Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Direktør til Slots- og Kulturstyrelsen

Kulturministeriet, Departementet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
19-09-2023
Kontakt
Kulturministeriet, Departementet
Nybrogade 2
1203
København K
Tlf
41393856
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
08-10-2023
Kviknummer
331578404
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Direktør
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Offentlig administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du stærke lederkompetencer på topchefniveau? Kan du sætte strategisk retning, udvikle og drive en stor og sammensat styrelse, der varetager opgaver vedrørende bl.a. kunst og kultur, medieområdet, statens slotte og bevaring af kulturarv?

Om jobbet Vi søger en ambitiøs og visionær direktør, som kan sætte sig i spidsen for og sikre fortsat videreudvikling af Slots- og Kulturstyrelsen som en moderne og driftssikker organisation.

Slots- og Kulturstyrelsen har en stor faglig spændvidde og varetager opgaver inden for bl.a. folkeoplysning, museer, teatre og orkestre, bevaring af kulturarv, børn og unges medieforbrug, techgiganter og mediestøtte. Styrelsen administrerer en samlet tilskudsbevilling på knap 9,6 mia. kr. årligt og sekretariatsbetjener en række uafhængige organer, fx Statens Kunstfond og Radio- og tv-nævnet. Endvidere forvalter styrelsen statens slotte, er bygherre på store byggeprojekter og har myndighedsopgaver på bl.a. bygningsfrednings- og museumsområdet.

Det er således en væsentlig opgave for direktøren at kunne favne styrelsens brede opgaveportefølje og sikre god betjening af ministeren og en række uafhængige organer samt sikker forvaltning og udvikling på alle styrelsens opgaveområder.

Som direktør får du ansvaret for at sætte strategisk retning, udvikle og drive styrelsen. I samarbejde med den øvrige direktion skal du udøve synlig ledelse med fokus på målrettet faglig og organisatorisk udvikling, ligesom du skal sikre og udbygge tætte relationer til departementet og styrelsens øvrige samarbejdsrelationer.

Du vil som direktør have reference til departementschefen i Kulturministeriet.

Om dig Vi søger en direktør med solid topledelseserfaring fra centraladministrationen. Du har stor erfaring med ministerbetjening og kendskab til lovprocesser, myndighedsforvaltning og puljeadministration mv.

Derudover lægger vi bl.a. vægt på, at du:

  • Er initiativrig, udviklingsorienteret og evner at sætte klar retning og drive forandringer, der sikrer den rette balance mellem drift og udvikling af organisationen.
  • Har kompetencer og erfaring med strategisk driftsledelse med et styringsmæssigt fokus og arbejder målrettet og resultatorienteret med en stærk beslutningskraft.
  • Er en dygtig kommunikator og kan indgå sikkert og kompetent i et samarbejde tæt på de politiske beslutningsprocesser.
  • Skaber organisatorisk følgeskab samt opbygger og vedligeholder gode samarbejdsrelationer til interessenter og samarbejdspartnere.
  • Har et stærkt ledelsesengagement, hvor du motiverer og skaber resultater sammen med og gennem andre samt formår at skabe en god og attraktiv arbejdsplads med fokus på udvikling og trivsel.
  • Har relevant akademisk kandidatuddannelse.
Om Slots- og Kulturstyrelsen Slots- og Kulturstyrelsen er en styrelse under Kulturministeriet, som via samarbejde med Kulturministeriets departement bidrager til den løbende ministerbetjening på en række områder. Styrelsen har hovedkontor i København og i alt 500 medarbejdere over hele landet bl.a. i Center for Kulturarv i Nykøbing Falster, på kulturinstitutioner samt de kongelige slotte og slotshaver.

Styrelsen driver og vedligeholder statens slotte, kulturejendomme og slotshaver. Styrelsen står for administration af kunststøtten til teatre, orkestre, udstillingssteder m.v. og er sekretariat for Statens Kunstfond, der står for uddeling af støtte til kunstnere og kulturinstitutioner. Styrelsen er ved at etablere et nyt center for sociale medier, tech og demokrati. Endvidere varetager styrelsen myndighedsopgaverne på bygningsfrednings- og fortidsmindebeskyttelsesområdet samt på museumsområdet. Endelig er styrelsen ansvarlig for administration af mediestøtten, herunder er styrelsen sekretariat for Radio- og tv-nævnet og Medienævnet.

Løn- og ansættelsesvilkår Stillingen er en fuldtidsstilling med tiltræden den 1. februar 2024.

Stillingen er indplaceret i lønramme 39/løngruppe 3. Ansættelsen sker på åremålsvilkår i et 6 årigt åremål og i henhold til den enhver tid gældende ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten”. Der vil kunne ydes individuelt tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Kulturministeriet med tilhørende institutioner, og arbejdsstedet er indtil videre Slots- og Kulturstyrelsen, Hammerichsgade 14, København K.

Det er en forudsætning for ansættelsen som direktør, at du kan blive sikkerhedsgodkendt til klassifikationsgraden ”Hemmelig” og opretholde godkendelsen under hele din ansættelse.

Stillingen er omfattet af reglerne om politisk eksponerede personer.

Yderligere oplysninger Du kan få yderligere oplysninger om stillingen hos departementschef Dorte Nøhr Andersen via departementschefsekretær Niels Korkeaniemi-Lehtonen på tlf. 24 27 99 26.

Ved praktiske spørgsmål eller HR-relaterede spørgsmål er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Karen Kjædegaard Tølbøll på 24 94 90 82.

Du kan læse mere om Slots- og Kulturstyrelsen på www.slks.dk.

Send os din ansøgning Du kan sende din ansøgning via Kulturministeriets elektroniske ansøgningsmodul på www.kum.dk/job. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen”. Du bedes vedhæfte ansøgning, CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag. Er du tjenestemand, stiles ansøgningen til Dronningen.

Ansøgningsfristen er den 8. oktober 2023. Vi forventer at afholde 1. samtale i uge 43-44. Du kan forvente at skulle gennemgå test i ansøgningsprocessen.

Ministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed, hvorfor alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Ansøg nu
Job i virksomheden

Kulturministeriet, Departementet
Virksomhedsinformation
Kulturministeriet, Departementet
Nybrogade 2
1203
København K
Tlf
41393856
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
08-10-2023
Kviknummer
331578404
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Direktør
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Offentlig administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed