Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtige teamledere (konsulenter) til Miljøministeriets departement, kontoret for Vand og klimatilpasning

Miljøministeriets departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
03-03-2021
Kontakt
Miljøministeriets departement
Holmens Kanal 42
1060
København K
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
03-03-2021
Udløber
16-03-2021
Kviknummer
330538091
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Kontorleder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Ledelse), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Offentlig administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du ambitioner om eller erfaring med faglig teamledelse? Vil du arbejde på områder med stort politisk fokus og høj faglig kompleksitet? Så har du muligheden for at gøre karriere hos os.

Lige nu søger vi to teamledere til hhv. Team Vandmiljø og Team klimatilpasning. Kerneopgaven som teamleder er at medvirke til kontorets arbejde med bl.a. at skabe klare beslutningsgrundlag for politiske beslutninger, betjening af miljøministeren og Folketinget, deltage i internationale forhandlinger samt udarbejde regelgrundlag og strategier. Kontoret for Vand og Klimatilpasning har bl.a. fokus på den danske regulering af kystvande, vandløb, søer og grundvand samt klimatilpasning, spildevand, planlægning og akvakultur.

Arbejdet i Team Vandmiljø
Teamet arbejder med udvikling og implementering af næste generation vandplaner, som er en stor kompleks opgave, der kræver såvel fagligt og ledelsesmæssigt fokus. Implementeringen af vandrammedirektivet er en anden væsentlig del af kontorets opgaver. Vi arbejder løbende for at udvikle det faglige grundlag for en omkostningseffektiv miljøindsats og erhvervsregulering.

Som teamleder får du ansvar for faglig ledelse af 7-10 AC-medarbejdere, herunder sparring, kvalitetssikring og løbende styring og udvikling af de konkrete faglige områder, i tæt samarbejde med andre dele af ministeriet. Du bliver teamleder for et team, hvor vi prioriterer det gode samarbejde for at sikre de bedste resultater.

Arbejdet i Team Klimatilpasning
Teamet beskæftiger sig foruden klimatilpasning med bl.a. spildevand og planlægning. Du bliver bl.a. en central medarbejder i forhold til at udarbejde den kommende klimatilpasningsplan, der fastlægger rammen for Danmarks indsatser de kommende år i forhold til klimatilpasning, og udmøntningen af regeringens ønsker til fremtidens håndtering af spildevand. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med interessenter på området samt en række andre ministerier og styrelser.

Du får i det daglige ansvar for faglig ledelse af 6 AC-medarbejdere, herunder sparring, kvalitetssikring og løbende styring og udvikling af de konkrete faglige områder.

Begge teamlederstillinger omfatter bl.a.:

 • Sparring og kvalitetssikring af teamets leverancer, herunder afholdelse af teammøder, koordinering og videndeling
 • Understøttelse af teamets arbejdsform, der er baseret på individuel selvstændig og ansvarsfuld opgavevaretagelse, som de koordinerer med kollegaer i og uden for teamet
 • Ressourceplanlægning og prioritering af opgaver
 • Udvikle, forankre og kommunikere strategier og politiske linjer i teamets sager
 • Tværgående koordination af opgaver i kontoret
 • Varetagelse af egne sager med ansvar for et eller flere af teamets faglige områder
 • Deltage i møder med ministeren

Derudover forventer vi, at du sætter retning i sagerne og sætter dem ind i en bredere politisk kontekst. Vi lægger vægt på, at du samarbejder godt med såvel dine kollegaer i departementet som i styrelserne, interessenter og andre ministerier.

Ledelsesteamet i kontoret består af tre teamledere og to kontorchefer. Dertil er der pt. tilført ekstra ledelseskraft med to yderligere chefer pga. landbrugsforhandling og store, væsentlige leverancer ift. Vandplanperiode 3 (VP3). Du skal indgå aktivt i denne gruppe, hvor vi bl.a. fokuserer på videndeling og på solid forankring af koordinationen på tværs af kontoret.

Din uddannelse og kompetencer
Du har en samfunds- eller naturvidenskabelig kandidatuddannelse.

Vi lægger vægt på, at du har:
 • Flere års erfaring med faglig teamledelse på et fagligt komplekst område med mange interessenter
 • Gode evner til at tænke på tværs i stort opgavefelt og erfaring med at indgå i et ledelsesteam
 • Erfaring med at arbejde på vandmiljøområdet, herunder kendskab til lovgivning og rammer, herunder vandrammedirektivet m.v. og kendskab til de centrale aktører på området
 • Solid erfaring med koordinerende opgaver og med ministerbetjening – gerne i et departement
 • Stort overblik over og forståelse for den politiske kontekst
 • Stærke samarbejdsevner, kan styre og drive komplekse processer og projekter og har bevist, at du selvstændigt kan skabe resultater
 • Gode analytiske og formidlingsmæssige kompetencer – herunder evner at skrive korte og præcise beslutningsoplæg
 • En motiverende, anerkendende ledelsesstil og evner at holde hovedet koldt selv om der er travlt

Vi tilbyder
Et spændende job tæt på de øverste beslutningslag i ministeriet, hvor du får gode muligheder for at udvikle dit faglige potentiale og dine personlige kompetencer. Du kommer til at arbejde på en arbejdsplads med en stærk samarbejdskultur med fagligt dygtige og engagerede medarbejdere.

Vi lægger vægt på, at det er både lærerigt og sjovt at gå på arbejde. Du får en bred indsigt i arbejdet i ministeriet generelt, og særligt i kontorets arbejdsområder.

Dine løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse er som special- eller chefkonsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, Slotsholmsgade 12, København K.

Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Er vi et godt match?
Fsva. stillingen i Team Vandmiljø er du velkommen til at kontakte kontorchef Peter Østergård Have på tlf. 22 15 95 42.

Fsva. stillingen i Team Klimatilpasning er du velkommen til at kontakte kontorchef Kristian Baden Dambo-Korch på tlf. 20 91 34 39.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse senest tirsdag den 16. marts 2021.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 11 og 12. Indkaldes du til ansættelsessamtale, vil du aftenen forinden skulle løses en case af en times varighed.

Departementet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

 

Ansøg nu
Job i virksomheden
Lignende job

Lange og Stephansen ApS

Ib Andresen Industri A/S
Virksomhedsinformation
Miljøministeriets departement
Holmens Kanal 42
1060
København K
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
03-03-2021
Udløber
16-03-2021
Kviknummer
330538091
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Kontorleder
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Ledelse), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Offentlig administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed