Gem annonce

Jurist til kontor for Jura og International i Social-, Bolig- og Ældreministeriets departement

Social- og Ældreministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
24-01-2023
Social- og Ældreministeriet
Holmens Kanal 22
1060
København K
Tlf
41851110
Praktisk information
Oprettet
24-01-2023
Udløber
16-02-2023
Kviknummer
331474469
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Jurist til kontor for Jura og International i Social-, Bolig- og Ældreministeriets departement

Vil du arbejde med forvaltningsret, internationale opgaver og juridiske problemstillinger, der har stor samfundsmæssig betydning? Så har vi en spændende og alsidig stilling i Jura og International.

I Kontor for Jura og International bidrager vi til, at ministeren kan føre regeringens politik ud i livet. Vi finder juridiske løsninger i et politisk miljø og sikrer, at juraen er i orden i ministeriets lovgivning m.m., og vi varetager danske socialpolitiske interesser i det internationale samarbejde. Vi er et tværgående kontor, og vi har både fagansvar for egne sagsområder og en understøttende funktion i forhold til resten af huset.

Du kommer til at arbejde sammen med dygtige og engagerede kollegaer i kontoret, på tværs af departementets kontorer og med kollegaer i vores styrelser og andre ministerier. Vi er en del af afdelingen Ældre, Familier og Jura.

Stillingen
Vi søger en kollega med juridisk baggrund, der har lyst til og mod på at kaste sig ud i et bredt opgavefelt, hvor arbejdsopgaverne kan være foranderlige, men særligt vil omfatte national jura på det forvaltningsretlige område og derudover fortolkning og anvendelse af konventioner med relevans for socialområdet (herunder særligt FNs Børnekonvention og FNs Handicapkonvention) samt europæisk socialret.

Du vil komme til både at arbejde selvstændigt og at indgå i tæt samarbejde med kolleger i kontoret og i det øvrige departement. Du vil blive en del af et stærkt fagligt miljø, hvor ledere og medarbejdere sparrer med hinanden om opgaverne

Du vil blandt andet komme til at arbejde med:

 • En bred vifte af forvaltningsretlige problemstillinger, herunder aktindsigt, databeskyttelse, tilsyn mv.

 • Ministerbetjening i bred forstand. Det vil typisk være i forbindelse med politiske forhandlinger, møder, folketingsspørgsmål, taler og pressehenvendelser

 • Juridisk sparring til departementets øvrige kontorer

 • Fortolkning af og rådgivning om EU-ret og konventioner, herunder deltagelse i arbejdet omkring eksaminationer på det menneskeretlige område.Om dig
Du er uddannet jurist. Det er en fordel, hvis du:

 • Har et par års erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation

 • Har kendskab til eller erfaring med forvaltningsret og/eller europæisk/international ret, fx fra studiet eller tidligere ansættelser

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • Har gode juridiske og analytiske kompetencer, som du formår at bruge til at finde holdbare juridiske løsninger, der kan fungere i en politisk kontekst

 • Formår at bevare overblikket, skabe resultater og kan trives, selvom det går hurtigt, og arbejdsdagen kan være uforudsigelig

 • Er god til selvstændigt at finde løsninger, men også kan række ud til kolleger for at få hjælp

 • Trives med både at skulle løse egne opgaver og bidrage til andres opgaveløsning

 • Er god til at formulere dig både skriftligt og mundtligt

Departementet
I Social-, Bolig- og Ældreministeriet arbejder vi for at skabe resultater, der positivt bidrager til at skabe fremskridt for udsatte og ældre borgere i vores samfund. Ministeriet har det overordnede ansvar for social-, bolig- og ældreområdet og det familieretlige område. Heri indgår bl.a. ansvaret for reglerne og rammerne for kommunernes indsatser for ældre samt børn, unge og voksne, der er socialt udsatte eller har psykisk eller fysisk nedsat funktionsevne, samt ansvaret for reglerne om skilsmisse, adoption og forældremyndighed.


Løn- og ansættelsesvilkår
Du vil blive ansat og aflønnet som fuldmægtig efter AC-overenskomsten.


Stillingen er på fuld tid.

Ansættelsesområdet er Social-, Bolig- og Ældreministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Social-, Bolig- og Ældreministeriets departement, Holmens Kanal 22, 1020 København K.

Vi tilstræber, at du tiltræder 1. april 2023.

Vil du vide mere
Ønsker du at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Anita Hørby, tlf. 41851110/ mail: ahra@sm.dk eller souschef Lone Larsen, tlf. 41851028/ mail: lla@sm.dk.

Sådan søger du
Send ansøgning, CV og eksamensdokumentation elektronisk via stillingsopslaget på www.sm.dk.

Vi skal modtage din ansøgning senest den 16. februar 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 8.

Ministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ansøg nu
Lignende job

Slots- og Kulturstyrelsen
Social- og Ældreministeriet
Holmens Kanal 22
1060
København K
Tlf
41851110
Praktisk information
Oprettet
24-01-2023
Udløber
16-02-2023
Kviknummer
331474469
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed
Gem annonce