Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Budgetchef til økonomiafdeling på Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-09-2023
Kontakt
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3 1
1799
København V
Tlf
41897377
Praktisk information
Oprettet
13-09-2023
Udløber
04-10-2023
Kviknummer
331578157
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Finans, forsikring og økonomi, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Økonomichef
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Ledelse), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Offentlig administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Har du lyst til at lede budgetafdelingen på en stor uddannelsesinstitution? Er du samtidig analytisk tænkende og god til at betjene en direktion? Så har vi en spændende stilling, der måske er noget for dig!

Københavns Professionshøjskole (KP) er en stor selvejende uddannelsesinstitution med godt 1.800 ansatte og 20.000 studerende. Vi har en omsætning på 1,5 mia. kr. og er placeret på flere lokationer i København, Hillerød og på Bornholm.

Som vores nye budgetchef bliver du ansvarlig for vores budgetlægning og økonomistyring. Vi har en direktion, der arbejder databaseret og gerne vil udfordres. En del af dit job bliver derfor – med udgangspunkt i vores data – at analysere og komme med forslag til forbedringer af styringen og ressourceallokeringen på KP. En af de største opgaver de næste år bliver at understøtte arbejdet med at få aktiviteterne på KP tilpasset til det faldende optag af studerende og dermed lavere indtægter.

Om jobbet
Din primære opgave er at lede budget- og økonomistyringsprocesserne på tværs af KP og sikre, at budgetafdelingen hele tiden er på forkant og ved, hvad der rører sig i organisationen. Du bliver daglig leder for 10 engagerede og fagligt kompetente medarbejdere, der primært har en akademisk baggrund. 

Vores økonomistyring er afhængig af, at der er dyb sammenhæng mellem regnskabet og økonomistyringen. Et væsentligt element er derfor at udbygge det gode samarbejde internt i økonomiafdelingen og i ledelsesgruppen på tværs af de tre enheder Budget, Regnskab og Indkøb.

Vi har på KP implementeret den nye registreringsramme for uddannelsesinstitutionerne i Danmark. Vi har på den baggrund en registreringspraksis, der muliggør, at vi har et dybt indblik i ressourceanvendelsen og kan sammenligne på tværs af de forskellige uddannelser, udarbejde rentabilitetsanalyser af de enkelte uddannelser og dermed understøtte et databaseret beslutningsgrundlag.

Du får som budgetchef ansvar for at:

 • Sikre udarbejdelsen af budgettet for hele KP
 • Sikre gode processer for den løbende økonomistyring og økonomiopfølgning
 • Udvikle og bidrage til analyser af ressourceanvendelsen
 • Klæde direktion og bestyrelse på om økonomien på KP 
 • Sætte tydelig retning for dine medarbejdere og kontinuerligt sikre relevans og kvalitet i budgetafdelingens aktiviteter
 • Fortsætte arbejdet med at skabe høj trivsel i afdelingen i tæt samarbejde med det øvrige ledelsesteam 
 • Sikre et velfungerende tværgående samarbejde med de øvrige enheder på KP.

Om dig
Vi forestiller os, at du:

 • har en relevant videregående uddannelse som f.eks. økonom eller anden samfundsvidenskabelig uddannelse
 • har relevant erfaring fra større organisationer, f.eks. fra centraladministrationen, en uddannelsesinstitution eller en stor virksomhed
 • har en spids pen og er god til at formidle og fremstille sager
 • har lyst til eller erfaring med ledelse, f.eks. som personaleleder, teamleder eller fagkoordinator
 • evner at udvikle gode samarbejdsrelationer på tværs af organisationen
 • er i stand til at holde det rolige overblik og agere fleksibelt i forandringer.

Derudover har du et godt blik for det budget- og økonomistyringsmæssige område samt et stærkt engagement og god forståelse for det at være en selvejende institution i staten. Du formår at sætte faglig retning, men samtidigt vægter du dialog og involvering højt i din ledelsesstil. 

Om os
Økonomiafdelingen er forankret i Ressourceområdet, som understøtter vores uddannelser med at levere Fremragende undervisning.

Økonomiafdelingen har i alt 35 medarbejdere fordelt på tre enheder: budget, regnskab og indkøb.

Du bliver en del af en socialt velfungerende afdeling, med fagligt stærke og selvkørende medarbejdere, hvor vi i perioder har travlt, men også prioriterer en hyggelig stund og tit samles til fejringer eller andet fælles. 

Du kommer til at indgå i et stærkt ledelsesteam, der udover dig selv består af lederne for Indkøb og Regnskab - alle tre personaleledere refererer til økonomichefen. I samarbejdet i ledergruppen lægger vi vægt på god stemning, åbenhed og tillid. Vi er optaget af et sundt ledelsesmiljø, lederudvikling og videndeling. 

På Københavns Professionshøjskole er ambitionen at ledelse udøves professionelt med udgangspunkt i det fælles ledelsesgrundlag, så alle medarbejdere på KP oplever ledelse, der udvikler og understøtter deres arbejde. Som vores nye budgetchef er det derfor vigtigt, at du kan se dig selv i vores 6 ledelsesprincipper og har interesse for at udfolde din ledelsesopgave i denne ramme.

Vi kan tilbyde

 • En spændende og udfordrende arbejdsplads i en stor organisation, hvor du vil få stor indflydelse på KP’s budgetlægning og økonomistyring
 • Et uhøjtideligt arbejdsmiljø, inspirerende samarbejder og gode muligheder for faglig sparring
 • Et job i en spændende organisation, der bidrager til udviklingen af det danske samfund.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som budgetchef med start den 1. december 2023.

Ansættelse og aflønning sker som udgangspunkt efter aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Stillingen er en fast stilling uden højeste arbejdstid.

Arbejdspladsen er primært beliggende på Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799, København V. Der kan i mindre omfang være aktiviteter på vores øvrige adresser.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning. 

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk og om vores strategi.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte økonomichef Per Langeland Christensen på tlf.: +45 41897377?? eller mail pelc@kp.dk. Alle henvendelser vil blive behandlet fortroligt.

Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest den 04-10-2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 41-43. Der vil indgå personlighedstest i forbindelse med samtalerne. Der er afsat tid til tilbagemeldingssamtale på testen i uge 43. 

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________
 

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere. 

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3 1
1799
København V
Tlf
41897377
Praktisk information
Oprettet
13-09-2023
Udløber
04-10-2023
Kviknummer
331578157
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Finans, forsikring og økonomi, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Økonomichef
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Ledelse), Ikke angivet (Jura og retsvæsen), Ikke angivet (Offentlig administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Forsvar, politi, sikkerhed), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed