Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Afdelingslæge/overlæge, Lungemedicinsk afsnit ved Sydvestjysk Sygehus

Sydvestjysk Sygehus

Esbjerg, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
15-07-2019
Kontakt
Sydvestjysk Sygehus
Finsensgade 35
6700
Esbjerg
Tlf
79182000
Praktisk information
Oprettet
15-07-2019
Udløber
12-08-2019
Kviknummer
330059971
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Lungemedicinsk afsnit, medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus søger ny kollega. Vi søger læge med speciallæge anerkendelse indenfor specialet. Ansættelse pr 1.9.2019 eller efter aftale.

Lungemedicinsk afsnit består af et ambulatorium og et sengeafsnit.

Lungemedicinsk afdeling er en del af Medicinsk afdeling der ledes af en ledende overlæge og en ledende oversygeplejerske. Øvrige specialer i afdelingen er: Hæmatologi, Nefrologi, Endokrinologi, Gastroenterologi, Kardiologi, Palliativt Team og Reumatologi.

Fra 2022 oprettes der ved SVS kandidatuddannelse i medicin.

Lungemedicnsk ambulatorium:
I ambulatoriet udredes, behandles og kontrolleres et bredt udvalg af lungemedicinske patienter her under KOL, astma, høfeber og allergi, sarkoidose samt initial diagnostik af lungecancer og lungefibrose. Der laves naturligvis også udredning og behandling af thorakale smerter, dyspnø- og hostepatienter.

Der udføres i ambulatoriet thorakocenteser. pneumothorax patienter behandles i nogen udstrækning ambulant.

Vi diagnosticerer og behandler tuberkulose patienter fra vores optageområde i formaliseret samarbejde med de øvrige lungemedicinske afsnit i regionen og infektions medicinsk afsnit, OUH. Vi foretager herud over såvel miljøopsporing, som miljøscreening.

Vi har årligt 10-11 000 konsultationer. Ambulatoriet håndterer mere end 2000 nyhenviste patienter årligt.

I ambulatoriet udføres alle typer af lungefunktionsundersøgelser.

Der udføres såvel Metacholin- som Mannitol provokationer. I løbet af efteråret får vi mulighed for at lave IOS målinger.

Vi udfører udredning og behandling af allergier, herunder penicillin provokation. Der udføres vaccinationer for allergier.

Vi har til KOL patienter med kronisk hyperkapni mulighed for NIV-behandling i hjemmet, hvor der er tilknyttet telemedicinsk overvågning, ligesom der er tilknyttet en udgående iltsygeplejerske til afsnittet.

Bronkoskopi er en integreret del af vores afdeling.

Ambulatoriet er tilknyttet en række udviklings- og forskningsprojekter. Der er i øjeblikket to ph.d studerende tilknyttet i samarbejde med andre afdelinger.

Lungemedicinsk senge afdeling:
Lungemedicinsk sengeafsnit er et medicinsk afsnit på 25 senge. I sengeafsnittet modtages hovedsagelig patienter med lungemedicinske problemstillinger, herunder pallierende behandling af lungecancer patienter.

Vi har på afdelingen mulighed for NIV behandling af KOL patienter med akut respirationssvigt. Denne type patienter samt lungecancer patienter i pallierende fase modtages direkte i afdelingen.

FAM – Fælles akut modtageafdeling:
Sydvestjysk Sygehus er akut sygehus for patienter bosat i den sydvestlige del af Region Syddanmark.

Akutte medicinske patienter indlægges via FAM, fælles akut modtageafdeling. Vagterne i FAM varetages af læger fra de medicinske specialer på Sydvestjysk Sygehus med 2 forvagtslag, mellemvagt og bagvagt, samt både intern medicinsk og kardiologisk speciallægevagt.

Afdelingen modtager ca. 30-40.000 akutte patienter til samtlige specialer på sygehuset incl. skader Afdelingen med 63 senge ligger samlet i stueetagen centralt på sygehuset i nyindrettede lokaler. Staben består af ca. 200 medarbejdere.

Det daglige arbejde udmøntes i meget tæt samarbejde med sygehusets øvrige afdelinger, hvor samarbejde på tværs mellem både specialer og personalegrupper både prioriteres og praktiseres. Skadestuearbejdet varetages af behandlersygeplejersker med støtte fra afdelingerne ved behov til de mere komplicerede skader.

Specialerne deltager i det daglige arbejde i FAM, idet en speciallæge eller en HU læge fra specialet om morgenen sikrer at specialerelevante patienter har relevant udrednings- og behandlingsplan.

Du forventes at indgå i vagtfællesskab i FAM med hverdags tilstedeværelsesvagt aften og nat og døgnvagter i weekenden.

Der er for tiden 24 læger i speciallæge vagtlaget.

Grindsted Sygehus:
Grindsted Sygehus er en del af Sydvestjysk Sygehus. Vi deltager i fællesskab med de øvrige medicinske specialer på sygehuset i varetagelsen af stuegange og ambulatorievirksomhed i Grindsted.

Forventninger:
Vi tilbyder en arbejdsplads med gode kollegiale forhold og et godt samarbejdsklima, også med de øvrige kolleger og personalegrupper på sygehuset.

Vi forventer at få en loyal kollega, der vil være med til at bevare det gode arbejdsklima vi har, men herud over forventer vi, at du vil være med til at udvikle afdeling og ambulatorium yderligere, herunder aktivt at deltage i aktuelle og fremtidige projekter.

Løn- og ansættelsesvilkår:
I henhold til gældende overenskomster.

Kontaktoplysningen:
Specialeansvarlig overlæge, Torben Tranborg Jensen, E-mail: Torben.Tranborg.Jensen@rsyd.dk

Ansøgningsfristen er d. 12. august 2019 ansættelsessamtale afvikles snarligt herefter.

Er Sydvestjysk Sygehus noget for dig?
Sydvestjysk Sygehus er et veldrevet akutsygehus med høj faglighed, som behandler patienter indenfor næsten alle specialer. Sydvestjysk Sygehus flytter ind i den nye sengebygning i perioden november 2019 til marts 2020. Den nye sengebygning indeholder 158 enestuer og er med til at understøtte et dynamisk og fleksibelt sygehus, der matcher patienterne og personalets fremtidige krav og forventninger. En anden meget skelsættende begivenhed for Sydvestjysk Sygehus, er etablering af lægeskolen. Det bringer sygehuset i selskab med kun 4 andre sygehuse i landet, og giver os en helt særlig rolle. Sygehusets ambition er at skabe Danmarks bedste lægeskole i et samarbejde med Syddansk Universitet og lokale sundhedsaktører.På Sydvestjysk Sygehus tænker vi i det hele menneske. Så som vores nye afdelingslæge/overlæge vil du opleve, at vi både har fokus på dig og din faglige karriere, men også på, hvad der gør det interessant for resten af din familie, at bo i Danmarks 5. største by, Esbjerg. Se mere om karrieremuligheder og tilflytterservice på www.energimetropol.dkAnsøg nu
Lignende job

Stillingen er formidlet gennem The Hub

Stillingen er formidlet gennem The Hub

Stillingen er formidlet gennem The Hub
Virksomhedsinformation
Sydvestjysk Sygehus
Finsensgade 35
6700
Esbjerg
Tlf
79182000
Praktisk information
Oprettet
15-07-2019
Udløber
12-08-2019
Kviknummer
330059971
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Sundhed og medicinal
Stillingsbetegnelse
Overlæge
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Sundhed)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed