Gem annonce

Introduktionsstilling

Dansk Gigthospital

Sønderborg, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
04-05-2021
Kontakt
Dansk Gigthospital
Engelshøjgade 9A
6400
Sønderborg
Tlf
73654001
Praktisk information
Oprettet
04-05-2021
Udløber
21-05-2021
Kviknummer
330629864
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Sygehuslæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

1. september 2021 er en 1-årige introduktionsstilling til besættelse med delt forløb mellem Dansk Gigthospital, Sønderborg og Medicinske Sygdomme, Sønderborg/Tønder, Sygehus Sønderjylland

Første del 6 måneder Dansk Gigthospitalet, Sønderborg nr. (5007-010-01-i-02). Anden del 6 måneder Medicinske Sygdomme, Sønderborg/Tønder, Sygehus Sønderjylland (5001-05-01-i-02).

Dansk Gigthospital
Dansk Gigthospital ejes og drives af Gigtforeningen. Gigthospitalet varetager den reumatologiske funktion for Region Syddanmark, og modtager patienter med såvel inflammatoriske som ikke-inflammatoriske lidelser.
Hospitalet har 28 senge og behandler årligt ca. 750 patienter i stationært regi og har derud over ca. 26.500 ambulante ydelser/år indbefattet biologisk behandling, DXA skanninger og ultralydsfunktion.

Hospitalet fungerer som et offentligt sygehus med både ambulante og elektive patientforløb under indlæggelse tillige med akut funktion, tilsyn og rådgivning. Dertil kommer de dertilhørende uddannelses-, forsknings- og kvalitetsmæssige forpligtigelser. Hospitalet er omfattet af frit sygehusvalg og modtager således reumatologiske patienter fra hele landet til såvel stationær som ambulant udredning og behandling.

Dansk Gigthospital har en veludviklet og kvalificeret opgavedeling mellem læger og sygeplejersker. Der er desuden en mangeårig erfaring med tæt tværfagligt klinisk samarbejde i den reumatologisk rehabilitering af patienter med komplekse reumatologiske problemstillinger under indlæggelse.

Gigthospitalet har egen forskningsenhed, som er tilknyttet gennem aftaler med Region Syddanmark og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet (IRS), Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SDU). Forskningsenheden har tilknyttet 3 professorer hvoraf 1 er forskningsleder med tilknytning til inflammatoriske gigt og bindevævslidelser og 2 er rehabiliteringsprofessorer.

Lægestaben udgøres af 7 overlæger, 7 reservelæger, heraf 1 hoveduddannelsesstilling og 2 introduktionsstillinger.

Forvagten indgår i 7 skiftet vagt med tilkald fra bolig og understøttes af reumatologiske speciallæger i døgnbemandet beredskabsvagt. Der er fokus på det gode læringsmiljø med supervison og vejleder, samt undervisning til alle yngre læger.

Vi kan tilbyde:

 • Introduktionsprogram og løbende supervision og undervisning i det daglige arbejde.
 • Et arbejde med mulighed for at opnå betydelig erfaring med et bredt spektrum af reumatologiske sygdomme, differentiel diagnostik samt reumatologisk rehabilitering. Forløbet kan for interesserede kvalificere til senere hoveduddannelsesforløb i specialet intern:medicin reumatologi på Dansk Gigthospital, Sønderborg.
 • Et arbejde med mulighed for at tilegne sig færdigheder i ledpunktur og UL undersøgelsesteknik, samt erfaring med osteoporose og DEXA- scanninger
 • Generelle intern medicinske kompetencer opnås som følge af grenspecialetilknytningen med Medicinsk Center og kan kvalificere til senere hoveduddannelse i andre medicinske specialer.
 • Mulighed for deltagelse i forskning for interesserede.
 • At være behjælpelig med bolig.
Medicinske Sygdomme
I Medicinske Sygdomme Sønderborg/Tønder arbejder vi målrettet på at skabe et dynamisk og innovativt fagligt miljø, hvor patienten er i centrum. Vi tror på, at et højt niveau af engagement, faglighed og professionalisme er til gavn for vores patienter og deres pårørende. Det understøtter vi blandt andet ved at prioritere det tværfaglige uddannelsesmiljø og forskning højt i afdelingen. Samtidig sætter vi fokus på sammenhængende patientforløb, patient- og pårørendeinddragelse.

Medicinske sygdomme Sønderborg/Tønder varetager følgende funktioner:

 • Endokrinologi
 • Nefrologi inkl. hæmodialyse
 • Lungemedicin
 • Onkologi
 • Palliation (med selvstændigt sengeafsnit)
 • Daghospital i Tønder
Forvagten indgår i 14-skiftet tilstedeværelsesvagt i Sønderborg, der er dobbeltbemandet til klokken 23. Der er bagvagt i tilstedeværelsesvagt hele døgnet.

Vores tilbud

 • Bred medicinsk uddannelse
 • Rig lejlighed til at afprøve dine interesser inden for de medicinske grenspecialer. Afdelingen har i øjeblikket hoveduddannelsesforløb i nefrologi, lungemedicin, endokrinologi, almen medicin samt dele af hoveduddannelsen i reumatologi, geriatri og kardiologi
Vi forventer, at du

 • besidder gode samarbejdsevner
 • er fleksibel, energisk og engageret
 • deltager i kvalitetssikring af behandlingen
Løn
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Danske Regioner i Danmark og FAYL.

Uddannelsesprogrammer kan rekvireres ved henvendelse til:

Dansk Gigthospital
Uddannelsesansvarlig klinisk sekretær Jette Madsen Thiesen, tlf. nr.: 73654210 eller uddannelsesansvarlig overlæge Afshin A. Christiansen AAChristiansen@danskgigthospital.dk

Medicinske Sygdomme
Uddannelsesansvarlig overlæge Mette Isak Abramsson miab@rsyd.dk

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte:

Ledende overlæge Vibeke Stevenius Ringsdal, telefon: 24205624, VRingsdal@danskgigthospital.dk og www.gigthospitalet.dk
eller
Ledende overlæge Frans Brandt Kristensen, telefon 79973010, frans.brandt.kristensen@rsyd.dk

Ansøgningsfristen for indsendelse af motiveret ansøgning er fredag den 21. maj 2021.
Samtaler forventes onsdag den 26. maj 2021.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Dansk Gigthospital
Engelshøjgade 9A
6400
Sønderborg
Tlf
73654001
Praktisk information
Oprettet
04-05-2021
Udløber
21-05-2021
Kviknummer
330629864
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Sygehuslæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed
Gem annonce