Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Business Controller - Afd. for Økonomi og Regnskab

Danmarks Tekniske Universitet

Lyngby-Taarbæk, Storkøbenhavn

Indrykket
20-01-2023
Kontakt
Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 101
2800
Kongens Lyngby
Tlf
93511664
Praktisk information
Oprettet
20-01-2023
Udløber
05-02-2023
Kviknummer
331471069
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, forsikring og økonomi
Stillingsbetegnelse
Business Controller
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du lyst til at være Business Controller for ét eller flere af DTU’s institutter eller rapporteringsenheder, så er dette måske jobbet for dig! som til eksterne.

Området Institut-/Enhedsøkonomi (IEØ) i Afdelingen for Økonomi og Regnskab (AØR) består af ca. 28 Business Controllere (BC’ere), der alle har økonomisk baggrund på højt niveau.

IEØ’s kerneopgave er at levere excellent økonomistyring med hensyn til budget, prognose, regnskab og relevante analyser for DTU’s institutter og enheder – alt sammen baseret på de mere 6.000 eksterne projekter DTU har.

For at udfylde rollen som BC kræves en evne til at agere professionel sparringspartner for institutterne/enhederne. Ud over en forventning om, at du har de formelle økonomiske kompetencer ligger også en forventet evne og lyst til at sætte sig grundigt ind i instituttets og enhedernes forretning.

Om jobbet som Business Controller
I jobbet som BC varetager du den interne rapportering og controlling for instituttet. Dette indebærer løbende sparring med din nærmeste chef (Business Finance Manager), samt instituttets direktion og ledelse inden for følgende:

  • Månedsvis opfølgning på instituttets/enhedens grundlæggende driftsøkonomi på sektionsniveau
  • Udarbejdelse af lønprognose for hele instituttets/enhedens medarbejderstab
  • Udarbejdelse af instituttets 4-årige strategiske budget
  • Koordinering af den årlige budgetproces for instituttet, herunder konsolidering til et samlet institut-/enhedsbudget (handlingsplan) for det kommende år
  • Udarbejdelse af kvartalsprognoser og afvigelsesforklaringer til DTU Koncernøkonomi med udgangspunkt i din konsolidering af de løbende projekt budgetter, som AØR’s  Project Controllere opdaterer hvert kvartal
  • Udarbejdelse an institutterne/enhedernes årsregnskab
  • Og endelig udarbejdelse af ad hoc økonomianalyser til instituttet/enheden i forbindelse med f.eks. optimeringsmuligheder af økonomien

Samarbejde, værktøjer og forventninger
Det er en klar forventning, at du formår at samarbejde med alle relationer, der knytter sig til rollen dvs. nærmeste chef, kollegaer, andre kollegaer i AØR, institutledelse, videnskabeligt personale mm.

Især er det vigtigt, at du formår at opbygge et respektfuldt samarbejde med DTU’s Project Controllere som du i den grad bliver ”afhængig af” at få gode leverancer fra til dit arbejde.

DTU anvender Oracle som ERP system i en cloud version med et tilhørende modul (EPM) til budgettering og rapportering (EPM Narrative Reporting). Dette EPM modul er baseret på Hyperion. Det vil derfor være et krav, at du har en del erfaring med brug af EPR systemer som f.eks. SAP, Navision eller endnu bedre Oracle.

Endelig vil det være en stor fordel, at du har kendskab til økonomistyring i store offentlige eller semioffentlige organisationer, ligesom det er en forventning, at du er sikker i engelsk på niveau advanced.

Der er således tale om et job med udgangspunkt i tanken om ”klassisk” økonomistyring og controlling af finans- og projektøkonomi.

Hvad tilbyder vi dig
På DTU bliver du del af et universitet, hvor viden og uddannelse med et globalt perspektiv er omdrejningspunktet. Ny teknologi, innovation og viljen til at skabe noget, der kan komme os alle til gavn, er hjørnestene på DTU. Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar. En naturlig del af dit nye job bliver således høj faglighed, din egen udvikling og ansvarlig handlefrihed.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes som fuldmægtig. Stillingen er på 37 timer og ønskes besat snarest muligt.

Dit tjenestested vil være Afdelingen for Økonomi og Regnskab (AØR) på Campus Lyngby.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 5. februar 2023.  "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Business Finance Manager Camilla Ryberg på 9351 1421 eller Business Finance Manager Henrik Paag Sloth på 9351 8955.

Når ansøgningsfristen er udløbet kaldes der ind til samtaler umiddelbart derefter. Læs mere om Afdeling for Økonomi og Regnskab her .

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.400 studerende og 5.800 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

Ansøg nu
Job i virksomheden
Virksomhedsinformation
Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 101
2800
Kongens Lyngby
Tlf
93511664
Praktisk information
Oprettet
20-01-2023
Udløber
05-02-2023
Kviknummer
331471069
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, forsikring og økonomi
Stillingsbetegnelse
Business Controller
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed