Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analytisk økonom til regulering af energimarkederne

Forsyningstilsynet

Halsnæs, Nordsjælland

Indrykket
14-07-2020
Kontakt
Forsyningstilsynet
Torvegade 10
3300
Frederiksværk
Tlf
29488108
Praktisk information
Oprettet
14-07-2020
Udløber
16-08-2020
Kviknummer
330306846
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, forsikring og økonomi
Stillingsbetegnelse
Nationaløkonom
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vil du være med til at udvikle og overvåge markederne for el og gas i Norden og EU? Vil du gerne anvende din økonomiske faglighed på et område i hastig udvikling, og kan du lide at formidle resultaterne af dine analyser? Så søger Forsyningstilsynet lige nu en økonom til Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI).

Spændende økonomstilling på et område af stor vigtighed

Som økonom i Forsyningstilsynet får du mulighed for en bred indføring i reguleringen af energiområdet, som er et område i rivende udvikling med stor betydning for samfundet. Desuden vil du være med til at præge den grønne omstilling og skabe samfundsmæssig værdi.

Du vil få opgaver vedrørende:

  • Tilsynsopgaver, nationalt og internationalt
  • Analyser og sagsbehandling af forslag til markedsdesign fra transmissionssystemoperatørerne
  • Overvågning og analyser af de europæiske engrosmarkeder for gas
  • Udarbejdelse af notater og beslutningsgrundlag på direktørniveau
I Forsyningstilsynet træder du ind i et fagligt stærkt miljø, hvor stort ansvar og komplekse problemstillinger i et godt samarbejdsmiljø vil præge din hverdag. I TERI er vi 19 kolleger og du vil indgå i vores gasgruppe, der primært beskæftiger sig med det danske engrosmarked for gas. Du kommer her til at beskæftige dig med energimarkedsmæssige problemstillinger i en dynamisk international kontekst med stor betydning for samfundsøkonomien.

I hverdagen vil du arbejde tæt sammen med dine kolleger i Forsyningstilsynet. Stillingen indebærer også tæt samarbejde eksternt med andre energiregulatorer, EU-agenturet for samarbejdet mellem energiregulatorer (ACER), andre danske myndigheder på energiområdet og aktører på markederne.

Motiveret, struktureret og nysgerrig økonom

Du er uddannet cand.polit., cand.oecon., cand.merc. eller har en anden uddannelse, hvor data og analyse er centralt. Vi forestiller os, at du er nyuddannet eller har et par års erfaring og har mod på en stejl læringskurve. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med større mængder data i Excel eller andre databehandlingsprogrammer fra studiet eller tidligere ansættelse.

Vi forventer desuden, at du:

  • er analytisk tænkende, faglig ambitiøs og er i stand til at se problemstillinger fra flere forskellige vinkler, ligesom du hurtigt formår at sætte dig ind i nye fagområder
  • er struktureret og god til at dig danne overblik og kan identificere det centrale og relevante i et større materiale
  • har erfaring med finansiel/økonomisk modellering
  • har interesse for energisektoren og ser en positiv udfordring i at arbejde sammen med andre faggrupper, og du trives med at arbejde i krydsfeltet mellem økonomi, jura og teknik med kontakt til energisektoren og interesseorganisationer
  • har gode skriftlige formidlingsevner og behersker både dansk og engelsk på højt niveau
Som økonom vil du sparre med andre økonomer og samtidig beskæftige dig med juridiske og tekniske spørgsmål. Du vil få styrket din faglighed og vil få stærke kompetencer med sagsbehandling i en offentlig forvaltning.

Et socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling

I Forsyningstilsynet er vi ca. 100 engagerede medarbejdere, der skaber rammerne for en effektiv, sikker og innovativ energiforsyning. Du bliver en del af en organisation med en flad struktur og et godt socialt miljø, hvor faglig sparring og udvikling er i fokus. Miljøet er energisk og inspirerende med plads til læring og ambitioner, hvor du som medarbejder er med til at træffe vigtige beslutninger. Du vil i det daglige opleve frihed og fleksibilitet, som er med til at skabe en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Vi bor i en flot nyrenoveret bygning i Frederiksværk, og i 2020 er der daglig medarbejderbus fra København (Nørrebro St.) til din nye arbejdsplads.

Interesseret?

Har vi fanget din interesse, så tøv endelig ikke med at søge stillingen gennem linket her på siden.

Du bedes venligst vedhæfte relevante dokumenter, herunder eksamensbeviser for bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 15. august 2020. Tiltrædelse snarest muligt.

Din ansættelse vil ske i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent ud fra en vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

I rekrutteringsforløbet indgår tests og en faglig case.

Yderligere oplysninger:

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at kontakte Camilla Brovang, cabr@forsyningstilsynet.dk; 4171 4325.Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Forsyningstilsynet
Torvegade 10
3300
Frederiksværk
Tlf
29488108
Praktisk information
Oprettet
14-07-2020
Udløber
16-08-2020
Kviknummer
330306846
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, forsikring og økonomi
Stillingsbetegnelse
Nationaløkonom
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Økonomi), Ikke angivet (Kontor og administration), Ikke angivet (Human Resources), Ikke angivet (Administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed