Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister til kontoret for Bæredygtigt Miljø og Produktion i Miljøministeriets departement

Miljøministeriets departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
03-03-2021
Kontakt
Miljøministeriets departement
Holmens Kanal 42
1060
København K
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
03-03-2021
Udløber
17-03-2021
Kviknummer
330539099
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du deltage i arbejdet med at skabe et sundt og rent miljø fri for forurening?

I kontoret Bæredygtigt Miljø og Produktion er der fokus på at skabe de bedst mulige rammer for erhvervene samtidig med, at vi varetager vores kerneopgaver med at sikre hensynet til natur, miljø og menneskers levevilkår. Kontoret består af fire teams og har fire teamledere samt to kontorchefer.

Hvad kommer du til arbejde med?
De ledige stillinger som jurister er i hhv. husdyrteamet og luft- og støjteamet. I husdyrteamet arbejder vi med husdyrregulering, dvs. særligt reglerne for miljøgodkendelse og tilladelse til etablering og udvidelse af husdyrbrugets stalde m.v., som kommunerne administrerer. Udfordringen er løbende at reducere husdyrproduktionens påvirkning af natur og vandmiljø med kvælstof, fosfor og ammoniak samt at begrænse f.eks. lugtgener af hensyn til naboer. Vi har også fokus på regulering af husdyrproduktionens klimabelastning. I luft- og støjteamet arbejder vi med regulering af fx støj fra vindmøller og luftforurening, herunder miljøzonereglerne og luftkvalitet. Implementering af EU-retsakter samt efterlevelse af EU-reguleringen fylder også en del i vores arbejde.

Som jurist i Bæredygtigt Miljø og Produktion vil du komme til at arbejde med udarbejdelse af love og bekendtgørelser. Opgaverne kan være tekniske og med stor politisk bevågenhed. Meget af din tid vil også gå med ministerbetjening i forbindelse med regelændringer, juridiske afklaringer, spørgsmål fra Folketinget, samråd m.v.

I såvel husdyr- som i luft- og støjteamet er vi en blanding af teknikere, jurister og generalister, der arbejder tæt sammen om udviklingen af vores regulering. Vi har en uformel omgangstone, og hjælpen er nær, hvis sagerne er udfordrende.

Om dig
Du er uddannet cand.jur med stærke juridiske kompetencer og klar på at sætte dig ind i et teknisk fagområde. Derudover forventer vi, at du:

  • Har min. et par års erfaring som jurist, gerne med kendskab til miljøret.
  • Har interesse for formidling og kan kommunikere klart i både skrift og tale.
  • Har gode samarbejdsevner og lyst til at arbejde sammen med andre faggrupper, både internt og eksternt.
  • Kan gå i juridiske detaljer og samtidig tænke i helheder og fastholde overblikket, også når tingene går stærkt.
  • Har erfaring med ministerbetjening.
  • Kommer med godt humør og gå-på-mod og tør at bringe dine kompetencer i spil.

Vi tilbyder
Et interessant og udviklende arbejde med vigtige miljøpolitiske dagsordener. Du vil både få bred indsigt i miljøpolitikken og i de processer, der driver arbejdet i ministeriet og på Slotsholmen.

Et engageret, tværfagligt arbejdsmiljø med lige dele kvinder og mænd. Det karakteriserer dine kommende kollegaer, at de motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, på et højt fagligt niveau, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. I kontoret får du gode muligheder for at udvikle dine faglige og personlige kompetencer, og vi lægger stor vægt på, at det er både lærerigt, spændende og sjovt at gå på arbejde.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er på fuld tid og indplacering sker som enten fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademikerorganisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Herudover kan der forhandles et individuelt tillæg afhængig af kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, Slotsholmsgade 12, København K.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Vil du vide mere
Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Nina Møller Porst på tlf. 2037 3842 eller kontorchef Mikkel Dam Schwartz på tlf. 4172 1650.

Du kan læse mere om ministeriet på www.mim.dk

Ansøgning
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, herunder dokumentation for igangværende uddannelse og beståede eksamener (inkl. karakterer) samt oplysninger om tidligere beskæftigelse m.v. senest onsdag den 17. marts 2021.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 12. Indkaldes du til samtale, vil du derhjemme aftenen forinden kl. 20.00 skulle løse en opgave af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Departementet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

 

Ansøg nu
Job i virksomheden
Lignende job

Lange og Stephansen ApS

Ib Andresen Industri A/S
Virksomhedsinformation
Miljøministeriets departement
Holmens Kanal 42
1060
København K
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
03-03-2021
Udløber
17-03-2021
Kviknummer
330539099
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed