Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Konserveringstekniker til Den Amamagnæanske Samling

KU - HUM - Fakultetet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
09-07-2021
Kontakt
KU - HUM - Fakultetet
Karen Blixens Vej 4
2300
København S
Tlf
21329042
Praktisk information
Oprettet
09-07-2021
Udløber
08-08-2021
Kviknummer
330737595
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Kultur og kirke
Stillingsbetegnelse
Konservator
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Media), Ikke angivet (Kunst, kultur og sport), Ikke angivet (Tele), Ikke angivet (IT)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Bachelor (BSc) i konserveringsvidenskab søges til konserveringsværkstedet ved Den Arnamagnæanske Samling på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) på Københavns Universitet. Tiltrædelse snarest muligt eller 1. oktober 2021.

Ved Den Arnamagnæanske Samling er forskningsområdet filologi, håndskriftstudier samt tekst- og sprogvidenskab inden for især de nordiske sprog, specielt de ældre nordiske sprog: vestnordisk (islandsk, norsk og færøsk) og østnordisk (svensk og dansk). Den Arnamagnæanske Samling huser flere samlinger, hvor den vigtigste er Den Arnamagnæanske Håndskriftsamling, som består af ca. 3.000 håndskrifter, hvoraf ca. 1.400 findes i København, mens resten er udleveret til Island. Håndskriftsamlingen blev i 2009 optaget på UNESCOs Memory of the World Register.

Det er en fælles opgave for medarbejderne ved Den Arnamagnæanske Samling at sikre samlingen for eftertiden i overensstemmelse med instituttets bevaringspolitik. Konserveringsværkstedet arbejder med bevaring og konservering af håndskrifter og diplomer fra middelalderen og senere århundreder.

Bevaringsafdelingen består af en fotograf, en konservator og en konserveringstekniker. Som en del af Den Arnamagnæanske Samling arbejder vi tæt sammen med samlingens kurator, filologerne ved samlingen og forskere fra hele verden.

Arbejdsområde

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med bevaringens øvrige medarbejdere. Arbejdet vil hovedsageligt bestå af konservering/restaurering af papir og pergament, diplomer med segl, historiske bogbind fra forskellige perioder og i mindre omfang nyindbinding, samt journalføring i database. Du skal endvidere være med til at føre tilsyn med samlingerne, hvilket også omfatter monitorering af håndskriftsboksen. Desuden skal du bistå ved håndskriftsfremvisninger, undervisning og ved rejser som kurér. Endelig forventes deltagelse i relevante kurser og seminarer i ind- og udland, herunder Den Arnamagnæanske Samlings konference: Care and Conservation of Manuscripts.

Vi tilbyder en arbejdsplads i moderne bygninger og tæt på metro. Vi har kaffe-, te- og frugtordning. Vi sætter pris på engagerede kolleger, der lægger vægt på holdspil og faglighed i arbejdet, og som har en uhøjtidelig, åben og respektfuld omgangstone.

Kvalifikationer

Du har en konserveringsuddannelse som B.Sc. med afgang fra Konservatorskolen eller tilsvarende uddannelse og med speciale inden for biblioteks- og arkivmaterialer, gerne med erfaring inden for håndskrifter og pergament. Du er god til at indgå i et team, arbejder struktureret, effektivt og målrettet, og du kan genkende dig selv som kvalitetsbevidst, omhyggelig og som en med et godt håndelag. Initiativ og evner til både selvstændigt arbejde og samarbejde forventes. Gode sprogkundskaber i engelsk og dansk og/eller et skandinavisk sprog er en fordel.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet offentlig straffeattest.

Ansættelsesvilkår

Arbejdstiden udgør 37 timer ugentligt. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og offentligt ansattes organisationer (OAO-S-fællesoverenskomsten samt Cirkulære om organisationsaftale for grafiske arbejdere ved en række institutioner eller anden relevant overenskomst. Stillingen er klassificeret som FU – fuldmægtig. Der er mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Ansøgning

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til konservator og værkstedsleder Natasha Fazlic på telefon 35 33 57 26 / fazlic@hum.ku.dk eller til administrationschef Morten Tang Petersen på telefon 21 32 90 42 / mtp@hum.ku.dk.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning samt CV og dokumentation for uddannelse via jobportalen (klik på ”SØG STILLINGEN”), så vi har den i hænde senest den 8. august 2021. Samtaler er planlagt til uge 33.

Yderligere oplysninger om Den Arnamagnæanske Samling og håndskriftsamlingen findes på: https://nors.ku.dk/forskning/arnamagnaeanske-samling/

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
KU - HUM - Fakultetet
Karen Blixens Vej 4
2300
København S
Tlf
21329042
Praktisk information
Oprettet
09-07-2021
Udløber
08-08-2021
Kviknummer
330737595
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Kultur og kirke
Stillingsbetegnelse
Konservator
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Media), Ikke angivet (Kunst, kultur og sport), Ikke angivet (Tele), Ikke angivet (IT)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed