Gem annonce

Engageret bibliotekar/kulturformidler søges til bogbusserne ved det danske bibliotek i Sydslesvig

DANSK CENTRALBIBLIOTEK F SYDSLESVIG POSTBOKS 528

Aabenraa, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
25-05-2023
Kontakt
DANSK CENTRALBIBLIOTEK F SYDSLESVIG POSTBOKS 528
Jernbanegade 11
6330
Padborg
Tlf
4904618697100
Praktisk information
Oprettet
25-05-2023
Udløber
22-06-2023
Kviknummer
331570112
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration
Stillingsbetegnelse
Bibliotekar
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Media), Ikke angivet (Kunst, kultur og sport), Ikke angivet (Tele), Ikke angivet (IT og web), Ikke angivet (IT)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Du kan skabe relationer og er god til individuel betjening af brugerne, og så har du lyst til en masse gode oplevelser med de helt nye bogbusser i Sydslesvig.

Du er

  • Bibliotekar D.B. eller kandidat eller bachelor i informationsvidenskab og kulturformidling eller har anden relevant bachelor/kandidatuddannelse.
  • en engageret formidler, gerne også med erfaring fra kampagner, projekter, etablering af netværker m.m.
  • udadvendt og serviceorienteret og har tæft for at være i øjenhøjde med brugere, kolleger og samarbejdspartnere.
  • vidende om litteratur for børn og voksne og har lyst til og talent for formidling både i de tætte rammer i bogbusserne og i de fysiske biblioteker.
  • opsøgende og engageret samt trives med nære relationer til brugerne.

Du får

  • et spændende og anderledes job, hvor dansk og nordisk kultur hele tiden er omdrejningspunktet, og hvor hovedopgaven er varetagelse af faste bogbusture. Herudover vil der være udlånsvagter i Flensborg og evt. også på vores filialer i Slesvig, Husum og Egernførde.
  • en arbejdsplads med højt til loftet og med gode muligheder for at præge dit job.
  • over 50 spændende kolleger, som vil hjælpe dig godt på vej med at bo og agere i grænselandet.
  • en grundig introduktion til opgaverne, til Sydslesvig og til mindretallet.

Mere end et bibliotek

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig er bibliotek og kulturhus for det danske mindretal i Sydslesvig, som omfatter ca. 50.000 dansksindede. Med hovedbibliotek i Flensborg, tre filialer og to bogbusser udgør vi et attraktivt omdrejningspunkt for formidling af dansk og nordisk kultur. Den historiske bevidsthed er en af grundstenene i vores arbejde. Derfor rummer Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig ud over et dansk folkebibliotek også en Forskningsafdeling med eget arkiv og forskningsbiblioteket Den Slesvigske Samling. Vi er også dem, der driver portalen www.oplev-sydslesvig.dk.

Særligt de to bogbusser har en unik betydning, når det gælder formidling af dansk litteratur og sprog for børn og voksne rundt i hele Sydslesvig. Fordelt på ca. 30 forskellige ture, som betjener lånere, skoler og daginstitutioner samt deltager ved en række aktiviteter i Sydslesvig.

Praktisk

Stillingen er på 37 timer ugentligt og med weekendvagt hver 4. fredag/lørdag.

Flekstidsordning. Løn efter overenskomst med Forbundet Kultur og Information.

Kørekort er nødvendigt. Transport mellem filialer m.m. foregår i tjenestebil.

Bibliotekets sprog er dansk, men kendskab til tysk er en fordel. Har du brug for en opgradering, er der mulighed for tyskkursus.

Ansættelsestidspunkt gerne hurtigst muligt eller efter aftale.

Ansøgningsfrist senest torsdag den 22. juni 2023

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 26. juni 2023.

Ansøgning sendes pr. mail til Philipp Micha, phm@dcbib.dk.

Har du spørgsmål, så henvend dig gerne til souschef Anni Søndergaard, as@dcbib.dk, telefon +49 461 8697 185, eller bibliotekschef Jens M. Henriksen, jmh@dcbib.dk, telefon +49 461 8697 100.

Flensborg Bibliotek er beliggende i en af Flensborgs hyggeligste gader i den gamle bydel. Her findes et attraktivt udvalg af små caféer, restauranter, bagerier, design- og secondhandbutikker, og hele grænselandet er et spændende og mangfoldigt kulturelt og sprogligt område. Her lever vi side om side med dansk, tysk, sønderjysk, frisisk og plattysk. Grænselandet på begge sider af grænsen er vores lokalområde, og vi har det hele her. Storbyvibe, hyggelige barer og butikker og adskillige kulturelle tilbud på både dansk og tysk. Omgivet af en smuk og unik natur, med bakker, skove og lange sandstrande i øst og det flade land med marsken og Vadehavet i vest.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
DANSK CENTRALBIBLIOTEK F SYDSLESVIG POSTBOKS 528
Jernbanegade 11
6330
Padborg
Tlf
4904618697100
Praktisk information
Oprettet
25-05-2023
Udløber
22-06-2023
Kviknummer
331570112
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration
Stillingsbetegnelse
Bibliotekar
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Media), Ikke angivet (Kunst, kultur og sport), Ikke angivet (Tele), Ikke angivet (IT og web), Ikke angivet (IT)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed
Gem annonce