Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erfaren jurist til Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
19-09-2023
Kontakt
Domstolsstyrelsen
St. Kongensgade 1
1264
København K
Tlf
33 12 13 20
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
04-10-2023
Kviknummer
331578379
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Er du en erfaren jurist, og vil du være med til at arbejde for ret og retfærdighed? Så er du måske vores nye kollega.

Danmarks Domstole værner om vores demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vi har til opgave at udvikle, administrere og understøtte domstolene og arbejder således for ret og retfærdighed.

Domstolsstyrelsen søger en erfaren jurist med høj faglig integritet, der skal arbejde med både strategiske opgaver og konkret sagsbehandling.

Vi tilbyder dig en spændende stilling:

 • på en udviklingsorienteret og uformel arbejdsplads med høj faglighed
 • hvor du får et stort ansvar i en vigtig samfundsinstitution
 • hvor du vil have mange kontaktflader til Domstolsstyrelsens øvrige centre, retterne og eksterne samarbejdspartnere, særligt Justitsministeriets departement
Du bliver en del af enheden Jura og Forretning, hvor vi er 20 engagerede medarbejdere i et stærkt fagligt miljø, som du kan sparre med og søge inspiration hos. Vi lægger vægt på høj faglig standard, professionalisme og ikke mindst arbejdsglæde. Enheden er en del af Center for Forretning og Udvikling.

Du får et udfordrende job med en afvekslende hverdag, hvor du løbende vil blive udfordret på nye opgaver, og hvor der er fokus på din faglige og personlige udvikling.

Et job med jura tæt på det politiske miljø
En af dine vigtigste opgaver er at være ansvarlig for porteføljen af retssager om erstatningssøgsmål mod domstolene. Du vil bl.a. sammen med de eksterne advokater, der fører sagerne for Domstolsstyrelsen, skulle lægge strategi for sagerne og løbende forholde dig til procesrisiko, økonomi og fremdrift i sagerne.

Dine opgaver vil derudover være at:

 • drive større forretningsopgaver eller bidrage med juridiske leverancer i større opgaver og projekter
 • udarbejde juridiske notater og beslutningsforslag til ledelsen og bestyrelsen
 • besvare henvendelser fra borgere, virksomheder, offentlige myndigheder og internationale organisationer, herunder folketingsspørgsmål
 • indgå i løbende dialog med retterne og retternes interessenter om blandt andet lovgivning og afklaringer i forbindelse med diverse forespørgsler
 • varetage sekretariatsbetjening af forskellige udvalg og arbejdsgrupper
Mange af opgaverne har høj kompleksitet og indebærer involvering af mange aktører både i og uden for organisationen.

Du er en holdspiller med fokus på at få opgaverne i mål
Du er en velkvalificeret jurist (cand.jur.) gerne med erfaring fra et ministerium eller styrelse. Du har en høj faglig integritet med fokus på kvalitet og legalitet. Det vil være en fordel, hvis du har indblik i og forståelse for politiske processer.

Det er afgørende, at du har lyst til at sætte dig ind i Danmarks Domstole som organisation og trives med at agere i et felt, hvor du arbejder både med opgaver på strategisk niveau og konkret sagsbehandling.

Endelig lægger vi vægt på, at du:

 • er en rigtig dygtig jurist, der er god til hurtigt at sætte dig ind i nye retsområder og ny lovgivning
 • er resultat- og helhedsorienteret og løser dine opgaver med høj kvalitet
 • har særdeles gode skriftlige formuleringsevner og er god til både mundtligt og skriftligt at præsentere problemstillinger og mulige løsninger
 • har særdeles gode samarbejdsevner og er dygtig til at skabe gode relationer såvel internt som blandt eksterne samarbejdspartnere og interessenter
 • følger en sag helt til dørs og tænker det næste skridt frem
Løn og ansættelsesvilkår
Du vil blive ansat som special- eller chefkonsulent afhængig af dine kvalifikationer og forudgående erfaringer i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer, herunder Danmarks Jurist- og Økonomforbund. Der vil eventuelt være mulighed for at aftale et personligt tillæg afhængig af dine kvalifikationer og forudgående erfaringer.

Vi ønsker stillingen besat snarest muligt.

Der er mulighed for hjemmearbejde i op til to dage om ugen, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Domstolsstyrelsen flytter sidst i oktober 2023 fra sine lokaler i St. Kongensgade til nyrenoverede lokaler på Amagerfælledvej 56, 2300 København S. Styrelsen har fortsat sine lokaler på Gammel Mønt 3 A, København K. I denne stilling får du arbejdssted på Amagerfælledvej 56.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til chef for Jura og Forretning Laila Lindemark på tlf. 20 98 39 45.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen og Danmarks Domstole på www.domstol.dk. Her kan du også møde en række ansatte samt se en film om arbejdet som jurist i Domstolsstyrelsen.

Ansøgning og øvrige oplysninger
Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen” på siden.

Ud over din ansøgning bedes du vedlægge cv, eksamenspapirer – både bachelor- og kandidatbevis med karakterer – samt eventuelle udtalelser m.v.

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest onsdag den 4. oktober 2023 kl. 12.

Vi forventer at holde 1. samtaler i uge 41 og 2. samtaler i uge 43.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold mv.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Domstolsstyrelsen
St. Kongensgade 1
1264
København K
Tlf
33 12 13 20
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
04-10-2023
Kviknummer
331578379
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed