Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Adm. direktør til Sundhedsforvaltningen - Nytænkning af sundhedsindsatsen

Odense Kommune

Odense, Fyn

Indrykket
19-09-2023
Kontakt
Odense Kommune
Flakhaven 2 1
5000
Odense C
Tlf
42 65 25 65
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
09-10-2023
Kviknummer
331578350
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Direktør
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Offentlig administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale

Vær med til at skabe et stærkere, enklere og mere sammenhængende sundhedsvæsen i Odense. En opgave, en forvaltning og en stilling uden fortilfælde i den kommunale danmarkshistorie.

I Odense Kommune vil vi skabe mulighed for, at alle borgere trives og er i stand til at leve det sunde liv, de ønsker. Samfundet ændrer sig, det mærker vi også i Odense. De samfundsmæssige dagsordener står i kø. Vi bliver stadig flere ældre og flere mennesker med kroniske lidelser, og den mentale sundhed, ikke mindst blandt unge mennesker, er bekymrende. Vi ser ind i en fremtid, hvor supersygehuse har høj ekspertise, men færre sengepladser og kortere indlæggelser. Overgangene mellem sygehuse og det kommunale (genoptrænings-)tilbud og de praktiserende læger er stadig ikke, som de bør være. Samtidig vil regeringens sundhedsstrukturkommission præsentere sine anbefalinger til sundhedsvæsenets organisering i foråret 2024. Det stiller høje krav og tilbyder mange muligheder for Sundhedsforvaltningen og den nye direktør.

Det er Odense Kommunes ambition
at spille en markant større rolle i det nære sundhedsvæsen, der møder borgerne. Der er i Odense tale om et helt særegent politisk fokus, som er grundforudsætningen for at skabe et stærkere, enklere og mere sammenhængende sundhedsvæsen. Derfor etablerede Byrådet Sundhedsforvaltningen i forbindelse med kommunalvalget i 2021. Målet er at nytænke den kommunale sundhedsopgave og sikre en meningsfuld koordinering på tværs af hele kommunen og andre aktører, så den er klar til at skabe endnu bedre sundhedstilbud i en udfordrende fremtid. Det er uden fortilfælde i den kommunale danmarkshistorie.
 
Stillingen som administrerende direktør for Sundhedsforvaltningen har stor lokal og national betydning - og er i den grad meningsfuld.

Den generelle opgave, som skal ledes af den administrerende direktør, er at samle forvaltninger, Odenses borgere, virksomheder og foreninger samt ledere og medarbejdere om at nytænke løsningen af sundhedsopgaven.

2 konkrete opgaver ligger lige for:For det første skal Sundhedsudvalget understøttes i en proces, der udvikler en egentlig politik for sundhedsområdet. Den politiske og strategiske ramme for forvaltningens arbejde skal defineres og detaljeres.
For det andet skal organisationen tilpasses ambitionerne. Der er lavet et nyt administrationsgrundlag med det formål at skabe en politisk og administrativ struktur, der fremadrettet kan sikre en solid og bæredygtig organisation,  der kan realisere forvaltningens kongstanke: at skabe bedre sundhed for borgerne gennem synergier mellem sundhedsdriftområderne. Dette fundament skal tillige skabe de mest optimale betingelser for den nye direktør i forvaltningen.

Sundhedsforvaltningen leverer allerede sundhedsydelser til borgerne i både høj kvalitet og omkostningseffektivt. Et servicetjek af fire fokusområder og dertilhørende løsninger skal gøre Sundhedsforvaltningen i stand til at løfte sundhedsopgaven på et nyt niveau i overensstemmelse med de politiske ambitioner.

Stillingen stiller helt særlige krav til
1) din organisatoriske, politiske, strategiske forståelse og adfærd, 2) din indsigt i de velfærdsfaglige dagsordener, 3) dit instinktive borger-/brugerperspektiv og 4) dine genuine ledelseskompetencer.

Du skal have en veludviklet sans for omstilling og nytænkning af eksisterende måder at se tingene på – en nytænkning, der kan omsættes til eksekverbare løsninger, der fungerer i en kommunal kontekst. Derudover skal du have en veludviklet ”næse” for kommunikation både internt og eksternt til presse og samarbejdspartnere, samt en klar fornemmelse eller viden om, hvorledes beslutninger og forandringer påvirker den helt almindelige borger i kommunen.

Du har en erfaringsbaggrund, der matcher Odenses vision, ambitioner og den komplekse opgave. Vi mener blandt andet, at det forudsætter erfaring fra topledelse på direktør- og chefniveau fra en organisation, der har sundhed som opgave, og at du forstår og kan agere i Odense Kommunes styreform.

Læs mere
om Odense Kommune, Sundhedsforvaltningen, forventningerne til dit cv og din ledelsesadfærd og ansættelsesprocessen på odense.dk og i det uddybende notat.

Finder du jobbet interessant, kan du uploade ansøgning og CV på www.mercuriurval.dk (referencenummer: DK-09975). Ansøgningsfristen udløber den 9. oktober 2023.
 

Ansøg nu
Virksomhedsinformation
Odense Kommune
Flakhaven 2 1
5000
Odense C
Tlf
42 65 25 65
Praktisk information
Oprettet
19-09-2023
Udløber
09-10-2023
Kviknummer
331578350
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, HR, projektledelse og ledelse
Stillingsbetegnelse
Direktør
Erfaringer - I højere grad
Ikke angivet (Offentlig administration)
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed