Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til Analyse søges

Social- og Ældreministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-03-2023
Kontakt
Social- og Ældreministeriet
Holmens Kanal 22
1060
København K
Tlf
72282432
Praktisk information
Oprettet
13-03-2023
Udløber
11-04-2023
Kviknummer
331534022
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Kontorchef
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Ledelse), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Offentlig administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Kontorchef til Analyse

Vil du stå i spidsen for et kontor, som understøtter, at policyudviklingen på social-, bolig- og ældreområdet er baseret på solid viden fra registerbaserede analyser? Er du dygtig til at omsætte din faglige indsigt til praktisk brugbare løsninger, der kan realiseres i en politisk kontekst? Og er du en god personaleleder? Så er du måske vores nye analysechef.

I Social-, Bolig- og Ældreministeriet arbejder vi hver dag målrettet for at udvikle og udbrede de sociale indsatser og investeringer, der virker på den lange bane. Det kræver viden om målgrupper, udgifter og resultater af sociale indsatser. Til at understøtte dette arbejde søger vi en analytisk, strategisk og talstærk kontorchef.

Om os
Kontoret Analyse er en del af afdelingen Økonomi, Styring og Analyse i departementet, som også omfatter kontorene Mål, Data og Incitamenter, Styring, Tilsyn og Forretning og Koncernøkonomi. Afdelingen står for at lægge grundstenene til ansvarlige, strukturelle forandringer på socialområdet, bl.a. gennem en ambitiøs og strategisk udvikling af socialstatistik, data og dokumentation samt kvantitative analyser og effektmålinger på social-, bolig- og ældreområdet.

Som kontorchef får du det overordnede ansvar for kontoret, herunder 10 medarbejdere. Kontoret står for at understøtte og udføre den kvantitative analyseindsats på tværs af ministerområdet særligt med registerbaserede analyser, herunder effekt- og omkostningsstudier, samt at bistå den løbende betjening af ministeren med besvarelser af spørgsmål fra Folketinget, pressehenvendelser om tal og analyser, bidrag til taler mm.

Kontorets analyser offentliggøres i analyseserierne Kort Fortalt, Velfærdspolitisk Analyse og Socialpolitisk Redegørelse, som årligt følger op udviklingen for målgrupper, indsatser og udgifter på socialområdet, og analyserer udvalgte problemstillinger i dybden.

Om dig
Du er en engageret leder med fokus på viden og kvalitet. Du har en akademisk uddannelse i bagagen (fx cand.polit., cand.oecon. el. lign.) og er i stand til at gå forrest og skabe et godt arbejdsmiljø samt lede, inspirere og udvikle dygtige medarbejdere. Du skal have blik for og erfaring med at skabe og vedligeholde gode og tillidsbaserede samarbejdsrelationer inden for såvel som uden for departementet. Du er resultatorienteret og har relevant erfaring med de områder, der ligger inden for kontorets opgaveportefølje.

Har du erfaring fra et departement eller anden politisk styret organisation, vil det være en fordel.

Vi lægger vægt på, at du har:

  • Forståelse for og gerne erfaring med rollen som leder.
  • Øje for at udarbejde praktiske løsninger på komplekse problemstillinger, ofte med korte deadlines.
  • Stærke analytiske og strategiske kompetencer, herunder kan omsætte strategier til konkrete og anvendelige analyser.
  • Dømme- og beslutningskraft, så du med sikker hånd kan styre processer og prioritere opgaver i en travl hverdag.
  • Stærke kommunikative evner, stor gennemslagskraft og erfaring med servicering af minister/topledelse.

Departementet
I Social-, Bolig- og Ældreministeriet arbejder vi for at skabe resultater, der positivt bidrager til at skabe fremskridt for udsatte og ældre borgere i vores samfund. Ministeriet har det overordnede ansvar for social-, bolig- og ældreområdet samt det familieretlige område. Heri indgår blandt andet ansvaret for regler og rammer for kommunernes indsatser for ældre samt børn, unge og voksne, der er socialt udsatte eller har psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne, samt ansvaret for reglerne om skilsmisse, adoption og forældremyndighed. Ydermere dækker ministeriets ansvarsområde over regler og rammer for det samlede byggeri- og boligområde.

Løn- og ansættelse
Stillingen ønskes besat med virkning fra den 1. juni. Stillingen er på fuldtid.

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes som udgangspunkt efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen besættes på åremål og er indplaceret i lønramme 37/løngruppe 1.

Hvis du er tjenestemand, skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du bliver sikkerhedsgodkendt og at du kan opretholde din sikkerhedsgodkendelse i løbet af ansættelsen.

Ansættelsesområdet er Social-, Bolig- og Ældreministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Social-, Bolig- og Ældreministeriets departement, Holmens Kanal 22, 1060 København K.


Vil du vide mere
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte kst. afdelingschef Julie Alsøe Krogsgaard på mail jua@sm.dk eller telefon 41 85 13 03.

Sådan søger du
Send ansøgning, CV og eksamensdokumentation elektronisk via stillingsopslaget på www.sm.dk.

Vi skal modtage din ansøgning senest den 11. april 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 16. Hvis du går videre til 2. samtale, vil der formentlig være mulighed for, at du også kan møde den nye afdelingschef.


Ministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Social- og Ældreministeriet
Holmens Kanal 22
1060
København K
Tlf
72282432
Praktisk information
Oprettet
13-03-2023
Udløber
11-04-2023
Kviknummer
331534022
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Kontorchef
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Ledelse), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Offentlig administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed