Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Er du jurist og har styr på den sociale lovgivning ? Så er du måske vores nye kollega i Familieafdelingen

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg, Storkøbenhavn

Indrykket
08-11-2019
Kontakt
Frederiksberg Kommune
Smallegade 1
2000
Frederiksberg
Tlf
38215890
Praktisk information
Oprettet
08-11-2019
Udløber
25-11-2019
Kviknummer
330121024
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Familieafdelingen, Frederiksberg Kommune, søger en jurist med erfaring, viden og interesse for forvaltningsret og den sociale lovgivning med fokus på børne- om ungeområdet. Der er tale om en nyoprettet stilling.

Familieafdelingen hører under Børne- og Ungeområdet i Frederiksberg Kommune sammen med dagtilbuds- og skoleområdet. Familieafdelingen hører under Børneudvalget.

Familieafdelingen har ud over myndighedsafdelingen, som omfatter ca. 60 medarbejdere, drifts- og udviklingsansvaret for en række ambulante- og døgntilbud inden for børne- og familieområdet. Familieafdelingen er organiseret i flere sagsbehandlerteams (social og handicap), et forebyggelsesteam, familieplejekonsulentteam, specialpædagogisk team, hjemmevejlederteam, en kriminalpræventiv konsulent, 1 Familiechef, 4 sektionsledere samt et administrativt team, hvor der er en akademisk specialkonsulent.

Familieafdelingen er inde i en spændende og markant udvikling, som nyligt er understøttet af en ny organisations- og ledelsesstruktur og politiske beslutninger om prioritering af området. Man skal derfor være klar til at træde ind i en afdeling, hvor der er stort fokus på at få udviklet og forankret nye arbejdsgange og en fælles kultur, hvor et af vores fokusområder bl.a. er at få udviklet og styrket den metodiske tilgang for at sikre en bedre inddragelse af vores børn, unge og deres forældre.

Dine arbejdsopgaver vil primært bestå i at:

 • Yde juridisk sparring til medarbejdere og ledere vedrørende serviceloven, forvaltningsloven, retssikkerhedsloven, GDPR-lovgivningen, forældreansvarsloven og andre tilgrænsende love, som relaterer sig til arbejdsopgaverne i afdelingen og herunder særligt myndighedssagsbehandlingen
 • Tovholderfunktion i forhold til at formidle, herunder undervise og understøtte løbende implementering af ny lovgivning og praksis
 • Tovholderfunktion i forhold til at udvikle, udarbejde, systematisere og vedligeholde arbejdsgangsbeskrivelser, vejledninger og skabeloner i samarbejde med afdelingens faglige koordinatorer
 • Bistå og i visse tilfælde varetage en afgrænset del af sagsbehandlingen ved behandlingen og genvurderingen af komplicerede klagesager, herunder sager om handle- og betalingskommune
 • Udarbejde indstillinger til det politiske udvalg, notater, udviklingsplaner, bistå ved udarbejdelse af mindre analyser på fagområdet
 • Indgå i tværgående udviklingsprojekter og øvrige samarbejder, herunder også udviklingsopgaver, hvor målet er øget digitalisering i sagsarbejdet.
 • Besvare klager og udarbejde relevante oplæg
 • Bistå ved kvalitetssikringen af indstillinger om tvangsmæssige foranstaltninger til Børn-. og Ungeudvalget samt sager om tvangsadoption.
Vi forventer, at du
 • Er uddannet jurist
 • Har en solid viden om lovgivningen på børne- og ungeområdet samt en god viden og stor interesse for praksis på området og gerne nogle års kommunal erfaring
 • Har helt styr på forvaltningsretten og GDPR
 • Har gode IT kompetencer og anser det for helt afgørende, at du for at løse dine opgaver også hurtigt bliver en kompetent bruger af vores IT systemer (DUBU og Sbsys).
 • Har gode formidlingsevner såvel skriftligt som mundtligt. Du kan herunder problemfrit levere såvel skriftlige som mundtlige oplæg/notater og besvarelser vedrørende området.
 • Trives med at have mange bolde i luften på én gang og være i en afdeling, hvor mange faggrupper arbejder sammen og hvor behovet din bistand hurtigt kan sætte en anden dagsorden for dagen
 • Har strategisk tæft og erfaring med at arbejde i en politisk ledet organisation
 • Er nysgerrig, iderig og initiativrig ift. udvikling af området. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du er en god afslutter.
 • Er ansvarsfuld og har dit indre ”kompas” i orden i forhold til at sikre en grundlæggende ordentlighed i dit daglige virke og de beslutninger, som du træffer.
 • Har humor og drive – også i travle og vanskelige perioder
 • Har mod på at tage teten på eller bidrage ind til opgaver, som ikke alene har juraen i centrum, men hvor du bringer din akademiske tilgang til opgaveløsningen i spil 
Vi kan bl.a. tilbyde dig at: 
 • Blive en del af holdet i en stor kommune midt i hovedstaden, hvor faglighed og udvikling præger dagsordenen og hvor du samtidig vil have din daglige gang på kommunens flotte Rådhus
 • Blive en del af en fantastisk afdeling, som er fagligt ambitiøs med stort fokus på kerneopgaven og en sammenhængende indsats i forhold til børn, unge og deres familier.
 • Tætte samarbejder med kommunens øvrige områder i forhold til at understøtte en fælles opgavevaretagelse på tværs af forvaltningsområder.
 • Indflydelse på tilrettelæggelse af egne arbejdsopgaver
 • En arbejdsplads hvor der er plads til mangfoldighed og humor 
Løn og ansættelsesvilkår
Der er tale om en fuldtidsstilling 37 timer ugentligt. Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til relevant overenskomst og efter principperne om ny løn. Det er forventningen, at ansættelsen henset til erfaringsniveauet vil forudsætte en indplacering som specialkonsulent. Vi gør opmærksom på, at der indhentes straffe- og børneattest ved ansættelse i Frederiksberg Kommune. Forventet tiltrædelse 1. januar 2020.

Ansøgningsfrist er den 25. november 2019 kl. 12.00. 

Samtaler holdes den 27. november. Der vil blive anvendt en case ved samtalen.

Yderligere oplysninger

Du er meget velkommen til at kontakte Familiechef Helle Østergaard Stisen på telefon 28983600 for at høre mere om stillingen.

Det bemærkes, at Familieafdelingen fra 1. januar 2020 har røgfri arbejdsdag.
 
Frederiksberg er en levende by med et dynamisk bysamfund. Byens sjæl bygger på vores historie og klassiske arv og er med til at præge den spændende udvikling af Frederiksberg som en grøn, sund og pulserende del af Hovedstaden. Vi er en moderne kommune, der betjener ca. 105.000 borgere. Frederiksberg Kommune ønsker at fremme ligestillingen og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap.

Frederiksberg er en levende by med et dynamisk bysamfund. Byens sjæl bygger på vores historie og klassiske arv og er med til at præge den spændende udvikling af Frederiksberg som en grøn, sund og pulserende del af Hovedstaden.
Vi er en moderne kommune, der betjener knap 104.000 borgere. Frederiksberg Kommune ønsker at fremme ligestillingen og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap.

Ansøg nu
Lignende job
Virksomhedsinformation
Frederiksberg Kommune
Smallegade 1
2000
Frederiksberg
Tlf
38215890
Praktisk information
Oprettet
08-11-2019
Udløber
25-11-2019
Kviknummer
330121024
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura
Stillingsbetegnelse
Jurist
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Jura og retsvæsen)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed