgangspunkt i det lokalsamfund, vi er en del af. F.eks. indtager uddannelsesinstitutioner biblioteket med undervisningsforløb og udstillinger, og foreninger præsenterer sig selv på Foreningstorvet. I øjeblikket er vi i tæt samarbejde med forvaltningen om en lokal forankring af Projekt 100 % fremmed?
 

Vi arbejder proaktivt med at se muligheder i teknologi og understøtter kommunens vækststrategi herunder styrkelse af borgernes digitale kompetencer. Læs mere om strategien her Sundvækst og Vækstplan2022.  Konkret har vi i bibliotekerne fokus på at udvikle makerspace-aktiviteter og Fablab-tilbud i netværk med andre partnere. 
 

I 2020 markeres 100-året for genforeningen i hele Sønderjylland, og i Aabenraa åbnes Genforeningsparken foran Hovedbiblioteket.  
Aabenraa Kommune arbejder aktivt med udviklingen af fremtidens købstad http://fremtidensaabenraa.dk/.
 


Din profil 
Du har viden om de aktuelle tendenser på kulturområdet og i samfundet i øvrigt og følger interesseret udviklingen. Du formår også at omsætte det til konkrete lærings- og kulturaktiviteter, der giver mening og værdi for borgere. 
 

Vi forventer, du har gode digitale kompetencer indenfor de tre områder: bruger-, skaber- og refleksive kompetencer, læs eventuelt mere i DanskIT’s anbefalinger til styrkelse af danskernes digitale kompetencer.  Kompetencer, du f.eks. kan omsætte i det videre udviklingsarbejde omkring Maker-aktiviteter og Fablab-tilbud, undervisningstilbud i data-beskyttelse eller til at styrke vores kommunikationsarbejde. 
 

Du har erfaring fra lønnet beskæftigelse med planlægning og gennemførelse af arrangementer, aktiviteter og workshops, gerne fra biblioteker eller kulturhuse, og meget gerne hvor det har været i samarbejde med frivillige/foreninger. Det er et plus, hvis du også har erfaring med kommunikationsopgaver og markedsføring. 

 
Det er vigtigt, at du 
  • er udadvendt og dialogskabende. Du er en god formidler og har let ved at skabe relationer til borgere og foreninger, herunder frivillige
  • kommunikerer målrettet og på et fejlfrit dansk, uanset om det foregår analogt eller digitalt
  • eksperimenterer og kan sætte gang i aktiviteter, der er interessante også for andre end de faste brugere af bibliotekerne og kulturhusene. Du er reflekterende og lærer af erfaringer - også hvis noget ikke går helt som planlagt
  • kan koordinere og følge op på aftaler. Du er resultatorienteret og helhedsorienteret og arbejder effektivt og leverer til tiden
  • kan motivere andre og lære fra dig
  • er en aktiv medspiller i projekter og er bevidst om dine styrker i projektarbejde
  • kan deltage i bibliotekernes all-round funktioner og betjene brugere på tværs af alder

Din uddannelsesmæssige baggrund kan f.eks. være bibliotekar, cand.scient bibl. eller anden mellemlang eller videregående uddannelse med særligt fokus på kulturformidling, digital teknologi og kommunikation. 
 

Det er vigtigt, at du i din ansøgning giver dit bud på, hvilke opgaver og aldersgrupper, du er særlig interesseret i at have fokus på, da vi har flere stillinger ledige og dermed leder efter forskellige kompetencer og erfaringer. Vi håber, at det kan give os mulighed for at skræddersy opgaverne efter dine kompetencer og har som mål at tilbyde dig et job, du vil trives i. Vi er klar over, at ingen ansøger matcher alle vores ønsker 100 procent. 
 

Vi tilbyder 
Som forholdsvis ny organisation er vi i proces med at skabe lærings- og kulturaktiviteter og markedsføring på nye måder, og det giver dig rige muligheder for at præge form og indhold. 
 

Vi er ca. 50 medarbejdere med en bred vifte af fagligheder. Vi er organiseret i teams og samarbejder på tværs i hele organisationen. Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse driver 6 fysiske biblioteker og 4 kultur- og medborgerhuse, to af afdelingerne ligger på samme matrikel. 

 
Aabenraa Kommune hjælper tilflyttere med at skabe netværk. Se mere her. 
 

Løn- og ansættelsesvilkår 
Begge stillinger er som udgangspunkt 37 timer og ønskes besat pr. 1. august eller snarest derefter. Løn og ansættelsesvilkår fastsættes efter gældende overenskomst. 

Arbejdstiden placeres som udgangspunkt mellem kl. 8 -18, og du skal være forberedt på aftenarbejde og arbejde lørdage og søndage i forbindelse med arrangementer og aktiviteter.  
 

Dit primære arbejdssted vil være bibliotekerne, men du vil også kunne have opgaver med arrangementer og aktiviteter i kulturhusene. 

Aabenraa Kommune indhenter børne- og straffeattest på de personer, vi ønsker at ansætte. 
 

Vil du vide mere 
Du er velkommen til at kontakte Leder af Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse Charlotte Stoltenberg, på telefon 24 95 30 15 den 14. maj 2019 mellem kl. 13 og 17. 
 

Ansøgning 
I din ansøgning skal du give konkrete eksempler på, hvordan du kan bringe din viden og erfaringer i spil hos os. Ansøgningen skal være på max. 1,5 A4 side. 

Send din ansøgning, CV, dokumentation for tidligere ansættelse og andre relevante bilag via linket senest den 19. maj 2019.  
 

Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 3. juni, anden samtalerunde den 12. juni. Hvis du kommer til 2. samtalerunde, skal du forvente at forberede en lille opgave. 


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=48c62db1)

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Kultur, Plan og Fritid
Haderslevvej 3
6200
Aabenraa
Praktisk information
Oprettet
15-05-2019
Udløber
17-05-2019
Kviknummer
330006963
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Kultur og kirke
Stillingsbetegnelse
Kulturformidler
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Kunst, kultur og sport)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed