Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Genopslag - Juridisk specialkonsulent til Sundhedsjura i Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed, Islands Brygge

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-08-2019
Kontakt
Styrelsen for Patientsikkerhed, Islands Brygge
Islands Brygge 67
2300
København S
Tlf
72229375
Praktisk information
Oprettet
12-08-2019
Udløber
30-08-2019
Kviknummer
330071686
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du gøre en forskel for patientsikkerheden? Vil du skrive og fortolke regler og formidle jura til ikke jurister? Motiveres du af et tæt tværfagligt samarbejde med dine kollegaer og af myndighedsarbejde, hvor der er stor politisk bevågenhed og medieopmærksomhed? Så er en stilling i Sundhedsjura måske noget for dig.

Om enheden
Sundhedsjuras hovedopgave er at varetage juridiske opgaver på tilsynsområdet. Det gælder både styrelsens sundhedsfaglige tilsyn med behandlingssteder (organisationstilsyn) og med sundhedspersoner (individtilsyn) samt styrelsens social- og plejefaglige ældretilsyn. Opgaverne løses i tæt samspil med styrelsens tre tilsynsenheder.Sundhedsjura varetager også lovgivningsarbejde, administration af og juridisk vejledning om en lang række centrale regler på sundhedsområdet, herunder regler om forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed, journalføring, patienters retsstilling, tvang ved somatisk behandling, kosmetisk behandling, markedsføring af sundhedsydelser, brug af medhjælp, alternativ behandling og området for blod, væv/celler og organer. Sundhedsjura koordinerer desuden styrelsens opgaver med bidrag til besvarelser af folketingsspørgsmål, lovhøringer og aktindsigter efter offentlighedsloven.Du vil indgå i enheden Sundhedsjura, som pt. består af 31 faste medarbejdere, hvoraf hovedparten er jurister, samt 12 studentermedhjælpere.

Dit arbejde
Dine primære arbejdsopgaver vil være:

  • Sagsbehandling af ansøgninger om godkendelse af foreninger, der ønsker godkendelse til at registrere alternative behandlere
  • Håndtering af ministerbetjening, herunder bidrag til besvarelse af folketingsspørgsmål og samrådsspørgsmål
  • Udarbejdelse af bekendtgørelser og vejledninger og bidrag til lovforslag
  • Juridisk bistand og rådgivning om sundhedsjuridiske emner, herunder om registreringsordningen for alternativ behandling, tatovering og forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed, både internt i styrelsen og til vores eksterne interessenter.
Du vil få mulighed for deltagelse i projektgrupper og i samarbejde med andre myndigheder om tværgående opgaver, ligesom du vil kunne skulle bidrage til udarbejdelse af informationsmateriale. Du vil desuden få opgaver med kvalitetssikring af afgørelser om aktindsigt samt udarbejdelse af juridiske notater inden for dine arbejdsområder.Du vil skulle arbejde tæt sammen med de øvrige jurister i enheden, og med medarbejdere med anden faglig baggrund samt med eksterne interessenter.

Din uddannelse og erfaring
Vi forventer, at du kan genkende dig selv i det meste af nedenstående:  • Du har fundamentet i orden: Vi forventer, at du er uddannet cand.jur., og at dine stærke mundtlige og skriftlige formidlingsevner sikrer, at du kommunikerer målrettet og præcist både i en politisk kontekst og en praktisk virkelighed.
  • Du er en holdspiller: Du er en god kollega med stærke samarbejdsevner, som udviser engagement og motivation både fagligt og socialt, og du motiveres af at løfte opgaver i fællesskab.
  • Du har relevant faglig viden og erfaring: Du har en høj juridisk faglighed og stærke kompetencer inden for offentligretlig regulering. Du har sans for detaljen uden at fortabe dig i den. Du har erfaring med udarbejdelse af lovforslag mv. og også gerne erfaring med projektledelse. Du har også gerne erfaring med og interesse for sundhedsretlige problemstillinger.
  • Du er selvstændig, engageret og ambitiøs: Du tager selvstændigt ansvar for at sikre kvalitet og fremdrift i dine opgaver, er resultatorienteret og bevarer overblikket i en hverdag, der er præget af stor alsidighed i opgaver og som ofte har korte frister. Du er initiativrig og har reflekterede bud på, hvordan vi kan skabe størst mulig værdi for vores interessenter.
  • Du er analytisk og systematisk: Du er god til at sætte dig ind i nye områder og har blik for både de faglige og politiske perspektiver. Du arbejder systematisk, har sans for kvalitet, og kan udøve projektledelse og bidrage til udvikling af viden og resultater på områderne.
Vi tilbyder
En travl og spændende arbejdsdag med varierende arbejdsopgaver. Hver dag byder på nye udfordringer, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Du bliver en del af et aktivt tværfagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger får mulighed for at sætte dit præg på styrelsens arbejdsområder, og bidrage til at styrke viden om sundhedsjuridiske emner hos vores interessenter. Vores arbejdsmiljø er uformelt, dynamisk og præget af et stort fagligt engagement og gensidig respekt. Du vil gennemgå et introduktionsprogram og få en basisuddannelse i styrelsens tilsynsopgaver, som bliver tilpasset dine kompetencer, ligesom du får gode muligheder for anden efteruddannelse.Om ansættelsen
Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter den 1. november 2019.

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til enhedschef Helle Borg Larsen, tlf. 7222 9240 eller sektionsleder Suzanne Lund Hansen, tlf. 4488 9327.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler og eventuelle 2. samtaler forventes afholdt i uge 36 og 37.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Styrelsen for Patientsikkerhed, Islands Brygge
Islands Brygge 67
2300
København S
Tlf
72229375
Praktisk information
Oprettet
12-08-2019
Udløber
30-08-2019
Kviknummer
330071686
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed