Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til Regionssekretariat og jura i Region Syddanmark (barselsvikariat)

Region Syddanmark

Vejle, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
19-09-2023
Kontakt
Region Syddanmark
Damhaven 12
7100
Vejle
Tlf
29201105
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
09-10-2023
Kviknummer
331578405
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du være med til at sætte den etiske dagsorden inden for sundhedsforskning? Trives du med konkret juridisk sagsbehandling, rådgivning og faste deadlines? Så er det måske dig, vi søger som barselsvikar.

De Videnskabsetiske Komitéer for Region Syddanmark godkender sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter i Region Syddanmark, hvor der indgår mennesker eller menneskeligt biologisk materiale. Komitéerne er selvstændige myndigheder, der godkender ca. 150 nye projekter om året. De to videnskabsetiske komiteer i Region Syddanmark er sammensat af forskere og lægmedlemmer og der afholdes komitemøde ca. hver tredje uge.

Som jurist i sekretariatet for de Videnskabsetiske Komiteer vil du få din faglighed og dine stærke analytiske evner i spil, når sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter skal vurderes ud fra på den ene side de videnskabelige og samfundsmæssige interesser i at tilvejebringe ny viden og på den anden side hensynet til forsøgspersoners rettigheder, sikkerhed og velbefindende. Dette vil ske i et tæt samarbejde med nære kolleger på området.

Dine primære opgaver vil være sagsbehandling og levering af juridisk rådgivning til Region Syddanmarks to videnskabsetiske komiteer. Dette indebærer vurdering af forskningsprojekter samt deltagelse på komitemøder.

Du får også et tæt samarbejde med forskerne, når du rådgiver om, hvordan de tilrettelægger deres forskningsprojekter, så disse kan udføres inden for lovgivningens rammer og blive godkendt af komiteerne. Du vil således være aktiv medspiller på en række opgaver, der har stor betydning for den sundhedsvidenskabelige forskning og forsøgspersonerne, og dermed også i sidste ende kvaliteten af den behandling, som Region Syddanmark tilbyder patienterne.

Om jobbet
Din primære opgave vil blive konkret juridisk sagsbehandling, når du skal vurdere, hvorvidt nye forskningsprojekter lever op til lovgivningens krav, herunder særkrav til forsøg på mindreårige, inhabile og akutte situationer forud for komiteernes behandling af projekterne.

Herudover kommer du sammen med andre kolleger på området til at arbejde med nogle af følgende opgaver:

• Vurdere, om ændringer til igangværende projekter kan godkendes
• Deltage på møder i de Videnskabsetiske Komitéer, hvor du skal give juridisk rådgivning, skrive referat samt følge op på afholdte møder
• Tilrettelægge og deltage i kontrolbesøg i allerede godkendte projekter, da komiteerne har tilsynsforpligtelse
• Undervisning af forskere, studerende m. fl. i lovgivningen på området
• Håndtering af aktindsigtsanmodninger.

Om dig
Det er vigtigt, at du trives med konkret juridisk sagsbehandling, skarpe deadlines og faste procedurer i dit arbejde.

Du skal brænde for at arbejde med videnskabsetiske problemstillinger, og vi lægger stor vægt på din interesse inden for området. Herudover ser vi gerne, at:
• Du har en baggrund som cand.jur. og gerne med kendskab til sundhedsretten
• Du trives med at arbejde selvstændigt og har øje for at have det juridiske i fokus i sagsbehandlingen
• Du er god til at formidle juridiske problemstillinger i skrift og tale til forskellige persongrupper, herunder forskere, fagpersoner og lægpersoner
• Du er serviceminded og har fokus på sekretariatets understøttende rolle i forhold til komitéerne, formandskaberne, forskerne samt øvrige interessenter
• Du har stærke relationelle kompetencer og har lyst til at indgå i et tæt samarbejde med dine kolleger
• Du har høj selvdisciplin og er i stand til at disponere din tid, så der hele tiden er fokus på deadlines
• Du har humoristisk sans og kan bidrage positivt til afdelingens gode sociale liv.

Hvem er vi?
Sekretariatet for de Videnskabsetiske Komitéer i Region Syddanmark er en del af afdelingen Regionssekretariat og jura med i alt ca. 40 ansatte. Afdelingen består af to teams, hvoraf det ene betjener Regionsrådet og direktionen. Det andet team, Team Jura, varetager en meget bred vifte af juridiske rådgivningsopgaver i forhold til alle regionens områder, hvor sundhedsområdet fylder mest. Fagligt er sekretariatet for de Videnskabsetiske Komitéer en del af Team Jura.

Vi er en afdeling med et højt ambitionsniveau, et stort engagement og en høj trivsel. Vi har kolleger med forskellig uddannelsesmæssig baggrund og i alle aldre, og så er vi en travl og dynamisk arbejdsplads med en humoristisk og uformel omgangstone.

Vi har i det daglige fokus på at skabe en god balance mellem arbejde og privatliv med mulighed for fleksible arbejdstider og hjemmearbejde. Vi lægger også vægt på faglig og personlig udvikling, og at vores medarbejdere har de kompetencer, som er nødvendige for at kunne løse deres opgaver.

Regionshuset i Vejle har ca. 800 medarbejdere. Region Syddanmark er med sine ca. 25.000 ansatte en af Danmarks største arbejdspladser. Forretningsområderne dækker sundhed, psykiatri- og socialområdet samt regional udvikling.

Yderligere oplysninger
Stillingen er et barselsvikariat. Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer.

Tiltrædelse: 1. december 2023 eller efter aftale.

Arbejdsstedet er Regionshuset, Damhaven 12, Vejle.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte juridisk specialkonsulent Katrine Hoeg på telefon 2059 8930, eller afdelingschef Hanne Molbo på tlf. 3051 6755. Du kan læse mere om komiteerne her:
https://komite.regionsyddanmark.dk/

Ansøgningsfristen er mandag den 9. oktober 2023.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler tirsdag den 24. oktober 2023.

Sådan søger du
Send din ansøgning sammen med relevante bilag ved at bruge linket her på siden.


Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Region Syddanmark
Damhaven 12
7100
Vejle
Tlf
29201105
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
09-10-2023
Kviknummer
331578405
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed