Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Juridisk konsulent til Jura og Udvalg i By- og Kulturforvaltningen

Odense Kommune

Odense, Fyn

Indrykket
16-05-2023
Kontakt
Odense Kommune
Nørregade 36 1
5000
Odense C
Tlf
40 12 55 36
Praktisk information
Oprettet
16-05-2023
Udløber
04-06-2023
Kviknummer
331569056
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Er du en dygtig og udadvendt jurist, der har erfaring med eller interesse for forvaltnings- og kommunalretlige opgaver i et travlt kontor? Så er dette stillingen for dig.

Vi søger en juridisk konsulent til Jura og Udvalg i By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune. Odense Kommune er Danmarks 4. største kommune og Fyns største arbejdsplads med omkring 14.000 medarbejdere.

Den profil, vi søger
Vi søger en faglig dygtig jurist, der har kendskab til de generelle offentligretlige regler og love, og som gerne må have arbejdet med disse regler i praksis. Desuden skal vedkommende have let ved og interesse for at sætte sig ind i nye lovområder.

Det er centralt for stillingen, at du er selvdreven, har pondus, og at du samtidig er lydhør overfor de lokale forhold, der er gældende i organisationens mange og alsidige forretningsområder, så du kan yde den bedst mulige rådgivning og sagsbehandling.

Du skal være serviceminded og kunne samarbejde med kommunens mange forskellige faggrupper, der forventer, at du deltager aktivt med bidrag til opgaveløsningen.

Jobbeskrivelse
De primære arbejdsopgaver vil være følgende:

 • Juridisk rådgivning og sagsbehandling i By- og Kulturforvaltningen – primært indenfor forvaltningsret, kommunalret, erstatningsret, offentlighedsloven samt div. særlove som fx Lejeloven, Planloven og Vejloven
 • Sekretariatsbetjening af Huslejenævnet og Beboerklagenævnet i Odense Kommune
 • Juridisk rådgivning og besvarelse af aktindsigtsanmodninger i forvaltningen
 • Deltagelse i arbejdsgrupper og projekter, hvor der løses tværgående opgaver af strategisk karakter
 • Bistå i betjeningen af det politiske fagudvalg, By- og Kulturudvalget
Du vil både skulle arbejde selvstændigt samt samarbejde med forvaltningens mange faggrupper samt kommunens øvrige forvaltninger.

Om kontoret
Jura og Udvalg består af en juridisk chef for forvaltningen, yderligere to jurister (og dig), to administrative medarbejdere (kontoruddannede specialister) samt to studentermedhjælpere.

Jura og Udvalg er forankret i Staben Politik og Strategi i By- og Kulturforvaltningen, og er dermed placeret tæt på den øverste politiske og administrative ledelse i forvaltningen.

Jura og Udvalg er en spændende og dynamisk arbejdsplads med et højt fagligt niveau og med en meget varieret og bredt sammensat opgaveportefølje. Vi lægger vægt på social kapital, åbenhed, respekt og godt humør.

Du vil blive en del af et engageret team af medarbejdere. Vi har et rigtig godt arbejdsmiljø i kontoret, og vi sætter en ære i at være fagligt dygtige og finde løsninger. Du skal derfor synes, det er motiverende at tænke selv, tage ansvar og være en del af et hold, der hjælper hinanden.

Vi forventer, at du:
 • Er uddannet cand.jur.
 • Du besidder et højt fagligt niveau og har erfaring som juridisk sagsbehandler
 • Har et godt kendskab til generel regulering af offentlige myndigheder eller har interesse for offentlig ret
 • Gerne må have relevant erfaring fra arbejdet i en offentlig myndighed
 • Du kan arbejde selvstændigt med juridiske problemstillinger
 • Du kan behandle oplysninger fortroligt
 • Du er engageret, serviceorienteret og kan lide at have flere bolde i luften på én gang
 • Du er udadvendt og har et godt humør og gerne samarbejder med andre om at finde løsninger
 • Har gennemslagskraft og gode formidlingsevner
Om By- og Kulturforvaltningen
I By- og Kulturforvaltningen arbejder vi med alt fra byudvikling, kulturelle begivenheder, drift af kommunens ejendomme, veje og parker til lokalplaner og erhvervsudvikling. Vi er derfor mange forskellige slags ansatte. Bibliotekarer, rengøringsassistenter, ingeniører og vejmænd arbejder sammen om at skabe de bedste rammer for byen og understøtte en bæredygtig fremtid for Odense.

Med vores brede opgaveportefølje spiller vi i By- og Kulturforvaltningen en helt central rolle i Odenses udvikling mod at blive en storby med omtanke og i at sikre de bedste rammer for velfærden. Vores fælles mål i forvaltningen er at skabe bæredygtige løsninger for Odense, der fremmer økonomisk vækst og menneskelig værdi. Med andre ord arbejder vi for at gøre en forskel for borgerne i Odense. Som medarbejder i By- og Kulturforvaltningen er du med til at gøre den forskel, som er så vigtig for velfærden – uanset om du drømmer om at gøre forskellen for den enkelte borger i hverdagen eller for os alle sammen for fremtiden.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst mellem Kommunernes Landsforening og den forhandlingsberettigede organisation. Der er tale om en fuldtidsstilling med ansættelse pr. 1. august 2023. Du vil blive ansat som juridisk konsulent. Der er fleksibel arbejdstid.

Dit arbejdssted bliver Odense Slot, Nørregade 36, 5000 Odense C.

Vil du videre mere?
Du er velkommen til at kontakte juridisk chef Berith Jensen på beje@odense.dk / på 29 99 24 84 eller chefkonsulent Helle Dam på hvda@odense.dk / på 65 51 20 36.

Det praktiske
Ansøgningsfristen er den 4. juni 2023. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 12. og 13. juni 2023, og evt. en anden samtale den 16. juni 2023.

Du bedes vedhæfte CV, eksamensresultater inklusive karakterer og anden relevant information til din ansøgning, herunder eventuelle udtalelser fra tidligere arbejdspladser.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Odense Kommune
Nørregade 36 1
5000
Odense C
Tlf
40 12 55 36
Praktisk information
Oprettet
16-05-2023
Udløber
04-06-2023
Kviknummer
331569056
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed